Windows-10-versie mei 1903 functie opdrachtprompt in te zoomen

0
78

door Martin Brinkmann op November 07, 2018 in Windows – Geen reacties

Werken aan de volgende versie van Windows 10 blijft terwijl Microsoft is nog steeds het voorbereiden van Windows-10 versie 1809 voor een re-release na de mislukte eerste release van de nieuwe functie update voor Windows 10.

Windows 10 Insider Pc ‘ s krijgen regelmatig nieuwe updates en velen van hen introduceren nieuwe functies of wijzigingen, zoals de ontwikkeling is nog in een fase waarin nieuwe functies en wijzigingen zijn toegevoegd.

De meest recente update, Windows 10 bouwen 18272, introduceert een aantal nieuwe functies en vele of zelfs alle van hen zal belanden in de volgende functie-update voor Windows 10.

Tip: vind uit hoe om de opdrachtprompt te openen ramen snel.

Venster Console zoom support

Een van de nieuwe functies introduceert zoom in Opdrachtprompt, PowerShell en Windows-Subsysteem voor Linux, windows.

Ctrl + muiswiel te Scrollen om in te zoomen op tekst wordt nu ondersteund in de Command Prompt, PowerShell en WSL.

Alles wat u hoeft te doen is houd de Ctrl-toets op het toetsenbord en gebruik het muiswiel of trackpad om in of uit te zoomen. De snelkoppeling is hetzelfde dat je kan gebruiken in moderne browsers om in te zoomen of uit de inhoud van de pagina, maar het effect is anders.

console windows zoom

Wanneer u de zoom in browsers zoom is alleen toegepast op de weergegeven pagina, maar niet naar de browser interface.

De nieuwe zoom-functie die Microsoft toegevoegd aan consoles in Windows 10 is van toepassing het zoomen om het hele venster. Het hele venster wordt ingezoomd wanneer u de Ctrl-Scroll optie om in te zoomen, zodat het voelt bijna als u het formaat van het venster, terwijl de nieuwe tekst maten worden toegepast op basis van de nieuwe afmetingen van het venster.

De methode heeft zijn beperkingen gezien het feit dat u niet wilt dat het venster van de console te worden groter is dan het zichtbare deel van het scherm.Het is vooral handig voor het wijzigen van de grootte van de tekst snel en tijdelijk. Het effect duurt tot en met het sluiten van het venster van de console.

Opties voor het wijzigen van de grootte van de console van windows zijn al beschikbaar is in de huidige versies van Windows. Open het venster eigenschappen met een rechts-klik op het venster van de console-titel en ga naar het tabblad indeling te wijzigen van de grootte van het eerste venster en het nieuwe formaat is de standaard.

Microsoft kon aanpassen van de functie in de komende bouwt voort te beperken zoom-of het toevoegen van andere functies die veranderingen in te zoomen.

windows console font

Windows Console windows support opties voor het wijzigen van het lettertype, grootte, type en andere parameters al. Een klik met de rechtermuisknop op de titel van het window en de selectie van eigenschappen in het contextmenu opent een venster configuratie.

Het tabblad lettertype lijsten opties voor het wijzigen van de lettergrootte en het lettertype. De aanpassing optie is handig voor gebruikers die de voorkeur geven aan een groter lettertype of een ander lettertype wanneer zij gebruik maken van de console op Windows.

Nu U: is de nieuwe functie nuttig? wat is uw mening?