President Obama maakt twee omstreden nationale monumenten in Utah en Nevada

0
84

President Barack Obama creëerde de Beren Oren Nationaal Monument vandaag de dag, de bescherming van 1,35 miljoen hectare land in het zuidwesten van Utah. De regio is rijk aan cultureel belangrijke sites voor de Inheemse stammen die er gewoond hebben, voor de generaties. Vandaag de proclamatie ook de Beren Oren Commissie om ervoor te zorgen dat de Tribale Volkeren hebben inspraak in de manier waarop het land wordt bestuurd.

Het is een controversieel in President Obama vorige maand in office: supporters lof over de president voor de bescherming van de landen en artefacten die heilig is voor de Inheemse volkeren. Maar tegenstanders beweren dat de handeling was de hoge hand en voorkomt dat mensen in een arme regio van het nemen van voordeel van het gebied van de natuurlijke hulpbronnen. De republikeinen hebben gezworen om het te bestrijden; Utah Senator Mike Lee getweet dat hij zal werken onvermoeibaar om het ongedaan maken van de voorzitter van de act.

De voorzitter heeft de bevoegdheid tot het creëren van nationale monumenten onder de federale Oudheden Act van 1906, die hij aangeroepen vandaag maken de Beren Oren Nationaal Monument en de Gold Butte Nationaal Monument — van meer dan 300.000 hectare in het noorden van Nevada. Beide zijn enorm, in vergelijking met de nabijgelegen nationale parken: Zion National Park is ongeveer 150.000 hectare, en het Arches National Park is ongeveer van 76.000 hectare, volgens de Deseret News. Deze twee nieuwe nationale monumenten brengen het nummer gemaakt door President Obama tot 29, in totaal 553 miljoen hectare land en water, volgens de Washington Post.

Cedar Mesa house on fire ruin
Cedar Mesa house on fire ruin

Een ruïne in Cedar Mesa, het zuidwesten van Utah — dit gebied wordt beschermd door President Obama ‘ s wet vandaag.

Foto door het Bureau of Land Management (Flickr CC BY 2.0)

De Beren Oren Inter-Tribal Coalitie is het duwen van de federale regering om het land te beschermen voor jaren. Gevouwen door canyons, Draagt Oren Nationaal Monument strekt zich uit van Canyonland National Park en de San Juan-Rivier in het zuidwesten van de staat Utah. De naam komt van de twee rotsformaties steken uit boven het landschap zoals oren. De regio is bezaaid door kali en uranium deposito ‘ s, zoals rotstekeningen, archeologische sites, grond die heilig is voor de plaatselijke Inheemse stammen, zoals de Hopi, Navajo, Ute indianenstam, Ute Mountain Ute, en Zuni.