Mens AI går på audition for rollen i morgendagens underholdningsindustri, kjemper arbeidere etter beskyttelse

0
14
ALLVISIONN/Getty Images

SAG-AFTRA- og Writers Guild-streikene – som varer i henholdsvis 118 dager og 148 dager – kan ha avsluttet, men bekymringene for at kunstig intelligens (AI) overtar jobber i underholdningsindustrien begynner bare. 

AI har dukket opp med funksjoner som spenner fra å generere sanger ved å kopiere musikkartister' stemmer, til å lage dype forfalskninger som fører til feilinformasjon og skadelige bilder av mennesker hvis kreative talent er en viktig del av jobben deres. Følgelig berører AI flere fasetter av bransjen, inkludert TV, film og musikk. 

Men med disse nye evnene presser underholdere tilbake og kjemper for rettighetene sine ved å kreve sterkere regelverk. 

Også: Etikken til generativ AI: Hvordan vi kan utnytte denne kraftige teknologien

Ledende eksperter innen juss og underholdning avslører hvem som er mest utsatt for AI, hvilke beskyttelser som settes på plass for underholdere, og hvilke disse AI-verktøyene betyr for fremtiden til underholdningsindustrien. 

Underholdningsjobber med høyest risiko fra bruk av AI

AI har makt til å påvirke alle typer jobber i underholdningsindustrien, spesielt de mest sårbare.

"Jeg tror at alle som bruker stemmen sin eller er forfattere er mest bekymret. Jeg tror andre utøvere har bekymringer, men jeg tror forfattere og de som bruker stemmene sine for å tjene til livets opphold allerede ser den potensielle trusselen som AI utgjør," Philippa Loengard, administrerende direktør for Kernochan Center for Law, Media and the Arts ved Columbia Law School, fortalte ZDNET. 

Andre roller i fare er bakgrunnsskuespillere, gaffere og grep, som hjelper med scenografi og produksjon. Loengard ga et eksempel på en scenograf som kan bruke tre uker på å lage bakgrunnen for et sett sammenlignet med et AI-verktøy som kan generere det nesten umiddelbart. 

Også: >Hva er en Chief AI Officer, og hvordan blir du det?

Louise Nemschoff, en Los Angeles-basert underholdningsadvokat, siterte også at billedkunstnere som grafiske designere og storyboard-artister kan bli påvirket av AI. “Jeg tror det er sannsynlig at et slags generativt AI-verktøy vil bli lagt til det generelle verktøysettet for filmskaping – absolutt i redigeringsarenaen,”" Nemschoff lagt til. 

Spesialfunksjon

ai-productivity4-720

Hva AI betyr for jobber og produktivitet

Mens mesteparten av fokuset på virkningen av AI på jobber, sysselsetting og fremtiden for arbeidskraft er fokusert på frykten for at mange roller blir automatisert bort – og med god grunn – er det langt mindre fokus på hvordan AI vil gjøre den gjennomsnittlige arbeideren mer effektiv og produktiv og potensielt øke økonomisk aktivitet og vekst. ZDNET utforsker begge deler.

Les nå

Arbeidstakere hvis roller kan bli hardest rammet, etterlyser sterkere beskyttelse. International Alliance of Theatrical Stage Employees (IATSE) er en fagforening av over 170 000 håndverkere i underholdningsindustrien, inkludert hår- og makeupartister, kringkastingsteknikere og animatører. Etter forhandlinger med Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP) i mai, nådde fagforeningen en foreløpig avtale med Hollywoods studioer og streamere i slutten av juni. Selv om den fortsatt trenger ratifisering, inkluderer den foreløpige avtalen at medlemmene ikke skal bruke AI på en måte som potensielt kan fortrenge roller.

"Det vil være veldig interessant å se om produksjonsselskapene og fagforeningen er eller ikke i stand til å komme til enhver form for enighet, om det blir streik eller ikke, eller om rekkverkene og modellene til Writers Guild og SAG-AFTRA-avtalene kan brukes på disse [avtalene]," sa Nemschoff.

På den annen side kan regissører ha et lite overtak over AI. “Direktorer er kanskje mindre utsatt for å miste jobben på grunn av kunstig intelligens. Som regissør må du være der, du må se på det du ser i sanntid, du må foreta dømmekraft som AI har mye mer problemer med å gjøre akkurat nå," Loengard sa. 

