Jeg testet Motorolas nye $699 flip-telefon, og den er full av nostalgisk godhet

0
19
Motorola Razr 2024 bøyd oppover på en bord. Max Buondonno/ZDNET

ZDNET' s viktige takeaways

Motorola Razr (2024) er tilgjengelig nå for $699. Det er en fornyet versjon av den sammenleggbare Moto på startnivå som ble utgitt i fjor, med en enda større dekselskjerm, bedre ytelse og batterilevetid hele dagen. kameraet er fortsatt det svakeste punktet på enheten, og du får bare tre store Android-oppgraderinger.

Så du er på markedet for en sammenleggbar telefon. Enten det er din første eller din andre eller tredje — hvis du nekter å gå tilbake til “normalen” ikke-sammenleggbare telefoner og ønsker å spare penger i prosessen, finnes det ingen bedre sammenleggbar på markedet i dag enn Motorola Razr.

Også: Jeg endret 10 innstillinger på Android-telefonen min. for å drastisk forbedre batterilevetiden

Den siste versjonen av Motos flip-telefon fikk alle slags oppgraderinger fra fjorårets modell: en større ekstern skjerm, raskere ytelse, bedre vannmotstand og høyere lysstyrke, alt for samme pris på $699. Er det noen ulemper? Jada, men alle som leter etter en sammenleggbar mellomtone bør ikke lete lenger.

Se på Motorola

Det starter med dekselskjermen, som har blitt betydelig forbedret i løpet av den siste generasjonen. Skjermen har vokst fra 1,5 tommer til 3,6 tommer – samme størrelse som den ytre skjermen på 2023 Razr Plus. Dette betyr at du kan kjøre apper, spille spill og bruke godt detaljerte widgets for raske blikk på viktig informasjon.

For kontekst var ingen av disse funksjonene tilgjengelige på den gamle Razr. Jada, du hadde noen widgets og paneler å se på på den lille 1,5-tommers skjermen, men det kan ikke nektes at den ble trang ganske raskt. Den nye Razr unngår dette problemet med en langt større skjerm, og det er oppgraderingen jeg har satt mest pris på. 

Motorola Razr 2024 cover display versus Razr 2023 cover display. Max Buondonno/ZDNET

Når vi snakker om det, ser hovedskjermen også flott ut. Den deler mange av de samme spesifikasjonene som den gamle Razr-skjermen, for eksempel størrelsen, P-OLED-panelet og Full HD+-oppløsningen. Oppdateringshastigheten er litt lavere ved 120Hz mot 144Hz, men forskjellen er ubetydelig. Det som betyr mest er den økte lysstyrken; den nye Razr kan gå helt opp til 3000 nits, noe som gjør skjermen mye lettere å se i direkte sollys, spesielt gjennom solbriller.

Selvfølgelig er bretten fortsatt der, men Motorola har redusert den sammenlignet med til forrige Razr. Det føles ikke like uttalt personlig, men du kan definitivt fortsatt se det. Selve hengslet er også oppgradert med økt styrke, noe som er viktig for langtidsbruk. 

Også: Den beste Android telefoner du kan kjøpe: Eksperttestet

Moto hadde også Razr og Razr Plus IPX8-sertifisert, noe som betyr at du kan dyppe en av dem i en og en halv meter vann i opptil tretti minutter. Du lurer kanskje på hvorfor det er en “X”; hvor du vanligvis finner en “5”; eller “6” i den vurderingen, og det er fordi Moto ikke testet for skitten- og støvbeskyttelse. Imidlertid fortalte selskapet meg at det er et beskyttelsesnivå for småavfall, så det er det.

Motorola Razr 2024 indre skjerm i en stue. Max Buondonno/ZDNET

Designet inkluderer også noen premium materialer på utsiden. Koala Grey-versjonen jeg har kommer med et vegansk semsket skinn, mens Beach Sand og Spritz Orange (a.k.a. den beste fargen) har vegansk skinn. Semsket skinn på den grå modellen føles både glatt og gripende, og jeg har ikke lagt merke til noe overflødig smussansamling. Over tid er det selvfølgelig uklart hvor godt materialet vil holde seg, men det ser ut til å gjøre det bra i min tidlige testing.

