Det är nu eller aldrig för trådlös laddning

0
43

Noll

apple-airpower.png
(Bild: Apple)

I mitten av Apples iPhone händelse förra veckan var en bit av information som är långt mer benägna att förändra världen till alla telefonens användare än ett ansikte-baserad inloggning: Stöd för Qi trådlös laddning standard.

Qi är inte ny, trådlös laddning är inte ny, men Apple ger lite välbehövlig heft och drivkraft att verka för trådlös laddning för att ta bort.

Med Apple att gå gillar Samsung och andra Android-tillverkare, Qi är de facto-standard för trådlös laddning framåt.

Dessa laddare inbyggd i Ikea-möbel, och inte bara några felplacerade artefakt från en framtid som aldrig kommer att hända, de kommer att bli allt mer användbart.

Under de kommande åren, kan företag på ett säkert sätt investera i en sådan laddning kuddar att veta att någonstans i storleksordningen tre fjärdedelar av mobiltelefoner kommer att stödja Qi-standarden ur lådan. Räkna med att se ladda mats alltmer visas i lounger, kaféer och hotell.

Tidigare, även om Samsung flaggskepp enheter glatt stöd för Qi, det var alltid frågan om hur man plats för Apple-enheter och andra icke-Qi Android telefoner-men dessa dagar är över, förutsatt att de saker som faktiskt fungerar som det var tänkt.

Tills vi ser Apple-AirPower mat i aktion, ett par frågor som kommer att förbli.

Kommer AirPower fungerar bra med icke-Apple-Qi-aktiverade enheter? Hur snabbt kommer den nya iphone avgift från icke-Apple-mats? Hur snabbt är AirPower är snabba ut funktionalitet?

I det förflutna, under verkliga förhållanden, vissa Qi mats har gett en effekt som var knappt klarar av att ladda en enhet-en nivå som är acceptabel för när användaren sover på natten, men knappast den typ av sak att ge en törstig telefonen en snabb 20 procent bula i batteriet.

Om en ny trådlös laddning epok är till gryningen, där Qi är i stånd till att gå bortom nattduksbordet, det måste man göra bättre än tidigare insatser.

Åtminstone, dock finns det nu ett standardiserat sätt att ladda telefoner från de två största mobiltelefontillverkare, och vi har inte kunnat säga att under ganska lång tid.

Tidigare på måndag Morgon Flasköppnare:

Utöver iPhone: Hur Apple positionerar sig för nästa stora sak Big data och digital förvandling: Hur man gör den andra Amazon inte svettas konkurrenter, men alla andra företag måste kunna svara på Amazon fråga Chromebook kommer inte att flytta in i verksamheten om de inte kan vara köpte Den verkliga framgången för AI kommer att bara komma med behandling av arbetstagare samt Publika moln, privata moln eller hybridmoln: Vad är skillnaden? Windows-10 och en bula i vägen i Windows som en Service Australien är nu King Idiot av internet-Hur man välja den bästa tech säljare: 3 tips för Lenovo att satsa på smart office: Här är varför det är vettigt Regeringar att förklara krig mot matematik och dumma brottslingar 3 saker du behöver känna till om it-säkerheten i ett sakernas internet och mobil världens Regeringar står redo att reglera en cyberscape de inte förstår

0