Også: 83 % av beslutningstakere i serviceorganisasjoner øker sine AI-investeringer

Sammen med TV- og filmindustrien er musikkindustrien også et risikoområde på grunn av muligheten til å replikere stemmer og skape falske samarbeid og mashups av artister som bruker AI. I fjor sirkulerte for eksempel en AI-generert sang med rapperen Drake og sangeren The Weeknd på TikTok. Selv om sangen ble fjernet, hadde den allerede fått millioner av avspillinger på plattformer som YouTube, TikTok og Spotify, ifølge The New York Times. TikTok-kontoer som utelukkende er dedikert til å lage disse AI-genererte sangene har dukket opp med stemmene til avdøde musikkartister som dekker hits fra dagens artister – for eksempel synger crooneren fra midten av århundret Frank Sinatra popstjernen Dua Lipas 2020-hit “Levitating” ." I tillegg reiser dette spørsmål om det er etisk å bruke AI for å bringe tilbake stemmene til den avdøde uten samtykke. 

AI utløste også en av de største bekymringene for musikkartister som kan miste muligheter for royalties fordi plattformer sirkulerer AI-genererte sanger som ikke er opphavsrettsbeskyttet eller lisensiert. Så sent som i januar anklaget Universal Music Group (UMG) TikTok for å “sponse artisterstatning med AI.” TikTok sa at UMG setter sin grådighet over artister' interesser, men de har siden løst tvisten.

Alt i alt ser det ut til at enhver type utøver – innen TV, film eller musikk – ikke kan unnslippe tentaklene til AIs raske fremgang.

Forfattere: AI og beskyttelse for deres kreative arbeid 

håndskrivende storyboard med filmskifer

WGA-avtalen sikrer at forfattere får kompensasjon for skriptene sine, selv om de reviderer AI-genererte utkast.

Oleksandr Todorov/Getty Images

Sist høst forhandlet Writers Guild of America (WGA) med suksess med AMPTP for å få slutt på forfatterne' streik. WGA-medlemmer stemte deretter for å ratifisere avtalen frem til 1. mai 2026. Nemschoff bemerket avtalens fire kjernepilarer: samtykke, kreditt, kompensasjon og avsløring. 

Samtykke og avsløring :Hun forklarte at AMPTP-produksjonsselskaper gikk med på å innhente samtykke fra og avsløre til forfattere før de brukte generativ AI. Omvendt, hvis forfattere ønsker å bruke AI, må de også gjøre det samme for selskapene. AMPTP vil heller ikke kreve at forfattere bruker teknologien.

Kreditt: Som enviktig aspekt for enhver underholdningsindustriarbeider, kreditt kan “påvirke hvor mye de tilbys for fremtidig arbeid”," sa Nemschoff. “Hvis du for eksempel er en kreditert skribent på en hitfilm, vil du sannsynligvis være i stand til å forhandle deg frem til en høyere avgift for ditt neste prosjekt.” Kreditt kan også påvirke om en arbeider mottar ekstra kompensasjon i form av rester eller rettigheter til å publisere manusene sine.

Kompensasjon:WGA forhandlet frem minimumskompensasjon for all film- og TV-skriving, fra det første utkastet til manus til påfølgende revisjoner og poleringer. Nemschoff la til at generativ kunstig intelligens kunne true forfattere. levebrød hvis det skaper første utkast (som betaler høyere priser) og etterlater forfattere med bare revisjons- og poleringsmuligheter (som vanligvis er lavere avgifter). Avtalen garanterer at forfattere fortsatt kan motta kompensasjon for hele manuset selv om de reviderer eller polerer AI-genererte første utkast.

Også: 6 måter AI kan bidra til å lansere din neste forretningssatsing

WGA-avtalen tar sikte på å ta forholdsregler slik at mennesker ikke risikerer å miste kreditt- og kompensasjonsmuligheter på grunn av AI-generert materiale.

Fremover sier avtalen også at underskrivende produksjonsselskaper må møte Writers Guild minst halvårlig dersom fagforeningen ber om en diskusjon eller gjennomgang av et produksjonsselskaps bruk av generativ AI i utviklings- og produksjonsprosesser av film.

