Het inschakelen van Windows Sonic op Windows 10

0
2157

Windows Sonic was een van de functies die Microsoft introduceerde in de Windows-10 Makers Update die niet kon krijgen veel aandacht.

Windows Sonic is Microsoft ‘ s oplossing voor de invoering van ruimtelijk geluid ondersteuning op Windows-10 apparaten. De functionaliteit is beschikbaar voor Universele Windows-Platform toepassingen en Win32 desktop programma ‘s, en ontwikkelaars kunnen gebruik maken van de beschikbare Api’ s te maken surround en de hoogte, geluid te horen.

Windows 10 en Xbox gebruikers kunnen het inschakelen van Windows-Sonic op hun apparaten; nieuwe audio hardware of programma-updates kunnen niet worden verplicht. Het platform ondersteunt Windows Sonic voor de koptelefoon-codering, en real-time Dolby Atmos-codering. De voormalige voor stereo hoofdtelefoon, de laatste voor stereo hoofdtelefoon-en HDMI.

Ruimtelijk geluid met Windows Sonic ondersteunt Tv ‘ s, home cinema, geluid en bars die de ondersteuning van Dolby Atmos. Ruimtelijk geluid kan ook gebruikt worden met een koptelefoon kan de consument zelf, audio weergegeven door het platform met behulp van de Windows Sonic voor Koptelefoon of Dolby Atmos voor een Koptelefoon. [bron]

Het inschakelen van Windows Sonic op Windows 10

windows sonic spatial sound windows 10

U kunt Windows Sonic functionaliteit op apparaten met Windows 10 met de Makers Update of nieuwere updates zijn geïnstalleerd.

Het inschakelen van de functie is eenvoudig, als het wordt gedaan met een paar klikken op het bureaublad.

  1. Rechts-klik op de volume mixer-pictogram in de Windows taakbalk, en gaan over Ruimtelijk Geluid (Geen) als het menu wordt geopend.
  2. Selecteer “Windows Sonic-Hoofdtelefoon” om de functie te activeren.

U kunt Dolby Atmos voor de Koptelefoon er als goed, maar het zal leiden u naar de Windows Store voor het downloaden van de Dolby Access-toepassing. Deze app bevat een gratis proefversie van Dolby Atmos voor Hoofdtelefoon en demo ‘ s die je kunt spelen; in het kort, de functie is niet gratis en moet worden aangeschaft. De app is beschikbaar voor $14,99.

Lees ook: Aanpassen van de kleuren in Windows met behulp van Klassieke Kleur Bedieningspaneel

windows sonic

Een andere optie die je hebt om Windows Sonic functionaliteit is de volgende:

  1. Rechts-klik op de volume mixer-pictogram in de taakbalk en selecteer afspeelapparaten in het menu.
  2. Klik-rechts op de actieve luidspreker, en selecteer eigenschappen.
  3. Overschakelen naar de Ruimtelijke tabblad geluid.
  4. Het activeren van Windows Sonic voor Koptelefoon of Dolby Atmos voor een Koptelefoon.

Wanneer u Windows Sonic met behulp van deze methode, 7.1 virtuele surround-geluid wordt automatisch geactiveerd.

Het testen van Windows Sonic voor koptelefoon

Het is een goed idee om te testen of Windows Sonic om uit te vinden of u merkt dat een verschil. U kunt over het hoofd tot Windows Store en het spelen van een film trailer met en zonder Ramen, en Sonic voor een Koptelefoon.

Ik denk dat er een verschil merkbaar, maar het hangt af van uw audio-hardware, de geselecteerde film, en u.

Nu Jullie: Heb je geprobeerd Windows Sonic of Dolby Atmos?