De Acer Iconia A1-830 review

0
171

De Acer Intel-powered A1-830 is goed gebouwd, maar niet zonder de nodige bezuinigen

Vergeet Niet Acer? Het bedrijf dat op Android ‘ s inleiding, stapte uit de Windows-aangedreven comfort zone en introduceerde de Iconia A500, een onhandige maar nobele eerste steek op de steeds populairder wordende Android-tablet op de markt? Acer vervolg om te experimenteren met verschillende maten en vormen, maar nooit echt in geslaagd om dat hogere echelon verdrongen door grote namen als Samsung, LG en Asus.

Maar ondanks het ontbreken van een blockbuster hit, Acer heeft aangescherpt haar Iconia lijn in een budget-vriendelijk, stevig gebouwd alternatief voor de dure concurrenten. De afgelopen zomer A1-810 is gebouwd om te concurreren met de iPad mini voor de helft van de prijs: het eind product is een tablet die een beroep op nieuwe en beginnende tablet gebruikers.

Voer de Iconia A1-830, de follow-up van de 810 geïntroduceerd, die dit jaar op de CES in Las Vegas. Het duurt wat de 810 werk – bescheiden specificaties, met een ratio van 4:3 en een sub-$200 prijs tag – en verfijnt in een vervolg-waardig pakket. Hier is een blik op wat de Acer kan doen voor $180.

In deze review: Hardware | Software | Camera ‘ s | Bottom line

 

Iconia Hardware: Wat is er aan de buitenkant

Geloof het of niet, de A1-830 is een van de meest goed gebouwde Android-tablets die vandaag beschikbaar zijn, dankzij een groot deel aan haar prachtige aluminium behuizing. Het is een mooie upgrade van de 810 is kunststof afwerking, en het geeft de 830 een onmiskenbaar premium look en feel. In feite, naast de iPad zijn er weinig tablets op de markt die kan bogen op dit soort van een prachtig design.

Geloof het of niet, de A1-830 is een van de meest goed gebouwde Android-tablets die vandaag beschikbaar

Gaten in dat aluminium behuizing zijn twee speaker grills, geschikt voor het produceren luide, zij het blikkerig geluid. Voor de meeste gelegenheden zijn ze perfect aanvaardbaar, maar niet op zoek gaan naar een diepe bas. Ook het leven in het aluminium is de power-knop, de volumeregelaar en een microSD-slot, staat met maximaal 32 GB aan extra opslag.

Er is inderdaad een klein plastic strook dekking van de bovenste achterkant van het apparaat — hier vindt u de 5 MP-camera (later meer daarover), de 3,5 mm koptelefoonaansluiting en microUSB-lader, die vond ik onhandig geplaatst, vooral bij het gebruik van de tablet tijdens het opladen.

De aluminium afwerking voegt zelfs een gevoel van kwaliteit aan de voorzijde van het apparaat, die is voorzien van een glazen paneel dat geflankeerd wordt door het gepolijste aluminium randen. Er is een aanzienlijke hoeveelheid van het montagekader van het omliggende dat 7,9-inch display, maar ik vond het maakte de holding en de bediening van de tablet comfortabeler.

   

Helaas, de 830 ziet er beter uit met de display uitgeschakeld. Zet hem aan en u zult worden ontvangen met een 7,9 inch, 768 x 1024 resolutie-paneel, dat op 162 ppi is allemaal maar Jurassic vergeleken met de rest van de markt. Het is pijnlijk lage kwaliteit, bezaaid met pixelation en slechte kleurweergave, evenals een duidelijke kloof tussen de werkelijke paneel en de touch-oppervlak. De kijkhoeken zijn voldoende dankzij de IPS-technologie van Acer is met hier, maar wanneer alles is gezegd en gedaan, het is echt moeilijk om tevreden te zijn met deze pijnlijk verouderde technologie.

Ondanks mijn teleurstelling met de resolutie, die ik eigenlijk echt genoten van de algehele look en feel van de 830, dankzij een groot deel aan zijn extravagante 4:3 verhouding. Als het op dezelfde manier aangelegd iPad, het werkt bijzonder goed in zowel portret en landschap en op slechts 13.4 ons en 8.2 mm dikte, je zal moeilijk worden ingedrukt te vinden een ongemakkelijke manier om vast te houden en bedienen van de 830. En dankzij zijn 7,9-inch formaat, apps ontworpen voor Android-telefoons zien er een deurklink van een veel beter hier dan op een groter 10.1 inch, 16:9 weergegeven. Noem het godslasterlijk is, maar als het gaat om tablets en wat ik gebruik ze voor, ik neem deze layout dan de standaard breedbeeld oriëntatie van elke dag.

