Mint favorittalternativ er fortsatt flott 7 måneder senere – og det er 50 % rabatt akkurat nå

0
12
66monarch ConnieMaher/Getty Images

ZDNETs viktigste takeaways< /h2>Monarch Money er $99 per år, men du kan få dem for 50 % rabatt frem til 30. juni med koden MINT50, pluss det er en 30-dagers gratis prøveperiode.Fordeler:Det er enkelt å sette opp, med kraftige verktøy for å analysere økonomien din og bygge et budsjett. 
Ulemper: Det er et av de dyrere personlige økonomiske programmene jeg har testet.

Jeg brukte forrige Thanksgiving-uke på å se på programmer for personlig økonomi. Hvorfor? Da Intuit bestemte seg for å begrave Mint, dets populære og gratis program for pengesporing og budsjettering, hadde jeg ikke noe valg. Jeg måtte finne en annen måte å administrere pengene mine på. 

Intuit ville at jeg skulle flytte Mint-dataene mine til Credit Karma, men jeg ville ikke gjøre det. Selv om Credit Karma er flinke til å jobbe med kredittpoengene dine, er det ikke en budsjettapplikasjon. 

Også: Hvordan jeg gjorde en gammel, dum Mercedes til en smartere bil på et budsjett 

Med dyrebar liten tid til å flytte mine år med økonomiske data til en ny tjeneste, måtte jeg finne en passende erstatning. Alles økonomiske behov er forskjellige. I mitt tilfelle trengte jeg et program som kunne håndtere flere bank- og kredittkortkontoer, flere 401Ks, og noen aksje- og eiendomsinvesteringer. 

Så, jeg sparket dekkene på Monarch Money, NerdWallet, Rocket Money, Quicken Simplifi og YNAB (Du trenger et budsjett). Mitt valg? Monarch Money.

Også: Jeg endret disse 5 TV-innstillingene for å redusere strømregningen min (og hvorfor de fungerer)

Monarch Money gir en økonomisk ramme for nullbasert budsjettering. Med denne tilnærmingen allokerer du hver krone du tjener til utgifter og sparing. Monarch er mer enn bare en budsjetteringsapp. Den gir alt du trenger for å administrere din personlige økonomi. 

Se på Monarch Money

Det jeg liker best med Monarch Money

Monarch presenterer inntekter og utgifter tydelig, noe som gjør det enkelt for å spore det gjenværende budsjettet ditt. Jeg er ikke en emoji-fan, men bruken her for forbruksunderkategorier er sjarmerende og funksjonell, noe som muliggjør rask identifikasjon av forskjellige kategorier. 

En av mine favoritt Monarch-funksjoner er transaksjonssporeren. Trackeren lar deg kategorisere utgifter i brede kategorier, som mat og bespisning; underkategorier, som dagligvarer og restauranter; og spesifikke selgere, som Ingles Market og Five Points Diner. Denne detaljerte oversikten over forbruksvaner er en fremtredende funksjon. Appens automatiske kategorisering er presis og kan tilpasses, slik at brukere kan angi regler for fremtidige transaksjoner basert på selgeren eller beløpet.

Dessuten: Jeg testet den billigste Surface Pro Copilot+ PC-en i en uke, og den erstattet enkelt min daglige sjåfør

Monarch importerer også enkelt data fra bankkontoene dine, pensjonsfond, aksjekontoer og kreditt. kort. Av alle applikasjonene jeg så på, gjorde Monarch den beste jobben med å automatisk importere data fra andre tjenester. 

Merk: Hvis du allerede har lastet ned Mint-dataene dine som en CSV-fil, standardformatet, kan du fortsatt laste det opp til Monarch eller et annet pengestyringsprogram. Hvis du ikke har lastet ned ennå, beklager jeg å si at det er borte for godt nå. 

Jeg liker også at Monarch prioriterer sparing. Du kan sette et økonomisk mål, for eksempel å spare til en boligforskuddsbetaling, og sette en frist. Appen lager en dedikert spareseksjon på startskjermen. Bidrag til denne seksjonen er kun mulig når utgiftene er lavere enn inntektene.

Det tilpassbare dashbordet gir en oversikt over din økonomiske situasjon, med widgets for å sammenligne månedlige utgifter, se nylige transaksjoner, overvåke investeringer og spore sparemål.

Også: 6 måter å spare penger på TV-streaming uten å miste programmene du elsker

En annen nyttig funksjon er Monarchs rådseksjon. Her staver Monarch ut trinnene du trenger for å administrere pengene dine i det lange løp. Denne delen inneholder hvordan du gjennomgår kontantstrømmen din, hvordan du setter opp bodokumenter og hva du skal se etter i livsforsikring. 