Skjermskuespillere: AI, digitale replikaer og syntetiske artister 

digital kopi av mannen

Utøvere blir konfrontert med generativ AI og dens raskt utviklende evner.

Mikkel William/Getty Images

Skuespillere er tvunget til å navigere i en kompleks fremtid der generativ AI kan lage alternative versjoner av dem.

Forresten, digitale replikaer er kunstige kopier laget av et menneskes stemme og/eller visuelle likhet. I likhet med forfattere ønsker skuespillere å sikre at de får betalt når det skjer. I henhold til 2023 TV/teaterkontrakter må utøvere gi informert samtykke og motta kompensasjon for digitale kopier.

Det som er alarmerende er at det er “sannsynlig at disse teknologiene vil lage nye kunstformer som nye sjangre eller underholdningstyper som er avhengige av dem”," noe som resulterer i mindre avhengighet av menneskelige aktører, sa John Footen, administrerende direktør for Deloittes medie- og underholdningskonsulentpraksis. ;vil forbedre og handle mindre om å “erstatte den menneskelige berøringen, men mer om å orkestrere en harmonisk blanding av det virkelige og det virtuelle”," sa Footen, som også er stipendiat i Society of Motion Picture and Television Engineers (SMPTE). 

Også: Har bedrifter etiske retningslinjer for bruk av kunstig intelligens? 56 % av fagfolkene er usikre, sier undersøkelsen

Til tross for digitale replikaer er det kanskje ikke like lett å erstatte nøkkelattributter i en forestilling av en skuespiller med AI. "Adlibbing, gester, ansiktsuttrykk og toner er en del av det skuespilleren tar med seg som artist til produksjonene," Nemschoff la til.

I likhet med digitale kopier, vekker bekymringen til syntetiske utøvere også bekymringer om samtykke. Syntetiske artister er ikke digitale replikaer, men er i stedet skapt av generativ AI ved å bruke navnet, stemmen eller likheten til flere personer som er slått sammen til én person. For eksempel kan AI ta Jason Momoas hår, Pedro Pascals øyne og Julia Roberts; smil for å skape en digitalt produsert person der verken helheten eller de spesifikke delene er gjenkjennelige fra personene hvis egenskaper ble brukt.

Spørsmålet om hvorvidt dette regnes som tyveri fra aktører førte til avtalen om at produsenten av disse syntetiske utøverne må gi beskjed til fagforeningen og forhandle med fagforeningen om passende betalinger. 

Dessuten: Vil arbeidsgivere ha AI-ferdigheter eller AI-forbedrede ferdigheter? Det kan avhenge av deg

A-lister eller karakterskuespillere betalt betydelig mer enn det forhandlede minimumskravet er fritatt for tilleggskompensasjon. Avtalen sa imidlertid at disse utøverne individuelt kunne forhandle om mer betaling hvis de jobbet på en film som brukte digitale kopier av dem.

"Forutsetningen er at de har agenter, advokater, ledere, som alle er i stand til å samarbeide med skuespilleren for å forhandle frem sine egne avtaler," Nemschoff sa. 

I erkjennelse av at landskapet til kunstig intelligens fortsetter å utvikle seg og krever kontinuerlig reevaluering, nevnte kontraktene også at produsentene ble enige om å møte fagforeningen for å fortsette diskusjoner om dette emnet gjennom hele perioden. kontrakten. 

Stemmeskuespillere: Bruk av AI for lyd

digitalt menneskeansikt som snakker med lydbølger

Under ny avtale kan stemmeskuespillere velge å trekke seg fra fortsatt bruk av sine digitale stemmekopier i nye prosjekter.

diana/Getty Images

Stemmeskuespillere har tatt skritt for å bruke digitale kopier på en etisk måte. På CES 2024 kunngjorde SAG-AFTRA og Replica Studios, et AI-stemmeteknologiselskap, en banebrytende AI-stemmeavtale. I avtalen kan voiceover-aktører – under deres fullt informerte samtykke og gjennom rettferdig kompensasjon – lisensiere stemmene sine for interaktive medieprosjekter som videospill under pre-produksjon hele veien til den endelige utgivelsen, ifølge SAG-AFTRA.& #xA0;

Oppdateringen nevnte også at stemmeaktører under minimumsvilkår har valget mellom å trekke seg fra fortsatt bruk av sine digitale stemmereplikaer i nye prosjekter. I stedet for å trene AI med data som er samlet inn uten tillatelse fra en stemmeskuespiller, sikrer avtalen at alt arbeid er lisensiert og stemmeaktøren gir samtykke til å bruke stemmen deres. 

