Apple-produkter du ikke bør kjøpe denne måneden (spesielt disse iPhone-ene!)

0
11
Apple iPhone 15 Pro (i blått titan) kameralinser Jason Hiner/ZDNET

Med WWDC 2024 ut av den neste store milepælen for Apple vil være høstens avduking av den nye iPhonen, de nye Apple Watches og en total oppdatering av hele Apples OS-utvalg, fra iOS og MacOS, ned til watchOS og tvOS. Inntil da vil det sannsynligvis bli litt av en pause over sommeren.

Det betyr også at det er en dårlig tid — egentlig den verste tiden — å tenke på å kjøpe en iPhone eller Apple Watch. Nye vil lande om noen uker, så med mindre du ikke bryr deg om nye utgivelser (og ikke har noe imot å betale full pris for noe som vil bli erstattet før slutten av året), legg noen av disse kjøpene på tilbakebrenner for nå. 

Også: Jeg oppgraderer iPhonen min hvert år, men iPhone 16 bekymrer meg – her er hvorfor

De nye iPhone-modellene forventes å gi betydelige oppgraderinger, inkludert forbedrede AI-funksjoner og forbedrede maskinvarefunksjoner, mens neste generasjons Apple Watches vil ha nye helse- og treningssporingsfunksjoner, sammen med en fornyet versjon av watchOS. 

For de som leter etter nettbrett til jobben eller som går tilbake til skolen, har Apple tatt tak i – i det minste delvis – den store iPad-ødemarken, ved å oppdatere iPad Air med M2-silisium og utstyre iPad Pro-modellene med sin nye M4-brikke. iPad-en har nå også en oppdatert prislapp – alt annet forblir det samme – så den er tilbake på menyen, men vær oppmerksom på at du fortsatt kjøper maskinvare utgitt i oktober 2022. 

Utover det virker Apples utvalg ganske sterk, fra M3 MacBook Air-systemene til 14- og 16-tommers bærbare MacBook Pro-maskiner drevet av M3, M3 Pro og M3 Max-brikkene (men fortsatt ingen M3 Ultra… ennå). 

Den 'frekke' liste

iPhone 15 og Apple Watchlinje: Dette er noen måneder unna å bli oppdatert, så med mindre du virkelig ikke bryr deg om å få alle de kule tingene som vil være eksklusive for den nye iPhone, sammen med hvilke oppgraderinger som kommer til den bærbare, ville jeg vente med å kjøpe i noen uker.AirPods: Like mye som jeg elsker AirPods, de begynner å bli gamle. 3. generasjonsmodellen ble utgitt for to og et halvt år siden og er på tide med en oppdatering. Apple selger fortsatt 2. generasjons AirPods – og de ble utgitt for fem år siden! Mitt råd her er å holde deg til 2. generasjon AirPods Pro (teknisk sett er versjonen med USB-C-ladedekselet mer av en 2,5-generasjon da den har noen små oppdateringer), eller kjøp noe som ikke er laget av Apple. iPad Mini: Dette nettbrettets alder ble utgitt i september 2021, og det er verdt å huske på. To og et halvt år er lang tid innen teknologi. Ville du betalt full pris for en iPhone 13, som ble utgitt på samme tid? Nei, nei du ville ikke.iPhone SE: Dette håndsettet ble utgitt i mars 2022, og ryktene sier at det ikke kommer til å bli et nytt. Andre rykter sier at den neste lanseres i år, eller en gang i 2025. Vi får se.

The 'Nice' list

Apple M3 MacBook Air

Apple MacBook Air M3

Apple MacBook Air M3

Kerry Wan/ZDNET

Apple har oppdatert MacBook Air med sin M3-linje med prosessorer – og gitt brikkene mer kraft til å takle tyngre AI-oppgaver.

Anmeldelse: M3 MacBook Air: Apples AI-datamaskin for massene har ankommet

Sammen med den oppdaterte prosessoren kan denne MacBook Air også drive to eksterne skjermer med lokket lukket, noe som gjør den til en flott erstatning for skrivebordet – bare legg til to skjermer!

Med priser for 13-tommers M3 MacBook Air som starter på $1099, og 15-tommersversjonen som starter på $200 mer, representerer disse systemene en seriøs prosessorkraft til en ekstremt konkurransedyktig pris (spesielt når du vurderer disse er Apple bærbare datamaskiner).

