Sony Ericsson vände ned chansen att bygga Nexus One

0
49

 

Enligt Sydsvenskan.se, Sony Ericsson vände ner möjlighet att bygga Nexus One. Vi visste att Sony Ericsson inte vill ha för att sälja sina telefoner genom google.com/phone men att stänga ner möjligheten att bygga premier Android-telefon? Japp, det är hur det gick efter för att SE VD Bert Nordberg.

Vi antar att vi kan typ, förstår varför Sony Ericsson inte vill bygga Nexus One, särskilt om deras mål är att driva sina egna UI över Android. Om man vill ha en konsekvent modell för sin telefon lineupen, att bygga för Google skulle inte ha uppfyllt det. Men även med denna förklaring, det är mycket kortsynt att inte vilja samarbeta med Google för Google ‘ s Android på Google-telefon. Nexus One har helt klart ett försprång i konkurrensen (den kör Android 2.1), vem skulle inte vilja ha att göra att telefonen nu?

Vi är egentligen mer förvånad över att Google frågade Sony Ericsson i första hand. HTC hade varit en sådan underbar partner för Google och Android och var fullt kapabel att bygga en stellar enhet (vilket bevisas av den faktiska Nexus One i sig), att det är nästan chockerande att Google skulle vända sig till en annan telefon tillverkare. Till oss, HTC visar vad vi vill ha i en telefon. Det var en no brainer för HTC att bygga Nexus One och vi är glada att det slutade på det sättet.

Och kanske Sony Ericsson kunde bygga en enhet lika häftigt som HTC byggs Nexus One, men då är det förmodligen inte skulle vara tillgänglig förrän i April. Vad tycker ni om Sony Ericsson att stänga ner Google?

[via engadget]