Gmail-brukere kan nå be Googles Gemini AI om å hjelpe med å skrive og oppsummere e-poster

0
12
Gemini AI chatbot Maria Diaz/ZDNET

Hvis du vil ha AI-drevet assistanse når du administrerer e-postene dine i Gmail, kan du ring nå Googles Gemini. I et blogginnlegg publisert mandag kunngjorde Google at Gemini rulles ut som et integrert alternativ for Gmail på nettet og i mobilappen.

Gemini er tilgjengelig for Google Workspace-kunder med et Google One AI Premium-abonnement, Gemini Business and Enterprise-tillegget eller Gemini Education and Education Premium-tillegget. Før denne lanseringen var den eneste måten å dra nytte av AI-funksjoner i Gmail ved å bli med i Google Workspace Lab.

Nå kan du be Gemini om å hjelpe deg med å svare på en e-post eller oppsummere en eksisterende e-posttråd. . AI-verktøyet kan også svare på spørsmål og finne spesifikke detaljer om e-poster i innboksen din og filer som er lagret i Google Disk.

Også: Hva er Gemini? Alt du bør vite om Googles nye AI-modell

I Gmail på nettet vil Gemini dukke opp i et venstre sidefelt ved siden av e-postene dine. I Gmail for iOS og Android skal AI-verktøyet vises i et lite vindu når du trykker på emnelinjen i en melding. Flyttingen følger den nylige integreringen av Gemini i Google Docs, Google Sheets, Google Slides og Google Disk.

Sidefeltet eller vinduet kommer deg i gang ved å tilby visse forslag, for eksempel "Oppsummer denne e-posten" "Liste handlingselementer fra denne e-posten," og "Foreslå et svar på denne e-posten." Hvis du velger et alternativ for Flere forslag, vises andre oppgaver, inkludert "Utkast til svar" og "Hjelp meg å svare." Hvis du har problemer med å skrive en e-post, vises et ikon for “Hjelp meg å skrive” er også tilgjengelig i det nye e-postvinduet.

Utover å bruke de foreslåtte forespørslene, kan du stille Gemini-spørsmål direkte. Google ga noen eksempler du kan spørre AI-verktøyet: "Hvor mye brukte selskapet på den siste markedsføringsbegivenheten?" eller "Når er neste teammøte?" Som svar bør Gemini kunne hente e-postene som svarer på spørsmålet ditt.

Google har utstyrt Gmail med sin nyeste AI-modell, Gemini 1.5 Pro, som kan skilte med betydelige forbedringer i forhold til forgjengeren, inkludert et lengre kontekstvindu , bedre forståelse og raskere ytelse. Gemini 1.5 Pro er i stand til å håndtere så mange som 1 million tokens, et hopp fra Gemini 1.0s 32 000 tokens. En slik økning er betydelig, fordi jo flere symboler en modell kan håndtere, desto mer vil sannsynligvis svarene være bedre informert.

Google ruller ut Gemini-integrasjonen nå. For Gmail på nettet bør brukere med hurtigutgivelsesplanen se den i løpet av de neste par dagene, mens de på den planlagte utgivelsen må vente til 8. juli. For Gmail-mobilappen kan brukere forvente rask utgivelse og planlagt utgivelse Tvillingene skal vises i løpet av de neste 15 dagene.