Også: Utover programmering: AI skaper en ny generasjon jobbroller

Tidligere i mai sluttet lovgivere i Albany, New York seg til SAG-AFTRA og representanter fra andre fagforeninger i underholdningsindustrien for å støtte tre lovforslag som krevde rekkverk rundt AI-bruk. Noen komponenter i regningene inkluderer krav om at annonser avslører bruk av syntetiske medier, beskyttelse mot forskyvning av jobb og krav om informert samtykke og forsvarlig juridisk representasjon før en digital replika stemme eller bilde lisensieres i stedet for fysisk arbeid. 

I juni kunngjorde SAG-AFTRA til medlemmene den nye Dynamic AI Audio Commercials Waiver, som gir arbeidere en ny ansettelsesmulighet “å lage svært personlig tilpassede, kun lydannonser” med beskyttede vilkår som dekker AI. Vilkårene vil inkludere informert samtykke for opprettelse av digitale stemmereplikaer og ytterligere samtykke til å bruke den digitale stemmereplikaen i enhver annonse. 

Fraskrivelsen nevner også at utøvere må gi skriftlig forhåndssamtykke for bruk av en digital stemmereplika i henhold til avtalens vilkår. Videre, når ansettelsesforholdet avsluttes, må produsentene slette alle kopier av skuespillerens stemme som ble brukt i annonsen og alt materiale som hjalp til med å lage den digitale stemmereplikaen. 

Avtalene, regningene og fraskrivelsen representerer nok et skritt i riktig retning for samtykket og etisk bruk av digitale kopier. De gir skuespillere en mulighet til å utforske mulighetene til AI med stemmene sine samtidig som de mottar rettferdig kompensasjon for arbeidet sitt. 

Scarlett Johansson snakker under filmdiskusjonen

Skuespillerinnen Scarlett Johansson taler på en filmbegivenhet i New York i 2019. Nylig påsto hun at OpenAI brukte stemmen hennes uten hennes samtykke.

John Lamparski/Stringer/Getty Images

Likevel kjemper skuespillere, blant andre kreative kunstnere, mot bruken av stemmene sine uten deres samtykke. Scarlett Johansson truet med rettslige skritt mot OpenAI etter at det rullet ut demoen av Sky, en ChatGPT-stemme som hun påsto brukte hennes. Hun sa at OpenAI ba henne minst to ganger om å lisensiere stemmen hennes for det nyeste AI-systemet, men hun nektet. På utgivelsesdagen tvitret administrerende direktør Sam Altman “henne”," refererer til filmen “Henne” der Johansson spilte en AI-stemmeassistent. Før OpenAI tok kontakt med Johansson, hyret det inn en stemmeskuespiller, ifølge The Washington Post.

"Dette var ikke et smart trekk fra Sam Altmans side," sa Nemschoff. “Soundlikes (eller stemmereplikasjoner) har blitt ansett som brudd på California-loven siden 1992 da Bette Midler vant søksmålet hennes mot Ford Motor Company for å ha ansatt noen til å høres ut som henne i opptak til en serie Ford-reklamer.” /p>

Siden Johanssons trusler om rettslige skritt har OpenAI satt Sky på pause, og selskapet er igjen involvert i juridiske spørsmål. Loengard sa at Johansson kunne fremme et krav om publisitet, som forhindrer uautorisert kommersiell bruk av en persons navn, bilde eller likhet knyttet til deres identitet. 

Johanssons “publiseringsrettskrav vil hvile på om det er stemmen hennes som ble brukt eller “stilen”; av stemmen hennes," Loengard sa. I henhold til offentlighetsretten (en statlig lov) kan Johanssons faktiske stemme – ikke stemmen til stemmen hennes – være beskyttet under mange stater. lover. 

Musikere: AI i musikkindustrien  

Skaperfest på The Artic i Anaheim

Juridiske parametere blir etablert for å beskytte musikere' jobber fra AI, men noen utforsker måter å bruke AI til sin fordel.

