Hvordan ditt ineffektive datasenter hindrer bærekraft – og AI-adopsjon

0
13
grønt-datasenter062024 cybrain/Getty

Organisasjoner velger fortsatt å overprovisionere datasenteret og IT-kravene sine, noe som kan få i veien for arbeidet med å drive disse anleggene mer bærekraftig. 

Det er for eksempel ikke uvanlig at bedrifter slår av driftsfunksjoner som lar et system kjøre i sin mest effektive modus, sa John Frey, sjefsteknolog for bærekraftig transformasjon ved Hewlett Packard Enterprise (HPE). 

Også: Apple bygger et høysikkerhets-OS for å drive sine AI-datasentre – her er det vi vet så langt

Han forklarte at HPE sender enhetene sine satt til å fungere på sitt mest effektive nivå, med optimalisert strømytelse. Kunder vil imidlertid ofte slå av standardinnstillingen så snart de mottar det nye produktet, bekymret for at det vil frata systemet datakraften det trenger for å kjøre uten etterslep. 

" Så vi kan designe produktene våre for å fungere på den mest effektive måten og sette den til å gjøre det som standard. Spørsmålet er hvordan vi får kundene til å la det [gå] på den måten," sa Frey, som snakket med ZDNET på sidelinjen av HPE Discover 2024. 

Han bemerket at bedrifter som oftest driver datasenteret og IT-infrastrukturene sine med 30 % utnyttelse, og velger å overdisponere for å lette bekymringen for at disse systemene fortsetter å fungere problemfritt. 

Disse virksomhetene ende opp med en maskinvarestabel som er hypereffektiv, men som brukes ineffektivt, sa han. Han la til at en stor del av HPEs innsats går mot å hjelpe kunder med å bruke produktene deres mer effektivt, noe som igjen vil redusere energien som trengs for å drive disse systemene. 

Kundeutdanning og en endring i tankesett spiller en stor rolle i å drive den generelle bærekraftsinnsatsen, sa han. HPE tilbyr på sin side whitepapers og casestudier, inkludert adopsjonsrammeverk for å veilede kunder gjennom endringen, ifølge Frey. 

Han bemerket at beregninger og analyser også har en rolle i å kvantifisere avkastningen for bedrifter, det være seg i form av dollar, risikoreduksjon, forbedret motstandskraft, reduserte karbonutslipp eller fordeler med cybersikkerhet. 

Også: Singapore holder øye med datasentre og datamodeller etter hvert som AI-adopsjon vokser

Og selv om reguleringer og mandat til noen av disse driftsstandardene kan bidra til å øke bruken, bør disse rulles ut ut i samarbeid med næring og brukermiljø, sa han. Dette vil sikre at det ikke er noen utilsiktede konsekvenser, for eksempel dårligere ytelse på andre områder. 

Retningslinjer som fører til slike utilsiktede resultater kan tvinge bedrifter til å flytte arbeidsmengder ut av det regulerende landet, noe som ikke er det myndighetene ønsker med å fastsette disse mandatene, sa han.

På spørsmål om viktige barrierer for å bygge mer bærekraftig datasentre, bemerket Frey at en-størrelse-passer-alle-strategien ikke lenger fungerer, spesielt på grunn av den forventede økningen i arbeidsbelastninger med kunstig intelligens (AI). 

Fasiliteter som driver AI-applikasjoner vil sannsynligvis trenge væskekjøling for å opprettholde eller forbedre energieffektiviteten for disse datamaskinintensive miljøene. På den annen side kan det å tappe luft fra omgivelsene være tilstrekkelig for å kjøle ned innsiden av datasentre som kjører mer generelle applikasjoner, forklarte han. 

Også: Bedriftens bærekraftsambisjoner hindres av disse fire store hindringene

Anstrengelser for å møte høyere temperaturer, slik som Singapores datasenterdriftsstandarder for tropisk klima, er også bedre egnet for tradisjonelle arbeidsbelastninger, sa han. < /p>

Ettersom selskaper beveger seg mot høyere rack-krafttetthet med bruk av AI, vil de sannsynligvis måtte flytte til flytende kjølemiljøer, bemerket han. 

Til slutt, tror Frey, vil de fleste datasenteroperatører flytte i samme retning, ettersom nyere kraftigere prosessorer genererer mer varme siden de er i stand til å håndtere flere oppgaver. 

Det gjennomsnittlige IT-racket pleide å kjøre på mellom 3 og 5 kilowatt (kW) og dette har vokst det siste tiåret til mer enn 20 kW for ordinære dataarbeidsbelastninger, bemerket han. 

Kraftkravene øker ytterligere med stativer som kjører AI-arbeidsbelastninger eller togmodeller, og når mer enn 50 kW per stativ. Omgivelsesluft alene vil da ikke være tilstrekkelig til å kjøle ned slike miljøer og vil drive behovet for væskekjøling, sa han. 

Også: Globale teknologiutgifter forventes å fortsette å klatre på AI-etterspørselen

Faktisk har etterspørselen etter væskekjøling drevet markedet for termisk styring av datasenter til 7,67 milliarder dollar, ifølge teknologiforsknings- og rådgivningsfirmaet Omdia. Den forventes å stige med en sammensatt årlig vekstrate på 18,4 % frem til 2028, drevet av bruken og utviklingen av kunstig intelligens. 

Spesielt har væskekjøling hatt betydelig vekst i Kina og Nord-Amerika , sa Omdia. “Den termiske styringen av datasenteret går videre på grunn av AIs økende innflytelse og krav til bærekraft”," forskningen bemerket. “Til tross for sterke vekstutsikter, står industrien overfor utfordringer med forsyningskjedebegrensninger i væskekjøling og omfavnelse av bærekraftig praksis.”

Bedriften la til at integrasjonen av AI-optimaliserte kjølesystemer, strategiske leverandørpartnerskap, og pågående press for energieffektive og miljøvennlige løsninger vil forme industriens utvikling. 

"Datasenterkjøling anslås å være et marked på 16,8 milliarder dollar innen 2028, drevet av digitalisering, høy etterspørsel etter kraftkapasitet, og et skifte mot miljøvennlig infrastruktur, med væskekjøling som dukker opp som den største teknologien i sektoren," sa Shen Wang, Omdias hovedanalytiker.