Appen støtter også delt budsjettering, noe som gjør den egnet for par eller familier. Det er enkelt å legge til en annen person til budsjettplattformen. Jeg var i stand til å legge til partneren min på dashbordet uten problemer.

Jeg har nå brukt Monarch Money i syv måneder. Med et ord, det er flott. Den gjør alt jeg trenger og gjør det mye enklere å administrere pengene mine. 

Monarch er bedre enn Mint noen gang var. Mint hadde konsekvent problemer med å importere data fra flere av kontoene mine, så jeg må koble dem til på nytt hver eller annen måned. De samme kontoene forblir koblet sammen i Monarch.

Også: De beste TV-antennene: Toppvalg for signalstyrke

Den kanskje beste grunnen til å bruke Monarch er at, i motsetning til Mint, som stagnert i årevis, har teamet jobbet hardt med å forbedre det.

Spesielt har Monarch oppgradert transaksjonene sine. Disse inkluderer: 

Nye hurtigsøkefiltre: Nå kan du filtrere etter debet og kreditt, inkludere eller ekskludere "skjult" transaksjoner, inkluderer eller ekskluder synkronisert fra institusjoner, og filtrer etter transaksjoner med vedlegg, splittelser eller notater.

Ny sortering på mobil: Mobilsortering er nå på nivå med hva som er tilgjengelig på nettet, inkludert muligheten til å sortere etter dato (gammel til ny) og beløp (høy til lav eller lav til høy).

Nye knapper for rask gjennomgang: Med nye knapper øverst på hver detaljerte transaksjonsside, kan du skjule eller merke en transaksjon som gjennomgått på et blunk.

Flere detaljer for raskere skanning: Kategori- og kontodetaljer er nå inkludert i hovedtransaksjonslisten din, så du vil ha mindre å klikke deg gjennom for å finne det du trenger.

Du vil også se mer plass på siden for transaksjonsdetaljer, en ny menylinje som konsoliderer filtre og muligheten til å skjule sammendragspanelet på høyre side.

Bak kulissene har Monarch også gjort flere betydelige forbedringer og rettelser. I et Reddit-innlegg denne måneden listet Monarch-sjefen de beste som: 

Forbedret aggregering – Han sa at selskapet har styrket datapartnere' tilkoblingspålitelighet, datanøyaktighet og synkroniseringstider: “Selv om vi har gjort forbedringer, er dette alltid en kontinuerlig innsats. Mange av disse problemene kommer fra den underliggende institusjonen eller dataleverandøren. Dette fritar oss ikke fra å løse dem – og du burde ikke bry deg om hvor problemene kommer fra – det gjør det bare til et vanskeligere problem å løse."

Forbedret kundestøtte– "Vi har brukt mye tid på å vokse og trene vårt CS-team, i tillegg til å overhale noen av våre interne systemer. Kundens responstider er tilbake til under 24 timer, og vi løser kundebilletter med høyere tilfredshetsnivåer. Eksperimentene våre med AI-baserte roboter har riktignok vært en glipp for det meste, og vi har mennesker som svarer på hoveddelen av støtteforespørslene våre nå. Vi beklager virkelig hvis du tidligere har hatt en dårlig opplevelse med support. Hvis det er tilfelle, vennligst prøv igjen!"

Bug bashing – "Vi lanserte mange ting veldig raskt etter Mint-avviklingen. Dette introduserte noe teknisk gjeld og flere feil enn vi hadde forventet. Vi har brukt mange sykluser på å fikse disse bak kulissene. Takk til alle som har rapportert dem."

Monarchs administrerende direktør oppførte også følgende som nye forbedringer som kommer snart:

Regler for delte transaksjoner Rask transaksjonsgjennomgang Støtte for en alternativ budsjetteringsmetodikk kalt “Fixed/Flex”
Mulighet til å se regninger og datoer for kredittkort og andre forpliktelser
En fullstendig overhaling av mål og planleggingssystemet
Forbedret samarbeidsfunksjoner
Et nytt appdesign (Ja, det vil redusere mellomrommet for alle dere som er utslitte ved å rulle)

Jeg setter pris på et selskap som sier at det er noe galt og at det vil fikse og forbedre ting. 

