Hoe Pin Bestanden En Mappen In De Taakbalk Van Windows 7

0
151

Microsoft heeft toegevoegd een aantal interessante nieuwe functies aan de taakbalk in Windows 7. Dit biedt de mogelijkheid tot pin-programma ‘ s, en gebruik maken van jumplists om toegang te krijgen tot functies van het programma en recent gebruikte bestanden. Meerdere gebruikers contact met mij onlangs gevraagd of er een manier is om bestanden en mappen toevoegen aan de taakbalk.

En er is inderdaad een manier om bestanden en mappen toevoegen aan de taakbalk van Windows 7 net als uitvoerbare programma ‘ s. Het proces is een beetje ingewikkelder, maar het werkt prima. Zoals u wellicht weet, kunt u pin-alle programma — lees uitvoerbare bestand — met een klik op de rechtermuisknop en de selectie van de aan de taakbalk vastmaken.

Volg gewoon de stappen hieronder om de pin-code als er veel mappen of bestanden op de taakbalk als u wilt.

Maak een nieuw tekst document en de naam van de file extension, zodat het een uitvoerbaar bestand, bijvoorbeeld downloads.exe. Sleep het programma naar de Taakbalk van Windows 7 dus dat is vastgemaakt aan.

U kunt doorgaan met de volgende stap als je weet dat het pad van het bestand of de map. Als je niet weet wat het je nodig hebt te vinden. Open Windows Verkenner en zoek de map of het bestand dat u wilt vastgemaakt aan de taakbalk. Houd de shift-toets ingedrukt en klik met de rechtermuisknop het bestand of de map. Selecteer Kopiëren als pad vanaf het menu. Hiermee wordt het pad naar het Windows Klembord.

Nu met de rechtermuisknop op het nieuwe pictogram dat u zojuist vastgemaakt aan de taakbalk van Windows 7, en met de rechtermuisknop op de naam die wordt getoond na de eerste klik met de rechtermuisknop. Selecteer eigenschappen in het menu. Je moet in het tabblad Snelkoppeling van het venster dat wordt geopend.

Plak de inhoud van het klembord in het veld Doel voor het vervangen van de oorspronkelijke pad van het bestand met de gewenste taal. Het is nu mogelijk om de icoon te wijzigen van het bestand of de map die door te klikken op de knop Pictogram Wijzigen in het menu.

Een klik op OK rondt het proces en het bestand of de map kunt vanaf dan geopend worden door links-klikken op het pictogram in de taakbalk van Windows 7. Deze stap kan herhaald worden als er meer dan één bestand of de map die moet worden vastgemaakt aan de taakbalk.Herhaal het hele proces opnieuw met een ander bestand of map op de Windows-taakbalk.

pin folder taskbar

Het is aanbevolen om het pictogram wijzigen van elke opgespeld bestand of de map als u in de problemen te identificeren goed als u meer dan één snelkoppeling op deze manier.

Het originele bestand dat is gebruikt om de pin-code van het pictogram op de taakbalk kan achteraf worden verwijderd.

Update: De methode werkt in Windows 8 en Windows 10. Ik probeerde gewoon op een Windows machine 10 en Windows zou het pictogram wijzigen van de opgespeld item automatisch na het wijzigen van het doel weg.