Wat is er aan de binnenkant

Gebruik de 830 voor een tijdje en je zult gaan merken waar Acer knip de hoeken om te voldoen aan die $150 prijskaartje. Onder de kap, de 830 is het inpakken van een Intel Atom Z2560 processor geklokt op 1,6 GHz met 1 GB RAM en 16 GB interne opslag. In het dagelijks gebruik, de 830 is in staat om relatief soepel, dankzij een groot deel aan de lichtgewicht, vanille Jelly Bean. Maar beginnen met het gebruik van de 830 in de diepte voor zaken als graphics-intensieve gameplay en, tot op zekere hoogte, zware multitasking, en je zult merken hoe ondermaatse dat Intel Atom echt is.

Het is moeilijk om de schuld van Intel ‘ s Atom, als zijn perfect geschikt voor het uitvoeren van relatief goed voor een opvallend lage prijs. Echter, niet te overschatten wat het in staat is: u zult volkomen tevreden met lichte tot matige gebruik, maar ‘power users’ zullen zeker wilt vork over een paar extra bucks naar iets met een beetje meer pk ‘ s.

Het is moeilijk om de schuld van Intel ‘ s Atom, als zijn perfect geschikt voor het uitvoeren van relatief goed voor een opvallend lage prijs

Het laatste stuk van de 830 spec puzzel, die 14.8 watt batterij, is net zo opmerkelijk als de Acer zegt dat het is. Dankzij de power-genot-processor en een laag aantal pixels, u zult snel knijp twee tot drie dagen van lichte tot matige gebruik van de 830. Je zult ook merken stellaire stand-by-tijd, dat is een van de meest belangrijke aspecten van een tablet prestaties van de batterij.

Iconia software

De A1-830 loopt een voornamelijk onbewerkte versie van Android 4.2.2 Jelly Bean uit de doos, dat gaat dan ook met Android-puristen. Het is de stock Android die we hebben leren kennen en de liefde, en het is leuk om te zien dat Acer de nadruk op hardware plaats van vast te lopen in de software spel. Waarom fix iets dat is niet gebroken?

Dat gezegd hebbende, er is een handvol van aangepaste apps die het schip van te voren op de 830, en omdat ze kunnen worden verwijderd, zou ik stoppen voor ze te labelen “bloatware.” De apps bevatten de muziek service 7digital, de Amazone suite, Acer ‘ s eigen AcerCloud storage-oplossing, is de Kobo ebook service, scrapbooking Levensduur van het gereedschap Beeld, en de WildTangent game portal. Ze zijn leuke toevoegingen die het maken van stock Android voelen ons een beetje meer robuust te zijn, nieuwe en casual gebruikers, maar er zijn geen opvallende deal makers (of automaten, voor die kwestie).

Ik zou graag zien KitKat uit de doos (uiteraard), en ik ben een beetje bang dat we een lange, lange weg af te zien van de update, gegeven Acer ‘ s track record. Echter, ik ben nog steeds echt blij met hoe intuïtieve, gebruiksvriendelijke en snelle Jelly Bean kan worden, en ik ben gewoon dankbaar Acer niets aan in de weg staan.

Camera ‘ s

Twee woorden: niet de moeite

Twee woorden: niet de moeite. De 830 s 5MP shooter strijd dramatisch in minder-dan-perfecte toonhoogte verlichting situaties, en de meeste resultaten last van gewassen uit tonen, zachte randen en weinig details. Daarnaast is de Acer aangepaste camera-interface is niet erg leuk om te gebruiken met een beperkte controle over de instellingen en een wat onhandige menu setup. Er is werkelijk niets wat opvallend is aan deze opstelling – als u absoluut moet gebruik maken van één van de camera ‘ s, de stok met de 1.3 MP front facer, die presteert prima voor de video-oproepen en selfies voor die u zult gebruiken.

     

De bottom line

Acer heeft een fijne baan opvolging van de A1-810 tablet, zelfs als het niet ze veel van een spec boost. Met een exponentieel mooier bouwkwaliteit, een unieke 4:3 schermverhouding en een bijna ongerepte Jelly Bean-ervaring, de 830 is een fijn apparaat. Bij slechts $180, het is een fantastische kopen voor de casual of nieuwe tablet-gebruiker.

Dit wil niet zeggen dat de 830 is perfect, zelfs in die prijs: het display is hopeloos, zoals de camera, en ‘power users’ zullen vinden van de Intel Atom processor teleurstellend underpowered. Maar nogmaals, de 830 is waarschijnlijk niet iets wat je je wenst te verplaatsen van, zeg, een Nexus 7 of een LG G-Pad — deze producten zijn de moeite waard de extra wijzig je de schaal uit voor hen. Voor degenen die op zoek is naar een tablet met die krijgen hun voeten nat, hoewel, de 830 is een solide keuze.

Voors

  • Premium, hoge kwaliteit van het ontwerp
  • Gemakkelijk vast te houden ratio van 4:3
  • Bijna de stock versie van Android 4.2 Jelly Bean
  • Betaalbare $180 prijskaartje
  •  

Nadelen

  • Teleurstellend display
  • Slechte camera, zowel in termen van de interface en de resultaten