DevOps levererar snabbare programversioner – och lyckligare människor

0
92

0

Först den goda nyheten: DevOps är mycket mer än en process för förändring som påskyndar utveckling av programvara och distribution. Det åberopar kulturell förändring till den punkt där folk ” i arbetet personligheter kan faktiskt förändras-till det bättre.

data-center-at-cern-2-photo-courtesy-of-cern-press-office.jpg
Foto: CERN Tryck på Office

Nu de dåliga nyheterna: framåt med DevOps kräver ofta en “trigger event” – som en fusion eller ett VD-byte — att motivera organisationen till fullo anamma en sådan förändring.

Dessa är observationer av Rob Englund, oberoende IT-management konsult, utbildare och debattör, som har bidragit till DevOps inom Nya Zeelands största offentliga organisationer. Englund, nyligen intervjuad av RunAsRadio Richard Campbell, säger tillträdande verkställande stöd för DevOps och relaterade omvandling kan vara en utmaning, men en gång på gång, det är en “blommande” effekt.

DEN ledare som i och för sig tycker att det är mycket svårt att vara den första splittrare, Englund påpekar..”Du kan vara i en förberedande fas, med människor som försöker några Agila, och några nya verktyg, men det måste finnas någon form av utlösande händelse, eller någon form av nödsituation,” berättar han. “När du har avtryckaren, då det är mycket lättare att få executive support och hjärtan och sinnen. Det måste vara något som “går att dela upp organisationen i två, “eller” vi har fått en ny VD som vill ändra på allt.'”

Eftersom organisationer låt deras dysfunktioner bygga upp till en punkt där det tar ett massivt företag att sätta en ny kurs, teknik-driven omvandling måste ske med en “big bang”, ” Englund avser. I händelse av en stor statlig organisation som han arbetar med, omvandling tvungen att vara allomfattande för att lyfta hela företaget av dess förkalkade staten. “Det var allt — det var ett kulturellt problem, det fanns en avsaknad av automation, det var massor av skarpt avgränsade tänkande och ingen att dela, det var ingen mätning och feedback.”

Den nya CIO i detta fall tvungen att ta djärva steg, där DevOps, att flytta organisationen till det 21: a århundradet, Englund förklarar. “Han var tvungen att ta djärva skjuter för att komma igång på resan. Han bara fastslagit var på väg att börja göra cadenced utgåvor. Allt går ut genom dörren är integrerat i centrala stammen, och går bara ut genom dörren.”

En av de saker om Agile, Englund säger, “du kommer att släppa på efterfrågan, det kommer att finnas massor och massor av små utsläpp flyger ut genom dörren. Detta var raka motsatsen — allt kommer att integreras tillsammans, och alla går ut genom dörren inom sex veckor.”

Utmaningen här var att “spaghettified, omfattande beroenden och förvecklingar besegrade teorin om snabb utbyggnad”, fortsätter han. Inledningsvis, var den organisation som fick möjlighet att flytta till en sex-veckors kadens släpper “med ingen teknik — de hade manuell miljö bygger, manuell testning.” Som organisation kunde få upp farten med automatisering och nya verktyg, var det möjligt att minska dess release-cykler till fyra veckor. I slutet av året, målet är varannan vecka, tillägger han.

DET service och ITIL-baserade insatser har inte levererat tidigare eftersom de är ledade på utförda processer, snarare än bredare organisatoriska och människor omvandling, Englund staterna. Han säger att han har sett folk förvandlas som ett resultat av sådana initiativ som DevOps. “Den största behållningen för mig är att titta på människor att blomma. Det finns människor som är förtryckta av systemet, och orimliga system skapar orimliga människor. Om du rätta till systemet, de flesta människor blossom och förvandlas till en annan person. Plötsligt, de är glada och samarbetsvilliga och kreativa. För mig mest givande aspekt av DevOps är påverkan på individer. Att se människor som är genuint lycklig, och få glädje från sitt arbete.”

0