Motorolas nye $699 flip-telefon gjorde meg litt mindre begeistret for Samsung Unpacked

0
11
Motorola Razr Plus Kerry Wan/ZDNET

Utgivelseskalenderen for smarttelefoner ser vanligvis slik ut: Nye Android-flaggskip kommer ut tidlig på året, deretter mellomstore telefoner om våren, etterfulgt av sammenleggbare om sommeren og iPhone om høsten. Akkurat nå er vi i trinn tre, og Motorola starter i dag ved å kunngjøre to nye flip-telefoner, 2024 Razr og Razr Plus.

Også: Hva kan du forvente av Samsung Unpacked Summer 2024 : Galaxy Z Fold 6, Watch 7, Smart Ring, mer

De to telefonene ligner på fjorårets modeller, og Razr og Razr Plus er også priset det samme til henholdsvis $699 og $999, men tre bemerkelsesverdige forskjeller gjør dem enda mer verdt å vurdere i 2024.

Se. hos Motorola

1. Store eksterne skjermer på begge modellene 

Motorola Razr Plus (2024)

Razr Plus (venstre) og Razr (høyre)

Kerry Wan/ZDNET

Den kanskje mest logiske (og ikke overraskende) oppgraderingen med årets Razr-modeller er de større eksterne skjermene, med standard Razr som går fra en 1,5-tommers OLED til 3,6 tommer, mens Razr Plus går fra en 3,6-tommers OLED til 4 tommer.

De var begge akkurat lyse nok til å sveipe rundt under ettermiddagssolen i Williamsburg, Brooklyn, og glattheten til 165Hz-panelet på Razr Plus var spesielt behagelig. Jeg bare lurer på hvordan den høye oppdateringsfrekvensen vil påvirke telefonene' batterier, som er vurdert til 4 000 mAh (pluss) og 4 200 mAh (standard).

Også: Motorola Razr Plus (2023) anmeldelse: Den beste vippbare sammenleggbare akkurat nå

Det mindre batteriet på Plus-modellen kan begrunnes med den større 4-tommers skjermen, som gir den tittelen å ha den største eksterne skjermen til en hvilken som helst flip-stil telefon, best Samsung Galaxy Z Flip 5's (og muligens Z Flip 6'er) 3,4-tommers panel. Gjør 0,4 tommer en forskjell for brukeropplevelsen? Ikke nevneverdig, men muligens nok til å motivere meg til å bruke den ytre skjermen oftere.

2. Jeg er forsiktig optimist med tanke på Moto AI

Motorola Razr Plus (2024) Kerry Wan/ZDNET

Det kan ikke være en 2024-telefon uten AI-funksjoner . Begge Motorola Razr-modellene kommer med Google Gemini-appen forhåndsinstallert, tilgjengelig via et langt trykk på strømknappen. Med tanke på hvor praktisk jeg fant snarveien da jeg testet Pixel 8a for bare en måned siden, forventer jeg at denne lignende integrasjonen vil fortsette å bidra til å utvide bruken min av mobile AI-verktøy.

Også: Google avduker store AI-funksjoner som kommer til Android-telefoner. Her er hva du kan forvente

AI-funksjonene på den dyrere, mer kapable Razr Plus-modellen går utover det Google har å tilby, men Motorola lanserer nye Moto AI-funksjoner i løpet av de kommende månedene, inkludert talemeldinger som “Catch me up” for oppsummering av varsler, "Vær oppmerksom" for å starte et stemmeopptak med transkripsjoner og oppsummering, og "Husk dette" for å fange hva som er på skjermen og lagre for fremtidig tilbakekalling.

Den siste funksjonen er beslektet med Microsofts Recall, som tar skjermbilder med noen sekunders mellomrom, slik at systemet kan hente all tekstlig eller visuell informasjon du måtte ønske i fremtiden. Men siden Microsoft utsetter tilbakekallingen på grunn av personvern- og sikkerhetsproblemer, kan de samme bekymringene plage Motorolas “Husk dette”. På spørsmål om hvordan det holder brukerinformasjon sikker, sier selskapet at Razr Plus bare vil lagre det som er på skjermen når brukeren ber om det, og all informasjon lagres på enheten. Vi må se funksjonen selv når den rulles ut senere i høst.

3. Teksturert bakside er her for å bli 

Motorola Razr (2024) Kerry Wan/ZDNET

Motorola har tilsynelatende doblet ned på teksturerte bakdeksler, og jeg er ikke sint på det. Foruten de prangende nye fargene som Razr-telefonene kommer i, inkludert en “Hot Pink”; for Plus-modellen som er en tilbakeringing til den gamle Motorola Razr V3, er de stylet i vegansk lær (eller semsket skinn) som griper godt. Sammen med telefonens konturerte kanter ville jeg ikke forvente at disse enhetene skulle gli ut av hånden eller lommen din.

Også: Heineken annonserte nettopp sin egen flip-telefon, og den oser av nostalgi< /strong>

Hvis de gjør det, har begge modellene nå Corning Gorilla Glass Victus og en 30 % mindre hengseldesign som selskapet sier forbedrer støvbeskyttelsen (fra fjorårets IP54 til årets s&#xA0) ; IPX8), reduserer krøllen og gjør enhetene mer komfortable å bruke.

2024 Razr og Razr Plus vil være tilgjengelig for forhåndsbestilling fra og med 10. juli og kommer offisielt i butikkene 24. juli.

Noen godbiter…

Begge modellene kommer med en basislagring på 256 GB og konfigurerbar RAM (8 GB eller 12 GB). Razr Plus har en Qualcomm Snapdragon 8s Gen 3 (derav Moto AI-eksklusiviteten), mens Razr har en MediaTek Dimensity 7300X-prosessor. Nye AI-drevne kamerafunksjoner inkluderer en Photo Enhancement Engine som automatisk optimerer detaljer, klarhet, høylys, skygger, bokeh-effekter og mer. Razr Plus har ikke lenger et ultrabredt kamera. I stedet har den en 50 MP hoved- og 50 MP teleobjektiv, hvorav sistnevnte, sier Motorola, er mer populær blant Razr-brukere. På den annen side har Razr et ultrabredt kamera, selv om det bare er en 13 MP-sensor. telefoner støtter 15W trådløs lading. Motorola lover tre operativsystemoppgraderinger og fire år med sikkerhetsoppdateringer. Den eksterne skjermen vil nå vise en alltid-på-grafikk når telefonene er brettet på skrå. Motorola vil ikke inkludere en ladekloss i boks — bare en USB-C til USB-C-kabel.