Også:  De beste sammenleggbare telefonene (og hvordan de sammenlignes)

Nytt i Motos Hello UX-opplevelse er noen få AI-oppgraderinger, inkludert en helt ny Moto Assistant som kan referere til bilder, huske hva noen sa og administrere varslene dine. Men den er ikke her ennå. I stedet er den eneste “nye” AI-funksjonen jeg kunne teste var Google Gemini, som er integrert i både folde- og dekselskjermene. Du kan erstatte Google Assistant fullstendig med Gemini og bruke den samme “Hey Google” kommando for å stille spørsmål eller ledetekster. 

Motorola Razr 2024 Koala Grey semsket skinn finish. Max Buondonno/ZDNET

Jeg likte også batterilevetiden til Razr. Motorola utstyrte den med en 4200mAh-celle, og den kan levere hele dagen batterilevetid med 20-25 prosent igjen i tanken etter en hel 16-timers dag. Den lades opp med 30W, som riktignok er treg etter dagens standarder, men det er greit for en juice-up over natten. Du får også 15W trådløs lading som er en fin bekvemmelighet, men det er ingen omvendt trådløs lading.

Den største ulempen med nye Razr er imidlertid kameraet. Hovedkameraet på 50 MP f/1.7 er ikke nødvendigvis dårlig, men det er alvorlig underveldende. Bilder kommer anstendig ut på høylys dag, men de faller raskt fra hverandre i de fleste andre situasjoner. 

Moto Razr 2024 50MP hovedkameraeksempel

Et eksempel fra hovedkameraet på 50 MP på Motorola Razr (2024).

Max Buondonno/ZDNET

Det 13 MP ultravide kameraet er rett og slett upålitelig som det er. Kvaliteten faller enormt mellom de to sensorene, med den ultrabrede som ikke klarer å fange opp samme mengde lys og detaljer som hovedsensoren. Videokvalitet fra både ser hakkete og overbehandlet ut, og portrettmodusen er farbar. Jeg setter pris på det faktum at du kan bruke den ytre skjermen som en søker for motivet ditt, men med kameraer som er så skuffende, er det ikke noe mer enn en hyggelig å ha de få gangene du skal ta bilder.

Videokvaliteten er også skuffende, og det samme er selfies tatt med 32 MP-kameraet foran. Alt i alt, med mindre du har en tendens til å bruke massevis av filtre på bildene dine uansett, vil du bli skuffet.

< img src="https://www.zdnet.com/article/1" width="1280" height="960" fetchpriority="low" alt="Moto Razr 2024 13MP ultrabredt kameraeksempel" height="0 " width="0" title="Jeg testet Motorola&apos;s nye $699 flip-telefon, og den er full av nostalgisk godhet" />

Et eksempel fra 13 MP ultravide kamera på Motorola Razr (2024). Skutt fra samme posisjon og vinkel som hovedkameraeksemplet.

Max Buondonno/ZDNET

Jeg er heller ikke en fan av programvarestøtten Motorola har lovet. Den garanterer bare tre år med store Android-oppgraderinger og fire år med sikkerhetsoppdateringer, mens andre produsenter tilbyr 5-7 år med oppdateringer. Kanskje du bruker telefonen i mer enn tre år, kanskje ikke, men det ville vært fint om Motorola ga deg muligheten til å bruke telefonen lenger enn tre år med oppdateringer.

Også: Få vår favoritt sammenleggbare telefon for $599 – en rabatt på $1100. Slik gjør du

En sidebemerkning til: Razr hadde en tendens til å bli ganske varm under normal bruk. Kanskje er det bare den ekstra varmen fra sommeren eller det faktum at jeg tok flere bilder enn jeg vanligvis ville gjort utenom en gjennomgangsperiode, men jeg la merke til at den ville varme opp ganske ofte og ikke kjøle seg ned like raskt som andre telefoner. Jeg gjetter? Det er en fysikkting som involverer spesifikasjonene, batteriet og det faktum at denne tingen er på den tynne siden.

ZDNETs kjøpsråd

Motorola Razr (2024) er en flott entry-level telefon for de som er nysgjerrige på flip-style formfaktoren. Selv om kameraet ikke er det beste, er resten av Razr utrolig solid, spesielt for $699 prisantydning. Jada, du vil finne flere avanserte sammenleggbare enheter der ute, men hvis du vil spare penger (eller kanskje hente den som en sekundær telefon), er dette den du bør få.