Apple Vision Pro

Apple Vision Pro på stativ

Apple Vision Pro på stativ

Jason Hiner/ZDNET

Alle øyne er rettet mot Apples nyeste produkt og selskapets forsøk på romlig databehandling med blandet virkelighet.

Også: 10 grunner til at Apple Vision Pro i hemmelighet er strålende

Det er vanskelig å satse mot Apple, men et futuristisk sett med briller med en startpris på $3 499 føles ikke som det enkleste å selge. Likevel er Apple Apple, og hvis et selskap kan overbevise forbrukere om å skille seg av med store summer (og utviklere for å lage apper for en ny plattform som kan falle pladask), er det Apple.

Apple Vision Pro fra siden

Apple Vision Pro

Se nå på Apple

Apple 14-tommers og 16-tommers MacBook Pro

Denne serien av MacBooks debuterte hele utvalget av M3-brikker — fra den kraftige M3 til den vanvittig kraftige M3 Max.

Drevet av M3-, M3 Pro- eller M3 Max-brikkene, Apples mest avanserte brikker for personlige datamaskiner, opptil 22 timers batterilevetid8GB til 128GB enhetlig minne512GB til 8TB med SSD-lagringLiquid Retina XDR-skjermporter i massevis, med opptil tre Thunderbolt 4-porter, et SDXC-kortspor, en HDMI-port, en MagSafe 3-port og en hodetelefonkontakt

Også: M3 MacBook Pro-kjøpsråd: Hvem er det egentlig for (og hvem bør holde seg til M2) MacBook Air)

Apples helt nye M3 MacBook Pro

2023 M3-drevet MacBook Pro

Se nå på Apple

Apple iMac 24-tommers

Apple oppdaterte iMac, og mens den har det samme 24-tommers, 4,5K Retina-skjerm, den mottok M3-brikkeoppgraderingen. 

Apple M3-brikke (ingen M3 Pro eller M3 Max-alternativ)24-tommers 4,5K Retina-skjerm8GB til 24GB enhetlig minne512GB til 2TB SSD-lagringSupertynn alt-i-ett-stasjonær  Sju livlige farger

Også : Apples M3 iMac skuffer tilhengere av 27-tommers skjerm, men trenger noen virkelig det?

imac-m3-apple.png

Apple iMac 24-tommers

Se nå hos Apple

2. generasjons AirPods Pro (nå med USB-C)

Airpods Pro 2 i hånden. Christina Darby/ZDNET

AirPods Pro (2nd Gen) tilbyr en stor oppgradering i forhold til den forrige modellen, og gir Apples premium-knopper en enorm ledelse over konkurrentene. Apple har nå oppdatert ladevesken for å bruke USB-C i stedet for Lightning – flott hvis du har en ny iPhone, men enda en kabel eller dongel å bære hvis ikke.

Aktiv støyreduksjon reduserer uønsket bakgrunnsstøy.Adaptiv gjennomsiktighet slipper inn lyder utenfra samtidig som den reduserer høy omgivelsesstøy.Personlig tilpasset romlig lyd med dynamisk hodesporing plasserer lyden rundt deg.Flere øretupper (XS, S, M, L).Berøringskontroll lar deg du sveiper for å justere volumet, trykker for å dirigere medieavspilling, besvare eller avslutte anrop, og trykker og holder nede for å bytte mellom lyttemodus.Svette- og vannavstøtende for AirPods Pro og ladeveske.MagSafe ladeveske inkluderer en høyttaler.Etuiet har funksjoner en sløyfe. USB-C-lading.

Også: Apple AirPods Pro (2nd Gen) anmeldelse: To store oppgraderinger, temmet av én kjent feil

2nd Gen AirPods Pro

2nd Gen AirPods Pro

$199 hos Walmart

Apple AirTag

Hånd som holder Airtag. CNET

Utslående konkurrentene, Apples AirTags er den perfekte gaven til noen som stadig mister ting. Du kan legge dem til bagasjen, sykkelen, fjernkontrollen eller til og med flytteboksene dine — mulighetene er uendelige. 

Også: Hvordan finne ut om en AirTag sporer deg

Vellaget, robust og med en utskiftbar batteri, vil disse lage feilplasserte nøkler eller tapte lommebok til ting fra fortiden.