Routes: Lossless Navigatie op de Website experiment door Mozilla

0
87

Trails is een nieuwe lossless navigatie op de website experiment door Mozilla met het doel om op te lossen de bladeren met tabbladen probleem van het verliezen van informatie tijdens de navigatie.

De traditionele browsen met tabbladen model heeft niet zo heel veel veranderd in de afgelopen 15 jaar. De meeste moderne browsers ondersteunt tabbladen en browsers houden van de geschiedenis van elk tabblad afzonderlijk.

Mozilla visualiseert de huidige — gebrekkig wanneer het gaat om het behoud van informatie — browsen met tabbladen procedure op de volgende manier:

  1. Stel je een zoekopdracht voor een restaurant dat maakt de perfecte pizza. U start uw web browser en start het zoeken van uw favoriete zoekmachine.
  2. De resultaten zijn weergegeven, en u klikt op een resultaat (Yelp in dit geval).
  3. U bladeren Yelp, het vinden van een restaurant dat jou interesseert, en open de link. Deze link wordt geopend in een nieuw tabblad.
  4. Probleem 1: De nieuwe tab heeft geen enkel verband naar het restaurant te zoeken geschiedenis.
  5. Stel je gaat terug naar het eerste tabblad te bladeren Yelp een beetje meer op zoek naar een ander restaurant.
  6. Probleem 2: het Laden van inhoud op het tabblad 1 verliest navigatie geschiedenis informatie.

tabbed web navigation issues

Wat Mozilla bedoelt is dat de daadwerkelijke navigatie-trail niet alle acties van de gebruiker, niet die van de feitelijke informatie verloren gaat (zoals je misschien laden geopend sites met behulp van de browse-geschiedenis bijvoorbeeld).

Een blik op de Paden

trails

Trails is onderdeel van Browser.html een Mozilla-project.

Het doel van de paden is om te bouwen, niet alleen een venster in web content, maar een verhaal over de activiteiten van de gebruiker. Onze hoop is dat ons werk zou kunnen helpen vooraf de staat van het browsen dichter bij het ideaal van een instrument dat verbetert de cognitieve proces, in plaats van het verhogen van onze cognitieve belasting.

Mozilla probeert om het behoud van de hele bladeren van een gebruiker met behulp van de Paden, niet alleen wat bewaard wordt nu door tabbed browsers.

Dus, Paden behoud van informatie die anders verloren door de navigatie, maar zal niet veranderen wat gebruikers te zien krijgen wanneer ze gebruik maken van de browser.

Mozilla tips die Paden zou kunnen verbeteren van de gebruikerservaring met andere manieren, zoals het verstrekken van opties om te delen gehele paden en niet alleen Url ‘ s, waardoor de annotatie van paden, samenwerking, of aanhoudende paden.

Het is niet duidelijk nu hoe Mozilla zou het implementeren van Paden in een browser zoals Firefox. Een korte demo is geüpload naar YouTube, maar het toont Paden niet in een echte browser-interface, maar op zijn eigen.

Slotwoord

Het moet worden opgemerkt dat de Paden is een experiment dat kan of niet kan zijn weg vinden in Firefox op een punt in de tijd.

Hoewel het is zeker waar dat sommige informatie verloren, ik weet niet zeker of er echt een nodig hebt voor iets, zoals Paden als het kan complexiteit toe te voegen aan de browser afhankelijk van de uitvoering.

Terwijl de werkelijke parcours “hoe krijg ik er” verloren op keer, tabbladen zijn meestal geopend in relatie tot elkaar, en gebruikers kunnen pagina ‘ s openen in een nieuw tabblad als ze het niet willen verliezen van informatie die op het huidige tabblad. (via Sören Hentzschel)

Nu Jij: Wat denk je van de Paden?