Google: Nyere Android versioner er mindre ramt af malware

0
45

Nul

Google er endelig at se mærkbare resultater efter at dedikere sig til at forbedre Android sikkerhed i de seneste par år.

Ifølge ny statistik selskabet udgivet i dag, procent-kloge-enheder, der kører nyere Android versioner har været smittet i mange færre numre end enheder, der kører ældre udgivelser OS.

For eksempel andelen af Android-enheder, der indeholder mindst én potentielt skadeligt program (PHA) –udtrykket bruger Google til Android malware– er over 0,5 procent figur til Android-enheder, der kører KitKat (4.x), Slikkepind (5.x), og Skumfidus (6.x), men det er langt mindre for nyere OS-versioner.

Google rapporterer, at 0,25 procent af alle Android-Nougat (7.x) udstyr, som indeholder mindst ét PHA, mens andelen for Oreo (8.x) og en Cirkel (9.x) er endnu mindre, med 0.14% 0.06%, henholdsvis.

android-malware-across-versions.png
Billede: Google

“Vi tilskriver dette til mange faktorer, såsom en vedvarende platform og API hærdning, løbende sikkerhedsopdateringer og app sikkerhed og udvikler uddannelse for at mindske apps’ adgang til følsomme data,” sagde Android Sikkerhed Og beskyttelse af Personlige oplysninger Team i et blog-indlæg i dag.

“Især nyere Android versioner-sådan som Nougat, Oreo, og Pie-er mere modstandsdygtige over for rettighedsforøgelse angreb, der tidligere havde tilladt Pha at få vedholdenhed på enheder og beskytte sig selv mod fjernelse forsøg.”

Men selv i det tilfælde, hvor brugerne er, der kører ældre Android-versioner, kan de stadig være sikker. Det trick, ifølge Google, er brugerne begrænser sig til at installere apps kun stilles til rådighed via den officielle Play Butik.

Google siger, at brugere, som har installeret programmer fra Play Store er blevet smittet af Pha i langt færre antal i forhold til den procentdel af brugerne, der også installeret apps fra uofficielle tredjeparts-butikker eller andre steder -gennem en proces, der kaldes for side-indlæsning.

Google siger, at PHA-infektion for “Google Play kun” brugere er 0.09 procent, mens det samme tal 0,61 procent for brugere, der også sideloaded apps.

Sikker på, Play Butikken er ikke perfekt, og du kan stadig installere en skadelig app én gang i et stykke tid, men Google siger, at “Android-enheder, der kun downloade apps fra Google Play er 9 gange mindre tilbøjelige til at få en PHA end enheder, der kan hente apps fra andre kilder.”

For hvor de fleste af de inficerede brugere befinder sig, er de øverste lande er Indonesien, Indien, USA, Rusland og Japan. Den gode nyhed er, at som rullede Google nye Android-versioner i de seneste år, også en tydelig faldende tendens, der er blevet observeret i infektion tal i forhold til det foregående år.

android-malware-across-countries.png
Billede: Google

Google har offentliggjort disse statistikker i dag som en del af en ny Android-Økosystemet Security Report, en ny sektion for, at virksomheden lægges til sin Rapport om Gennemsigtighed på portalen.

Android OS kaffefaciliteter lovet mere detaljeret statistik og en dybere dyk ned i Android økosystem i 2018 Android Sikkerhed i en årlig rapport, der er planlagt til udgivelse i de første kvartal af 2019.

I mellemtiden har Google offentliggjort “Android-Virksomhedens Sikkerhed,” et hvidt papir, der beskriver de nye enterprise-centreret sikkerhed funktioner, der er blevet føjet til Android efter Pie ‘ s udgivelse i August.

Relaterede dækning:

Android-brugere nu ansigt tvunget app-opdateringer, tak til Google ‘s nye dev toolsOpera for Android-tilføjer understøttelse til at blokere EU’ s cookie popupsGoogle Chrome 71 vil fortsat slår hårdt ned på sites med misbrug annoncerAndroid-telefoner kunne blive en helt ny tech erfaring i Europa CNETTo botnets kæmper om kontrol af tusindvis af usikrede Android-enhederFarvel Googles rene hjemmeside: Nye Opdage foder vil gætte på, dine interesser, Hvorfor jeg bruger Android TechRepublicGoogles automatiske fuzz bot har fundet på over 9.000 bugs i de seneste to år

Relaterede Emner:

Google

Sikkerhed-TV

Data Management

CXO

Datacentre

0