Zero-latency video geeft drones een upgrade

0
125

Nul

droneracing.jpg

Het sneller maken, kijk voor toepassingen. Dat is de marktstrategie van Amimon, opgericht in 2004 om zich te ontdoen van de latency in draadloze video overdracht.

Zo ver, Hollywood en ziekenhuizen zijn Amimon ‘ s van grote klanten. Maar first-person-view (FPV) drone racing (het is een ding, en het is heel prachtig om naar te kijken) groeit in populariteit. De sport vereist precisie controle in real-time, en vertraging leidt tot ongevallen.

Probleem, voldoen aan een oplossing.

Amimon de technologie is pretty cool. Het bedrijf marketing speelt snel en los met de term “zero-latency’ (zie de Algemene Relativiteitstheorie voor een weerlegging), maar hun ultra-lage latency (<1mS) technologie is nog steeds indrukwekkend.

Het werkt met meerdere ingangen en meerdere uitgangen, of MIMO, een transmissie-aanpak die steunt op meerdere antennes op zowel de zender als de ontvanger aan het verbeteren van de bandbreedte en prestaties. Door het verspreiden van dezelfde totale zendvermogen over meerdere antennes, Amimon video-links te komen tot “een array krijgen dat verbetert de spectrale efficiëntie (meer bits per seconde per hertz van de bandbreedte)” evenals “een diversiteit krijgen dat verbetert de link betrouwbaarheid (minder fading)”, aldus de site.

FPV racing is het hebben van een moment. Het dragen van video-bril, racers hebben een pilot ‘ s bekijken als ze manoeuvreren quadcopter rond een cursus. Hoewel de prijzen voor aangepaste race-drones kunnen gemakkelijk ballon tot enkele duizenden dollars, hobbyisten kunnen krijgen in de sport voor een paar honderd dollar. Die toegankelijkheid heeft geleid tot een sterke stijging van de populariteit.

In de verenigde staten, de Nationale Drone Race kampioenschappen begonnen in 2015. De wedstrijd van dit jaar zal worden gehouden in Reno in September. Er is ook een Drone Racing League, die alleen omhoog van $20 miljoen van backers Sky, Liberty Media, en WWE. De liga ‘ s missie is om FPV racing in de volgende grote kijksport.

Ze moet een aantal geweldige video om het te doen.

Meer robotics

Kleine robot voertuigen reizen naar uw maag te rijden infectie

Elon Musk onder tech oprichters om te bellen voor de VN, ban ‘killer robots’

Robot onthult eerste beelden van lava-achtige nucleaire puin in Fukushima

Telescopische robots kunnen verkleinen om te reizen

0