Meta avduker en rentefri Quest 3-betalingsplan på $25 per måned. Er denne avtalen verdt det?

0
19
Quest 3-hodesett med blå stropper Jason Hiner/ZDNET

Hvis du har vært på gjerdet om å hoppe inn i verden av VR-headset, har Meta et nytt tilbud som bare kan lokke deg. Vær imidlertid oppmerksom, for det er ikke det beste valget for alle.

Meta kunngjorde i går en ny "Spill nå, betal senere" plan. For $24,99 per måned i 24 måneder med 0 % rente, kan du få et Meta Quest 3-hodesett med 128 GB lagringsplass, et toårs abonnement på Meta Quest+, som gir et bibliotek med spill som ligner på Xbox Game Pass eller PlayStation Pluss og utvidet Meta Warranty Plus-dekning for den nye enheten din.

Ved å betale ytterligere $10 per måned får du 512 GB-versjonen.

Også: Meta Quest 3-anmeldelse: VR-headset bør de fleste kjøpe i 2024

Betalingsplanen er drevet av Affirm, et populært “kjøp nå, betal senere” tjeneste som dukker opp over hele internett, og er underlagt godkjenning. "Hvis godkjent," Meta sier, “du vil ende opp med å bruke mindre enn du ville gjort hvis du kjøpte hver vare individuelt.”

Dessverre er det ikke sant i alle tilfeller. Jeg gikk gjennom prosessen med å legge de to forskjellige buntene til handlekurven min. Her er hvordan tallene fordeler seg.

Med alt inkludert, kommer 128 GB-hodesettpakken til $599,76. Individuelt koster hodesettet $500, garantien $40, og Meta+-abonnementet $192. Meta sier at det er en besparelse på $131,98, men det er ikke helt nøyaktig fordi det Quest+ abonnementsestimatet er for $7,99 per måned. Du kan betale det, men det er også en mulighet til å betale $60 per år. Siden du får et toårs abonnement, ville det være mer rettferdig å anslå den prisen til $120 i stedet for $192.

Hvis du kjøper et to-års Quest+-abonnement, et 128 GB Quest 3-headset og den utvidede garantien, betaler du $660. Metas nye rentefrie pakke vil dermed spare deg $60.

For 512 GB-headsettet ser imidlertid tallene annerledes ut. Metas pakkekostnad er $840. Ved å legge sammen $650-headsettet, $120 Quest+-abonnementet og $50-garantien bringer deg til $820. Dette betyr at det er billigere å kjøpe de enkelte delene hvis du vil ha headsettet med mer lagringsplass.

For begge headsettene har du 30 dager på deg til å ombestemme deg hvis du ikke liker det.

Også: Hvem er redd for VR? Jeg var – helt til jeg prøvde Meta Quest 3

Er denne avtalen verdt det? 

Med 128 GB hodesettpakke sparer du $60, som er hyggelig. Den virkelige appellen er imidlertid å spre betalinger over to år uten renter. Hvis du er interessert i 512 GB-pakken, vil denne avtalen ikke spare deg for penger, men den lar deg fordele utbetalingene. 

Hvis du bare ville ha 128 GB hodesettet og spillabonnementet alene, ville du betale $620, noe som betyr at pakken sparer deg $20 og du får en gratis garanti. Hvis du bare var interessert i headsettet og garantien uten abonnement, ;d betale $540, noe som betyr at pakken ikke vil spare deg for noen penger. 

For 512 GB-headsettet er enten hodesettet og abonnementet eller hodesettet og garantiparingen billigere enn triopakken , som uansett ikke sparer deg for penger.

Også: Hvorfor jeg returnerte Apple Vision Pro og Meta Quest 3 for disse XR-brillene

Apple' s Vision Pro vekket ny interesse for VR for mange mennesker, og Metas nye avtale ser ut til at den prøver å utnytte dette ved å gjøre det enklere å kjøpe en enhet som allerede er en brøkdel av prisen.

Hvis prisen fortsatt er en barriere for deg, er det ryktet om en Meta Quest 3S på vei, en rimeligere versjon av headsettet med en nedstrippet design.