Inschakelen van flash en gebruik van thema ‘ s in Google Chrome voor Linux

0
185

Google Chrome is het maken van enorme winsten in de web browser ruimte. Het heeft wonderen gedaan te halen om alle van de wedstrijd en, in sommige opzichten, heeft overtroffen de concurrentie. Het enige probleem voor Linux-gebruikers is dat Chrome bleef een beetje achter. Dat betekent niet dat Linux-gebruikers niet hun Chrome op Linux. Als u nog om te installeren van Chrome in Linux kunt u zien hoe in mijn artikel “Google Chrome Installeren op Linux (en waarom zou je)”.

Bij conclusie van dat artikel heb je een basis-installatie van Chrome die bladeren heel goed en snel.

Het probleem is echter, heeft u geen flash werken, noch zal u weten hoe de thema ‘ s toevoegen aan uw installatie. Hoewel de thema ‘ s zijn niet cruciaal voor het gebruik van Chrome, flash is. Zonder flash werkt, zult u niet in staat om dingen te doen zoals het bekijken van YouTube video ‘ s.

Update: Flash is nog steeds een belangrijke technologie op het web, maar de dingen zijn afgestapt van plugins op het web naar HTML5, wat betekent dat u geen Flash geïnstalleerd om video ‘ s op populaire sites.

Tegen het einde van dit artikel zal Google Chrome met flash-ondersteuning is ingeschakeld en het gebruik van de beschikbare thema ‘ s.

Voordat u begint

De eerste huishoudelijke taak die u hoeft te doen is ervoor te zorgen dat u flash werkt voor Firefox. Waarschijnlijk heb je het al doen. Om dit uit te zoeken open Firefox en typ “about:plugins” (zonder aanhalingstekens) in de adresbalk en druk op enter. Als deze pagina wordt weergegeven ziet u de Flits van de Schokgolf vermeld ergens op de pagina. Als je dat doet, Flash werkt prima en je bent klaar om te gaan.

Als u nodig hebt om flash heeft geïnstalleerd. Als u Ubuntu 9.04 dit is eenvoudig: Ga in Firefox naar een pagina vereist Flash. Als de pop-up werkbalk weergegeven waarin wordt gemeld dat u een ontbrekende plugin moet worden geïnstalleerd, gaat u verder met de installatie. Zorg ervoor dat u echter het installeren van de “officiële” Flash plugin – niet een van de open source versies. Nadat deze is geïnstalleerd start Firefox opnieuw op en controleer de “about:plugins” pagina weer. Is het er? Goed. U bent klaar om verder te gaan naar Google Chrome.

De eerste stap is om ervoor te zorgen dat u de meest recente build van Chrome. Op het moment van schrijven de meest recente gebouwd is 4.0.202.2. U kunt vinden dat door te klikken op de Instellingen van de vervolgkeuzelijst en selecteer “Over Google Chrome”. Zodra u weet dat u de nieuwste build u bent klaar om te gaan.

Het toevoegen van Flash-ondersteuning

Het eerste wat je hoeft te doen is en zoek het bestand libflashplayer.dus. Om dit te doen door de opdracht te geven:

zoek libflashplayer.zo

De resultaten van dat commando moet er ongeveer zo uitzien:

/usr/lib/firefox/plugins/libflashplayer.zo
/usr/lib/flashplugin-nonfree/libflashplayer.zo
/usr/lib/iceape/plugins/libflashplayer.zo
/usr/lib/iceweasel/plugins/libflashplayer.zo
/usr/lib/mozilla-firefox/plugins/libflashplayer.zo
/usr/lib/mozilla/plugins/libflashplayer.zo

Het bestand dat u wilt werken is in:

/usr/lib/mozilla-firefox/plugins/

Maar voordat je alles wat je nodig hebt voor het maken van een map plugins voor Chrome. Om dit te doen door de opdracht te geven:

sudo mkdir /opt/google/chrome/plugins

Nu kopieer je de libflashplayer.dus bestand naar de nieuw aangemaakte map plugins met het volgende commando:

cp /usr/lib/mozilla-firefox/plugins/libflashplayer.dus /opt/google/chrome/plugins/

De laatste stap is om Google Chrome plugins ingeschakeld. Om te doen dat u start Google Chrome met het volgende commando:

google-chrome –enable-plugins

Nu als u “about:plugins” (zonder aanhalingstekens) in de adresbalk van Google Chrome, ziet u een vermelding voor Shockwave Flash vermeld.

Je zou willen veranderen alle van uw Google Chrome-launchers te geven van deze opdracht wijzigen.

Thema ‘ s

Thema ‘ s zijn eenvoudig. Alles wat je hoeft te doen is ga naar de Google Thema ‘ s Galerij, selecteert u het thema dat je wilt, en klik op de Toepassen knop Thema onder het thema. Nadat het bestand is gedownload, het thema zal automatisch veranderen. Het enige probleem dat ik heb met Google Thema ‘ s in Linux is het Transparant thema zal niet goed werken.

Laatste gedachten

Ik zal u waarschuwen dat de Flash-plugin crasht veel. Gelukkig, de manier waarop Chrome werkt is dat Flash crashen zal niet leiden tot de browser naar beneden. Maar zo ver, Google Chrome is mislukt teleur te stellen, op elk niveau.