USA forbyr Kaspersky-produkter, med henvisning til sikkerhetsrisikoer – hva dette betyr for deg

0
19
460 Kaspersky

Hvis du bruker Kaspersky sikkerhetsprogramvare i USA, begynn å se på alternativer. Torsdag kunngjorde det amerikanske handelsdepartementet et forbud mot Kaspersky-programvare, som forbyr det Russland-baserte selskapet å selge noen av sine kjernesikkerhetsprodukter i USA.

Forbudet følger etter en undersøkelse utført av Department of Commerce's Bureau of Industry (BIS), som fant at selskapet og dets produkter utgjør en sikkerhetsrisiko. Som begrunnelse for forbudet siterte BIS “uakseptable risikoer for USA” nasjonal sikkerhet og sikkerheten og sikkerheten til dets folk." Spesifikt pekte byrået på følgende faktorer som et resultat av etterforskningen:

Kaspersky er underlagt jurisdiksjonen, kontrollen eller retningen til den russiske regjeringen. Kaspersky-programvaren gir den russiske regjeringen tilgang til sensitiv amerikansk kundeinformasjon. Russland er en utenlandsk motstander som fortsetter å true USA. Kaspersky-programvaren er i stand til å installere skadelig programvare og tilbakeholdelse av kritiske oppdateringer. Manipulering av Kaspersky-programvare, inkludert i amerikansk kritisk infrastruktur, kan resultere i datatyveri, spionasje og systemfeil. Produktene truer også den økonomiske sikkerheten og folkehelsen i USA, noe som resulterer i skader eller tap av liv.

Kaspersky har lenge vært mistenkelig i den amerikanske regjeringens øyne på grunn av firmaets bånd til Russland. I 2017 forbød USA bruken av selskapets produkter på tvers av alle offentlige etater. Dette forbudet markerer imidlertid første gang Kaspersky-produkter ikke lenger vil være tillatt for forbruker- eller forretningsbruk i landet.

“Kasperskys produkter og tjenester utgjør en uakseptabel risiko for USAs nasjonale sikkerhet og sikkerheten og sikkerheten til amerikanske personer, og en unødig risiko for undergraving av, eller sabotasje av, integriteten og driften av informasjons- og kommunikasjonsteknologi og -tjenester ( ICTS) i USA," sa BIS i sin kunngjøring. “Spesielt er det en betydelig risiko for skade på integriteten og driften av ICTS og ICTS-forsyningskjeden i USA.”

Også: Den beste antivirusprogramvaren og appene du kan kjøpe

Forbudet gir restriksjoner på flere områder. Fra og med 20. juli har Kaspersky og eventuelle tilknyttede selskaper og datterselskaper forbud mot å selge eller lisensiere sin nettsikkerhets- eller antivirusprogramvare i USA. Fra og med 29. september vil ikke forhandlere lenger kunne selge Kaspersky-produkter, mens utviklere av tredjepartsprodukter vil bli utestengt fra å integrere programvare utviklet eller levert av Kaspersky.

I et dokument som er lagt ut på nettet, BIS listet opp 81 Kaspersky-produkter som er fanget opp i forbudet. De eneste elementene som ikke er på listen er Kaspersky Threat Intelligence-produkter og -tjenester, Kaspersky Security Training-produkter og -tjenester og Kasperskys konsulent- og rådgivningstjenester.

Restriksjonene betyr i hovedsak at Kaspersky er død og begravet som et produkt for potensielle nye amerikanske forretnings- og forbrukerkunder.

Når det gjelder eksisterende kunder, vil Kaspersky fra og med 29. september i USA ikke lenger være i stand til å tilby antivirussignaturoppdateringer og kodeoppdateringer for de forbudte produktene. Videre vil Kaspersky Security Network, som analyserer sikkerhetstrusler, ikke lenger kunne operere i USA. BIS sa at de spesifikt valgte september-tidsrammen for å gi nåværende Kaspersky-kunder nok tid til å finne alternative produkter og tjenester.

Som svar på forbudet ga Kaspersky ut en pressemelding om at de ikke engasjerer seg i aktiviteter som truer USAs nasjonale sikkerhet. I stedet sa selskapet at det har tilbudt beskyttelse mot en rekke trusler som retter seg mot amerikanske interesser og allierte. Kaspersky stilte også spørsmålstegn ved prosessen som ble brukt av BIS for å gjennomføre etterforskningen.

Også: Den beste gratis PC-antivirusprogramvaren

"Til tross for at han har foreslått et system i at sikkerheten til Kaspersky-produktene kunne vært uavhengig verifisert av en betrodd tredjepart, mener Kaspersky at handelsdepartementet tok sin beslutning basert på det nåværende geopolitiske klimaet og teoretiske bekymringer, snarere enn på en omfattende evaluering av integriteten til Kasperskys produkter og tjenester," sa selskapet.

Hvis du bruker Kasperskys produkter eller tjenester, kan du lære mer om alternativene dine på BIS-sidene Kaspersky Lab Prohibition for Individuals og Kaspersky Lab Prohibition for Business Customers.