Google Earth Timelapse: je kunt Nu zien hoe de wereld veranderd is sinds 1984

0
264

Google Earth Timelapse 10-tweede foto van de Aarde vanuit de ruimte meer dan 32 jaar tonen de veranderingen, zoals de verspreiding van de teerzanden van Alberta in Canada.

Afbeelding: Landsat /Copernicus/Google

Opwarming van de aarde zou kunnen worden een Chinese samenzwering om de president-elect Donald Trump, maar Google ‘ s nieuwe 30-jarige time-lapse opname vanuit de ruimte nog onderstreept de grote veranderingen die de Aarde ondergaan heeft.

Zelfs als je niet gelooft dat de mens veroorzaakte klimaatverandering, de nieuwe set van time-lapse-satelliet beelden van 1984 tot en met 2016 biedt een nieuw inzicht in onze veranderende omgeving.

De 10-tweede foto van de Aarde vanuit de ruimte meer dan 32 jaar vangt de stedelijke bebouwing, ontbossing en herbebossing, terugtrekkende gletsjers, en de belangrijkste staaltjes techniek, zoals de Oresund Brug tussen Denemarken naar Zweden, of de verspreiding van de teerzanden van Alberta in Canada.

Google lanceerde Timelapse in 2013 met een time-lapse van 1984 tot 2012. Het is nu bijgewerkt met de project met dezelfde methoden gebruikt om de scherpte van afbeeldingen en verwijder wolken in Google Maps en Earth in juni. Het heeft ook bijgewerkt het met vier jaar de moeite waard om de beelden van de tussen 2013 en 2016.

Google Earth-engine programma manager, Chris, Herwig zegt dat het de nieuwe “jaarlijkse mozaïeken” door stikken samen 33 beelden van de Aarde, die elk één jaar. Elke afbeelding bevat 3.95 biljoen pixels, kersen geplukt van een originele set van drie biljard pixels.

“Met behulp van Google Earth Engine, we gezeefd door de drie biljard pixels, dat is drie, gevolgd door 15 nullen, van meer dan 5.000.000 satellietbeelden,” zei Herwig.

“We hebben het beste van al die pixels te maken 33 beelden van over de hele wereld, één voor elk jaar. Vervolgens hebben We gecodeerd deze nieuwe 3.95-terapixel globale beelden in iets meer dan 25,000,000 overlappende multi-resolutie video tegels, gemaakt interactief verkennen door de Carnegie Mellon MAKEN Lab ‘ s Time Machine bibliotheek, een technologie voor het maken en bekijken inzoombare en pannable time-lapses in ruimte en tijd.”

Het satelliet beelden van de NASA Goddard Space Flight Center en US Geological Survey. Sinds 2015, ze bevatten ook een aantal gegevens van de European Space Agency Copernicus-Programma en de Sentinel-2A satelliet.

Google heeft opnieuw een samenwerking aangegaan met TIME magazine publiceerde een selectie van aantrekkelijke locaties te bekijken in 10 seconden frames.

In 2013 TIJD vestigde de aandacht op de Las Vegas’ urban sprawl, een snelle ontwikkeling in Dubai, en de langzame dood van Alaska ‘ s Columbia gletsjer.

Dit jaar gericht op de uitbreiding van het Panama-Kanaal, die TIJD van mening was verbetering voor de 21e eeuw, terwijl in Brazilië de Jirau Dam bracht gemengde zegeningen, helpt bij het verbeteren van elektriciteit service maar betrekking op 1400 km van de jungle in elektrische kabels.