Datorskärm Hotkey Resolution Växlare

0
55

Hotkey Resolution Växlare är en liten bärbar program för Microsoft Windows-enheter för att byta bildskärm resolutioner med hjälp av kortkommandon.

De flesta datoranvändare inte ändra övervaka resolutioner ofta på sin dator. De brukar köra native-lösning och har ingen anledning att ändra det.

Men utvecklare, webmasters och avancerade användare kan ha behov av att byta till olika upplösningar regelbundet. De kan naturligtvis göra det manuellt, men det är inte det snabbaste sättet att ändra bildskärmens upplösning. Om det har att göra mycket, det blir snabbt irriterande och tidskrävande.

Hotkey Resolution Växlare

Ange Kommando Resolution-Växlare. Det är en liten bärbar AutoIt programvara som kan användas för att konfigurera kortkommandon för att övervaka resolutioner.

computer hotkey resolution

Programmet placerar en ikon i systemfältet på lanseringen.En vänster-klicka på ikonen i aktivitetsfältet öppnar konfiguration gränssnitt för Hotkey Resolution-Växlare. Du kan använda den för att karta snabbtangenter för att resolutioner så att du kan enkelt växla mellan dem.

Obs: Du kan använda snabbtangenten Ctrl-Alt-Shift-R för att återställa den ursprungliga upplösning på skärmen. Detta är användbart om du stöter på problem att sätta vissa resolutioner på skärmen.

Totalt nio olika övervaka resolutioner och snabbtangenter kan konfigureras i programmet. Stöds resolutioner på 800×600 och ovan med högsta frekvenser av 100 Hertz. Bortsett från detta kan du också ange den färg bithastigheten för varje beslut.

Användare som behöver lägre upplösningar eller mer Hertz kan redigera källkoden av programand sammanställa det till att ha dessa värden till sitt förfogande. Färgdjupet kan även definieras för varje konfiguration individuellt.

Programvaran kommer automatiskt att hämta de upplösningar som stöds av operativsystemet. Att trycka en snabbtangent på skrivbordet kommer automatiskt att växla till den resolutionen.

Det bör noteras att programmet inte har stöd för multi-monitor inställningar vid denna tid. Hotkey Resolution-Växlare som är kompatibel med 32-bitars och 64-bitars utgåvor av Windows-operativsystemet. Den kan laddas ner direkt från utvecklarens hemsida. Programmet källkoden är tillgänglig där.

htokey resolution changer

Uppdatering: Den senaste versionen av programmet stöder upplösningar på 640×480 och större, och frekvenser upp till 120 Hertz. Nytt är också alternativ för att ändra standardriktningen, och alternativ för att möjliggöra en Raw-läge och Roterat läge.

Flera nya versioner av Hotkey Resolution-Växlaren har släppts i tiden, som mest bestod av buggfixar. Inga nya program funktionalitet har lagts till.