Windows 11 slår nå på sikkerhetskopiering av OneDrive-mappe uten din tillatelse

0
11
Mappesikkerhetskopieringsskjermen i OneDrive Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

Microsoft fikler ofte med Windows på måter som gagner selskapet, men ikke nødvendigvis brukerne. Og en av de siste endringene påvirker OneDrive i Windows 11.

OneDrive kan sikkerhetskopiere og synkronisere bestemte mapper og filer, for eksempel dokumenter, musikk og bilder. Tidligere spurte Windows 11-oppsettet deg om du ville ha disse mappene sikkerhetskopiert, noe som ga deg et faktisk valg. Vel, ikke mer.

Også: 7 måter å gjøre Windows 11 mindre irriterende

I en endring av Windows 11-oppsettet oppdaget av Neowin, blir du ikke lenger spurt om denne mappesikkerheten. I stedet blir sikkerhetskopieringen automatisk aktivert som standard uten din tillatelse. Det er ingen varsling eller advarsel i Windows 11. Den eneste måten du kan finne ut av det er ved å gå til OneDrive-innstillingene for å se om mappene blir sikkerhetskopiert.

For å bekrefte Neowins funn, kjørte jeg et rent Windows 11-oppsett på flere PC-er. Ikke på noe tidspunkt spurte oppsettet meg om jeg ville ha sikkerhetskopiering av mapper aktivert slik det hadde gjort tidligere. Etterpå viste sjekking av sikkerhetskopieringsinnstillingen i OneDrive meg at sikkerhetskopiene var slått på for dokumenter, bilder, skrivebord, musikk og videoer.

Sikkert, sikkerhetskopiering av viktige mapper og filer er vanligvis en god ting. Hvis du noen gang mister et kritisk eller uerstattelig dokument eller bilde, vil du gjerne ha en sikkerhetskopi som du kan gjenopprette filen fra. Og som OneDrive-bruker setter jeg pris på å ikke bare kunne sikkerhetskopiere viktige mapper og filer, men å synkronisere dem på tvers av alle PC-ene mine og andre enheter.

Men det er et par problemer her.

p>

For det første fjerner Microsoft nok en gang valg fra brukerne. Selskapet eliminerte også valget for sikkerhetskopiering av mapper uten noe varsel eller kunngjøring, og overrasket folk.

Flere personer på Reddit har klaget på endringen og uttrykt forvirring over disse nye grønne hakene ved siden av filer og snarveier på skrivebordet deres. (Avmerkene indikerer at filene blir sikkerhetskopiert via OneDrive.)

Også: De beste skylagringstjenestene: Eksperttestet

For det andre kan sikkerhetskopieringen av mappen skape problemer med OneDrive-lagringen din. Som standard får Windows-brukere 5 GB OneDrive-plass gratis. Men noen kan lett ha mer enn 5 GB med bilder, videoer og andre filer.

Trenger du mer lagringsplass? Vel, du må betale penger for en betalt Microsoft 365-plan (selv om du ikke vil ha eller trenger Microsoft 365). Hele prosessen virker som en annen måte for Microsoft å låse folk inn i produktene og abonnementene sine.

Heldigvis kan du slå av mappesikkerheten hvis du ikke har nok plass eller rett og slett ikke trenger sikkerhetskopien. men ønsker fortsatt å beholde OneDrive. For å gjøre dette, høyreklikk på OneDrive-ikonet i Windows 11 systemstatusfeltet og velg Innstillinger. Gå til delen for "Synkronisering og sikkerhetskopiering" og klikk på Administrer sikkerhetskopi-knappen for "Sikkerhetskopiere viktige PC-mapper til OneDrive." Slå deretter av bryteren for enhver mappe du ikke vil ha sikkerhetskopiert. Du kan slå dem alle av eller bare slå av enkelte.