Hoe Download Je Oude Firefox En Thunderbird-Versies

0
1299

Een Ghacks lezer onlangs geplaatst een reactie te vragen of het mogelijk is te downloaden van oude versies van Thunderbird. De situatie was dat hij de overstap naar Thunderbird 3 beta 3 en gemerkt dat sommige van de add-ons die hij had geïnstalleerd waren niet meer werken.

De officiële website van die downloads van Firefox en Thunderbird bieden alleen de meest recente versie van de programma ‘ s voor alle ondersteunde besturingssystemen. Dit is gedaan om gebruikers te beschermen tegen het downloaden van verouderde, onveilige of instabiele versies van een software.

Het is daarom meestal niet een goed idee om te downloaden en installeren van een oude versie. Het kan anders tijdens het beta testen, maar het wordt algemeen aanbevolen om erachter te komen andere manieren van omgaan met een probleem.

Er is echter een zeer gemakkelijke manier om het downloaden van oude versies van Thunderbird of Firefox. Wijs gewoon met de web browser ftp.mozilla.org en bezoek de ftp-archieven voor beide programma ‘ s. De ftp-server niet alleen een lijst met de laatste versie, maar ook alle andere uitgaven die zijn gemaakt in het verleden al de manier van versie 0.1 tot de nieuwste versie.

old versions of thunderbird firefox

Hier zijn de directe links:

  • ftp://ftp.mozilla.org/pub/thunderbird/releases/
  • ftp://ftp.mozilla.org/pub/firefox/releases/

Update: Mozilla heeft het wijzigen van de locatie van de ftp, de nieuwe locaties zijn:

  • https://archive.mozilla.org/pub/firefox/releases/
  • https://archive.mozilla.org/pub/thunderbird/releases/

Nogmaals: Het kan zeer problematisch installeren van oude releases. Zorg ervoor dat u back-up van de gegevens voordat u de installatie van een oudere versie van Thunderbird of Firefox.

Update: De ftp-verbindingen nog goed werken. Gebruikers die van plan zijn om de oudere versies van de browser of e-mailclient moet ervoor zorgen dat de versie is nog steeds ondersteund door Mozilla. Firefox 2 is bijvoorbeeld niet langer ondersteund, wat betekent dat de browser niet voor de veiligheid en de stabiliteit updates die ondersteunde versies van de browser regelmatig ontvangt.

Terwijl dat misschien niet een groot probleem te zijn voor plaatselijk begrensde installaties, het kan de ene keer de browser is aangesloten op het Internet.

Deze oudere versies installeert net als elke andere versie van de browser. Het is over het algemeen voorgesteld als een backup van de browser of e-mail-profiel voordat u een oudere versie geïnstalleerd. Ik zou ook voorstellen dat je het verwijderen van de nieuwere versie op uw systeem voordat u de oude versie van installer.

U kan ook nodig zijn om automatische updates uitschakelen in de client om te voorkomen dat het wordt bijgewerkt zodra u verbonden bent met het Internet, terwijl het is geopend op het systeem.

Bekijk onze handleiding over het terugzetten van een oudere versie van Firefox hier. Het biedt alle informatie die je nodig hebt om dit te doen, waaronder het uitschakelen van automatische updates in de web browser.