Phillip Faraone/Stringer/Getty Images

Musikkindustrien er også et område der AI potensielt kan utnytte arbeidet med musikalske artister uten deres samtykke, spesielt på plattformer som TikTok. 

Bestyrtelsen over AI-genererte TikTok-innspillinger og rettferdige royaltybetalinger til originale artister fra Universal Music Group kokte over tidligere i år. Deres eksisterende lisenskontrakt skulle utløpe 31. januar 2024, og selskapene klarte ikke å komme til enighet om artistkompensasjon. Den tvisten førte til at TikTok fjernet musikk fra UMG-artister, dempet eksisterende klipp og gjorde sangene utilgjengelige som nye klipp.

Men 1. mai 2024 nådde selskapene en ny lisensavtale, som sier at “TikTok og UMG vil jobbe sammen for å sikre AI-utvikling på tvers av musikkindustrien vil beskytte menneskelig artisteri,”" samt kompensasjon til artister og låtskrivere. Omtrent en uke senere ga TikTok ut en uttalelse som sa at selskapet samarbeider med Coalition for Content Provenance and Authenticity (C2PA) som den første videodelingsplattformen som bruker Content Credentials-teknologi. Nå vil innhold laget med AI-verktøy på enkelte andre plattformer også bli merket som AI-generert innhold.

Også: Bank CIO: Vi trenger ikke AI-snurrer , trenger vi kritiske tenkere for å utfordre AI

Footen sa at C2PA tilbyr en "teknisk løsning" for musikkartister som kan bli ofre for uautoriserte AI-kopier av sanger på TikTok eller andre plattformer. 

Innholdslegitimasjon har rullet ut for bilder og videoer, men vil også snart bli implementert for kun lydinnhold, ifølge TikTok. I løpet av de neste månedene vil plattformen også bruke innholdslegitimasjon for TikTok-innhold slik at alle kan se innhold laget med AI på TikTok, ifølge oppdateringen 9. mai 2024. 

Også: AI som tar på seg mer arbeid betyr ikke at det erstatter deg. Her er 12 grunner til å bekymre deg mindre

SAG-AFTRA søker også AI-beskyttelse fra plateselskaper. I midten av april sa fagforeningen at de hadde oppnådd en foreløpig avtale med selskaper, inkludert Warner Music Group, Sony Music Entertainment Group, Universal Music Group og Disney Music Group. Den vil dekke perioden fra 1. januar 2021 til 31. desember 2026. SAG-AFTRA godkjente kontrakten i slutten av april, og ratifiserte 2024-koden for lydopptak. 

Rekkverk inkluderer at “begrepene “artist”,' 'sanger,' og 'royalty artist' under denne avtalen inkluderer kun mennesker; og klart og iøynefallende samtykke, sammen med minimumskrav til kompensasjon og spesifikke detaljer om tiltenkt bruk, kreves før utgivelsen av et lydopptak som bruker en digital replikering av en artists stemme." 

Selv om juridiske parametre er etablert for å beskytte musikere og deres arbeid mot AI, utforsker noen utøvere måter å bruke AI til sin fordel. Musiker FKA twigs finner ut at teknologien kan hjelpe henne med å fokusere på musikken sin mens hun lar en digital kopi håndtere de mindre kreative aspektene ved arbeidet hennes. Den 30. april kunngjorde den britiske sangeren og låtskriveren – mens hun vitnet for det amerikanske senatets underkomité for åndsverk – at hun utviklet en dypfalsk versjon av seg selv.

"Jeg kommer til å engasjere AI-kvistene mine senere i år for å utvide rekkevidden min og håndtere interaksjoner med sosiale medier på nettet, mens jeg fortsetter å fokusere på kunstformen min fra komforten og trøsten i studioet mitt," FKA kvister fortalte komiteen. “Disse og lignende fremvoksende teknologier er svært verdifulle verktøy både kunstnerisk og kommersielt når de er under kontroll av kunstneren.”" 