Hvordan bruke Monarch Money

Å komme i gang med Monarch er enkelt nok. Du kobler de ulike økonomiene dine – sjekker, sparing, pensjonering og kredittkort- og lånekontoer – til tjenesten. Du kan også inkludere eiendeler som eiendom, kjøretøy og kryptovalutaer for å vurdere nettoverdien din. Når de er konfigurert, vil disse koblingene automatisk oppdatere fremtidige transaksjoner. 

Når det arbeidet er gjort, blir du bedt om å definere dine økonomiske mål, for eksempel å betale et studielån. Monarch hjelper deg deretter med å sette opp en spesifikk ordrelinje for disse målene, slik at du kan bestemme hvor mye du skal bidra med månedlig.

Også:  3 enkle måter å spare energi på hjemmekontoret regning

Som jeg nevnte tidligere, bruker Monarch den nullbaserte budsjetteringsmetoden for å planlegge utgiftene dine – den oppfordrer deg til å allokere hver krone av inntekten din hver måned. Monarch foreslår budsjettbeløp for forskjellige utgiftskategorier basert på dine historiske utgiftsmønstre, og dekker nødvendigheter som dagligvarer og livsstilsvalg som trening. 

Du kan overvåke det budsjetterte beløpet for hver kategori og bytte mellom gjeldende utgifter og det gjenværende budsjettet, noe som gir deg mer kontroll over økonomien din.

Appens primære grensesnitt viser hele budsjettet ditt, inkludert nettoverdien, nylige transaksjoner og investeringer, og det sammenligner gjeldende utgifter med forrige måned. Appen fremhever også fremgangen din mot å spare mål. Dette dashbordet kan tilpasses, slik at du kan skreddersy visningen av informasjon til dine preferanser.

Også: De 3 Apple-produktene du ikke bør kjøpe denne måneden (inkludert denne iPaden)

Monarch støtter også samarbeidsbudsjettering, noe som gjør det ideelt for partnere eller familier å administrere økonomi sammen. Det er enkelt å invitere andre til å bli med i budsjettoversikten via e-post, og det er like enkelt for dem å godta invitasjonen. Skulle behovet oppstå, er det også enkelt å fjerne noen fra dashbordet ditt. 

Hva jeg ønsker å endre med Monarch Money

En raritet med Monarch er at det ikke&apos t tilby kredittscore tilgang. Jeg får den muligheten via kredittkortene mine, så jeg savner den ikke, men likevel, det hadde vært fint om Monarch tilbød det. 

Også:  Er Temu lovlig? Hva du bør vite før du legger inn en bestilling

Monarchs siste prisøkning til $99,99 årlig plasserer den blant de dyrere budsjetteringsappene. Likevel, totalt sett fant jeg at Monarch var verdt pengene. For pengene mine er Monarch det beste pengestyringsprogrammet som er tilgjengelig i dag – spesielt akkurat nå under 50 % rabattavtalen. 

Hva jeg ikke valgte noen av de andre alternativene

Det var ikke noe galt med de andre valgene. De var bare ikke riktige for meg. 

NerdWallet er en interessant kombinasjon av en utmerket gratis applikasjon og en informativ nettside. Den er ideell for alle som er nye til å administrere pengene sine. Men, det er ikke meg. Likevel kan du ikke slå prisen. 

Rocket Money har et utmerket grensesnitt, men jeg fant dets “betal-hva-du-ønsker” modellprising villedende. For å få mest mulig ut av applikasjonen trenger du dets Premium-medlemskap, som koster fra $47,99 til $59,99 årlig, eller $4 til $12 per måned. Jeg syntes også det var vanskelig å importere data til Rocket Money. Den gjør imidlertid en god jobb med å finne og hjelpe deg med å miste abonnementer og andre skjulte avgifter.

Quicken Simplifi er ikke Quicken. Selv om morselskapet fortsatt tilbyr Quicken, ligner Simplifi det ikke på godt og vondt. Simplifi skiller seg ut ved å tilby skreddersydde utgiftsplaner. Du kan oppdatere disse i sanntid for å overvåke forbruket ditt. Men, som Rocket Money, har Simplifi problemer med å importere dataene mine. Hvis kontoene dine fungerer med Simplifi (og med en gratis 30-dagers prøveversjon, vil du ha rikelig mulighet til å se om det er tilfelle), er programmet vel verdt sine årlige kostnader på $47,99 (også for tiden 50 % rabatt).

