Lucka plockar Microsoft Azure som föredras moln leverantör: Här är en titt på den digitala omvandling plan

0
68

Noll

Gap Inc. är att välja Microsoft som sin föredragna moln säljaren som en del av en bredare digital omvandling ansträngning. Gapet kommer att flytta sitt lager och handel webbplatser för att Microsoft Azure första i ett program som löper över utbyggnaden och sedan i slutändan ser till att utnyttja maskininlärning och artificiell intelligens tjänster.

Återförsäljaren har en samling av mogna och snabbt växande varumärken som bland annat Old Navy, Gap, Banana Republic, Athleta, Hill City och Intermix. VD Arthur Peck har sagt på resultat konferenssamtal och investor presentationer som teknik kan hjälpa det att tjäna sina kunder bättre och ge effektivitetsvinster.

gap-brands.png

Peck, i likhet med andra Vd: ar man börjar på en digital transformation ansträngning, har sagt att data är företagets viktigaste tillgång. På en Aug. 23 resultat konferenssamtal, Peck sade:

Jag har markerat våra data för tillgången. Det är en data tillgång som vi är verkligen bara skrapat på ytan av det, bara att börja utforska. Vi har våra data vetenskap team. Vi bygger laget upp ganska aggressivt. Men, egentligen, för första gången i företagets historia, vi har en 360 längsgående bild av kunden. Och vi vet att kundens psychographics och demografi. Vi vet hur de gör eller inte passerar butiken våra varumärken. Vi vet — och lära sig den typ av gateway-produkt från inköp till våra varumärken att resultera i ett fortsatt engagemang.

Här är en titt på där skillnaden ligger idag och var man vill gå i tre bilder från Goldman Sachs investor presentation.

gap-data-1.png
gap-data-2.png
gap-data-3.png

För att få data nirvana, har Klyftan att flytta sitt nuvarande system till moln. Avkastningen kretsar kring att vara mer flexibel och skalning. I likhet med andra moln erbjudanden för sent, leverantörer som Microsoft, Amazon Web Services och Google Cloud Platform först vinna på infrastruktur, men flera år handlar kretsa kring lärande och AI färdplan. Microsofts VD Satya Nadella har sagt att hans företag är ute efter att göra AI och maskininlärning mer förbrukningsmaterial.

Sally Gilligan, Chief Information Officer Gap, sade att återförsäljaren it-strategi är “baserad på affärsstrategi och att uppfylla kundernas behov.” Gilligan sade Lucka redan har en hel del analytics system och en omnichannel upplevelse i fysiska butiker, digitala och mobila.

Viktiga begrepp: Gratis PDF ladda ner: Data, AI, IoT: framtiden för detaljhandeln | Microsoft Office 365 för företag: Allt du behöver veta | Business analytics: Den viktigaste i data-driven beslut-att göra | Vad är digital omvandling? Allt du behöver veta om hur teknik är att omforma verksamheten

“Molnet erbjuder möjligheten att öka vår moderna utveckling och innovation snabbare och autoskala med vår tillväxt”, sa hon.

Specifikt, skillnaden är att använda Microsoft Azure och Microsoft 365 för att öka effektiviteten och driftsätta nya funktioner verksamhet.

Lucka markerade sin produktivitet med hjälp av insatser som verkar för att köra genom molnet.

gap-productivity.png

Peck har noterat att skillnaden är ute efter att befästa befintliga system och återförsäljaren kommer att flytta hundratals ansökningar till Azure. Genom att arbeta mindre av Azure platform as a service, Gap är ute efter att ge nya möjligheter i hela sin verksamhet.

Vad Peck är verkligen hopp om att göra är att balansera avkastning på Gap ‘ s kollektion av varumärken och helst flytta kunder mellan dem.

Data dröm

Gilligan sade i en intervju att det Azurblå migration är i sin linda. Även övergången till molnet är en del av den digitala omvandling ansträngning, Gilligan sa att allt kretsar kring kunden. Personalisering, inventering och även mode val i slutändan kommer att röra AI och maskininlärning.

För Microsoft, Klyftan vinna en början ger det en stor moln kund, men kan göra det möjligt att markera dess algoritmer och forskning.

Grundfärger: Vad är AI? Allt du behöver veta om Artificiell Intelligens | maskininlärning? | Djupt lärande? | Artificiell generell intelligens? | AI, maskininlärning, och data vetenskap gåta: Vem kommer att hantera algoritmer?

Vad som återstår att se är hur Klyftan vindar upp att hantera sina olika AI-tekniker. Till exempel så använder Salesforce-Gapet som en fallstudie belyser hur data kan användas på dess plattform.

Lucka använder Salesforce för service, handel och marknadsföring.

Peck har sagt att Gapet kan redan target “ganska högt” genom digitala kanaler, men undersöker lookalike kundsegment för att hitta människor som inte har varit i kontakt med varumärket men “visa egenskaper av våra bästa kunder.”

Peck noteras i augusti.

Data är en skala tillgång, och ju mer du har, desto mer värde kan du extrahera. På grund av vår storlek och skala, vi har en oerhört värdefulla data tillgång att vi är bara i början av att utnyttja.

Vi har 2 miljarder kund besök på våra varumärken och kanaler. Vi har en co-branded-och private label kreditkort som ger oss stor intimitet med dessa kunder. Vi har kunden information fånga incented i våra butiker. Och i den undergrupp av våra märken och butiker, har vi clienteling. Värdet av att omvandla allt detta till insikt och handling är stort. Ett enkelt exempel är att migrera bara 1% av våra enkel-besöka kunder för att vara multi-kanal, multi-varumärket står för $200 miljoner i översta raden på en årlig basis.

För nu, Microsoft spelar i arbetsbelastning och produktivitet hink med Lucka övergripande digital omvandling planer. Över tid, det ska bli intressant att se om Microsoft kan röra sig mer i intäkter drivande del av ekvationen.

Mer detaljhandel

Framtiden för Detaljhandeln: 2018 och beyondSurvey: de Flesta konsumenter använder minst en form av teknik för att göra shopping lättare och mer enjoyableFree PDF ladda ner: Data, AI, IoT: framtiden för retailIs Amazon Go-kassan-mindre shopping framtiden för detaljhandeln?10 tekniker ledande digital-omvandling i retail10 företag ledande digitala omvandling i retail10 leverantörer vilket gör att digital-omvandling i retailHow EB Games med framtiden i åtanke sin affärsmodell genom att gå omnichannel tidigt

Relaterade Ämnen:

Microsoft

Digital Omvandling

Datacenter

CXO

Innovation

Förvaring

0