Også: AI vil har stor innvirkning på jobbene i år. Her er hvorfor det kan være gode nyheter

Om flere musikkartister vil følge etter er uklart. Når det er sagt, er Tennessee den første staten som vedtar ELVIS Act (eller Ensuring Likeness Voice and Image Security Act), som trer i kraft 1. juli 2024. Loven “bygger på eksisterende statlige regler som beskytter mot uautorisert bruk av noen” ;s likhet ved å legge til 'stemme' til riket den beskytter," sier guvernør Bill Lee's kontor i en uttalelse.  

Det er den “første lovgivningen i sitt slag” for å beskytte utøvere mot uautoriserte kopier av deres stemme og likhet, og tilbyr enda et lag med sikkerhet mot uredelig innhold. 

Annen foreslått AI-lovgivning

Federal beskyttelse for kreative reklamer i underholdningsbransjen industri kan bli neste skritt hvis en av to lovforslag går gjennom kongressen. 

Den første er den todelte Nurture Originals, Foster Art og Keep Entertainment Safe Act, også kalt NO FAKES Act, som sier at den “ville beskytte stemmen og visuelle likheter til alle individer fra uautoriserte gjenskapninger fra generativ kunstig intelligens.” Den ble introdusert for Senatet i oktober 2023 da AI-verktøyene skjøt i været og fikk mange støttespillere i underholdningsindustrien. Lengden på beskyttelsen vil vare i 70 år etter personens død. 

Dessuten: Hvordan får du ansatte til å omfavne AI? (Du kan finne dette lurt)

For det andre, i januar i år ble No Artificial Intelligence Fake Replicas and Unauthorized Duplications Act, eller No AI FRAUD Act, introdusert for Representantenes hus og ville “beskytte amerikanere” individuell rett til deres likhet og stemme mot AI-genererte forfalskninger og forfalskninger." No AI FRAUD Act fokuserer på bred føderal beskyttelse av retten til publisitet og vil også være rettet mot alle som sprer AI-generert innhold. Lengden på beskyttelsen vil vare 10 år etter personens død. 

Hvis en av handlingene vedtas, kan det gi underholdningsindustrien et nivå av føderal beskyttelse som for øyeblikket mangler. Det vil imidlertid være interessant å se hvordan handlingene kan oppnå en balanse mellom beskyttelse uten å skape flere problemer på grunn av et for bredt språk, og det ser ut som om loven om ikke AI-BEDRAG kan føre til flere utfordringer. 

Hva er AIs neste rolle i underholdningsindustrien? 

I fremtiden vil disse avtalene og forslagene sannsynligvis tilpasse seg teknologiske fremskritt. Denne justeringen er et fenomen som mennesker har gjennomlevd mange ganger før og opplever nå. 

En januarstudie sitert i The Hollywood Reporter undersøkte 300 ledere i underholdningsindustrien, og fant at “tre fjerdedeler av respondentene indikerte at AI-verktøy støttet eliminering, reduksjon eller konsolidering av jobber i deres selskaper. I løpet av de neste tre årene er det anslått at nesten 204 000 stillinger vil bli negativt påvirket."

Det er imidlertid sannsynlig at med potensielle nedskjæringer i underholdningsindustrien på grunn av  AI, nye stillinger som krever etisk bruk av AI-verktøy vil også dukke opp. Etterspørselen etter AI-etikere er allerede stigende på arbeidsmarkedet. Bruken av kunstig intelligens i underholdningsindustrien vil kreve at mennesker legger grunnlaget for beslutninger. 

"Akkurat som hvordan overgangen fra filmstriper til digitale formater gjorde assisterende redaktørs tradisjonelle arbeid unødvendig. , den fødte en rekke nye roller i postproduksjonen, fra digitale FX-veivisere til animasjonsvirtuoser. Det handler ikke om å miste jobber; det handler om å oppgradere showet," Footen fortalte ZDNET. 

Også: Hvordan renessanseteknologer forbinder prikkene mellom AI og virksomhet

Som mye som AI-verktøy kan revolusjonere underholdningsindustrien, må lovgivere vurdere de etiske implikasjonene av denne teknologien. Kreativ kunst har alltid vært stolt av å være forankret i menneskeheten. Hvis AI inntar førersetet, er det en mulighet for at menneskelig uttrykk kan reduseres til en kunstig kunstform som mangler tilknytning til publikum. Likevel, mens teknologigigantene fortsetter å presentere disse nye teknologiene, hever menneskelige stemmer av kreativt talent seg over støyen fra AI.