YNAB, forkortelse for “You Need A Budget”, er en enkel, nullbasert budsjetteringsapp. Det vil hjelpe deg med å planlegge utgiftene dine nøye ved å tildele midler til spesifikke kategorier hver gang du blir betalt. Som sådan krever YNAB mer forhåndsarbeid enn de andre applikasjonene. Ja, det kan hjelpe deg med å spore pengene dine, men navnet på spillet er å lære deg hvordan du budsjetterer ved å bruke nullbudsjett-tilnærmingen. For folk som har problemer med å lage og holde seg til et budsjett, er YNABs årlige rate på $99 vel verdt investeringen. Men jeg lærte å holde et budsjett på egen hånd. 

Quicken lever fortsatt

Det gamle favorittprogrammet Quicken eksisterer fortsatt, men det er støttes ikke lenger av Intuit. Mints morselskap, mens de fortsatt tilbyr QuickBooks, solgte Quicken i 2016. Under ny ledelse lever programmet videre. 

I dag er Quicken en av de mest omfattende personlig økonomiapplikasjonene som er tilgjengelige. Quicken Classic, en skrivebordsbasert programvare supplert med en mobilapp, gir omfattende økonomistyringsverktøy. Denne programvaren rettferdiggjør sine årlige abonnementskostnader ved å tilby flere funksjoner, inkludert grundig kontoadministrasjon, budsjettering, regningshåndtering og investeringssporing.

Også: De beste budsjetthodetelefonene jeg har testet er ikke laget av JBL eller Sony

Jeg kan ikke anbefale Quicken for folk flest fordi du må være dypt inn i personlig økonomistyring for å få mest mulig ut av verktøyet. Mens du kan få tilgang til Quicken via en app med Quicken Mobile og via internett med Quicken på nettet, er de fulldrevne versjonene bare tilgjengelige på PC-er. 

Når det er sagt, hvis du har brukt Quicken tidligere, er det fortsatt verdt en titt. Programvaren er tilgjengelig i fire forskjellige versjoner. For å se om det er noe for deg, prøv Quicken Starter for $3,49 i måneden. De mer avanserte versjonene kommer til forskjellige priser: Quicken Deluxe, for privat og småbedriftsøkonomi, koster $5,99 i måneden; Quicken Classic Premier, for investorer, koster $6,99 i måneden; og Quicken Business & Personlig, for avanserte brukere, vil koste deg $9,99 i måneden. Bare Quicken Starter og Classic er tilgjengelig for Mac-brukere. 

Hva er en kredittscore?

Din kredittscore er sannsynligvis det viktigste tallet i livet ditt. Den avgjør hvor sannsynlig det er at du får kreditt og rentene dine, hvor mye du betaler for alt fra kredittkort til leie, og til og med om du får jobb. Pokker, det finnes til og med datingapper som vurderer kredittpoengsummen din! 

En kredittscore, også kjent som en FICO-score, er en numerisk indikator, vanligvis fra 300 til 850, som forutsier hvordan sannsynligvis vil du betale tilbake lån og regninger. Denne poengsummen beregnes ved hjelp av data fra kredittkontoene dine. 

Også: Vil du lagre den aldrende datamaskinen din? Prøv disse 5 Linux-distribusjonene

Det er fem hovedkriterier for å bestemme en FICO-kredittscore: betalingshistorikk, gjeldende gjeldsnivå, hyppighet av nye kredittsøknader, lengden på kreditthistorikk og variasjonen av kreditttyper. De to mest kritiske komponentene er betalingshistorikk, som utgjør 35 % av poengsummen, og hvor mye kreditt som er i bruk. Betalingshistorikkfaktorer inkluderer aktualiteten til betalinger, hyppigheten av tapte betalinger, hvor forsinkede betalinger er og hvor nylig tapte betalinger er ute. Å søke om ny kreditt kan redusere ens poengsum kort.

Hva er en god kredittscore?

En poengsum på 700 eller mer er en god poengsum, mens 800 og over er utmerket. De fleste har score fra 600 til 750. For å forbedre en kredittscore kan du åpne kontoer som rapporterer til kredittbyråer, holde lave saldoer, betale regninger raskt og begrense nye kontosøknader. 

Det er også viktig å huske at du ikke har en enkelt, fast kredittscore. Poengsummen kan variere basert på poengmodellen som brukes, datakilden og beregningsdatoen.

Også: Hvordan spare penger på dagligvarer med Amazon Prime

Finansprogrammer kan hjelpe deg med å bygge opp kredittscore fordi de gir deg informasjonen du trenger for å kontrollere økonomien din. Uten disse programmene opererer du blind.

Det er også viktig å huske at du ikke har en eneste fast kredittscore. Poengsummen kan variere basert på poengmodellen som brukes, datakilden og beregningsdatoen.