Smarta maskiner, genomträngande intelligens viktiga för Industri 4.0 och bortom

0
59

Noll

Konstgjorda och genomträngande intelligens banar väg för övergången till Industri 4.0 och kommer sannolikt att ha en bestående inverkan på tillverkningsindustrin.

Internet of Things (IoT) – enheter, mobilitet och molntjänster har gett upphov till smarta maskiner.

Medicinska enheter som pacemaker, smartphones och surfplattor, säkerhetssystem och tillverka utrustning på fabriksgolvet är bara några exempel på tekniker som kommer att bli kopplad till Wi-Fi och moln, och denna förskjutning mot en anslutning är en viktig del av Industri 4.0.

Industri 4.0 är övergången från traditionell tillverkande processer och utrustning till smarta enheter, IoT, maskin-till-maskin (M2M) teknik och data analytics.

Medan en övergång till moderna lösningar — när de genomförs på rätt sätt, kan resultera i bättre synlighet på fabriksgolv och i försörjningskedjor, ett uppsving i intäkter och en uppgång i effektivitet, artificiell intelligens (AI) kan ha potential att driva Industri 4.0 ännu längre framåt.

På torsdag, professionella tjänster Deloitte analytiker David Schatsky släppt en ny rapport om granskningen av den del AI kan spela som en katalysator i tillverkningsindustrin för att främja så kallad “pervasive” intelligens och smarta maskiner.

Se även: Microsoft för att ta itu AI bristen på med två nya utbildningar

AI går snabbt och årliga transporter av AI-stöd för enheter förväntas öka från uppskattningsvis 79 miljoner 2017 till 1,2 miljarder år 2023. Företag, inklusive Intel, IBM, Microsoft och Google är alla involverade i AI-relaterade projekt, och som AI blir mer avancerade, dessa typer av tekniker också blivit allt vanligare och genomgripande.

AI är att bli inbäddade oftare inom allt från logistik och tillverkning hälso-och sjukvård, transport och jordbruk. Medan de lösningar som för närvarande finns på marknaden kan inte vara så avancerat, övergången till M2M, sakernas internet, och AI är förväntad att gå mycket längre i den industriella sektorn.

Enligt Deloitte, som AI lämnar våra datacenter och trycks ut för att enheterna själva, dessa typer av tekniker kommer inte att behöva förlita sig på Internet-anslutning för att fungera.

Detta, i sin tur, kommer att bli en katalysator för förändring. Utan Internet-anslutning, AI kommer att kunna prestera på kanten av nätverk, låg latens och i real-tid. När det gäller tillverkning, AI och genomträngande intelligens vid kanten kommer att erbjuda leverantörer möjlighet att utnyttja ett antal av nästa generations teknik.

“Lägre latens och anslutningar oberoende kommer att göra det möjligt för alla typer av applikationer, till exempel navigering och augmented reality och vissa hälso-och sjukvård-program-som kräver en omedelbar respons och robust prestanda även när anslutningen är dålig eller inte finns,” Deloitte säger.

TechRepublic: Topp 5: Saker att veta om AI

Rapporten föreslår att robotar, till exempel, kan förbättras dramatiskt genom användning av M2M och AI, med inbyggda sensorer, vilket gör dem säkra för att arbeta tillsammans med mänskliga medarbetare.

“I början av iterationer av denna nya generation av samverkande robotar förlitade sig främst på moln-värd intelligens, men chipmakers och robotik företag samarbetar för att bädda in intelligens i datorresurser på fabriksgolvet eller i robotarna själva,” bolaget säger.

Deloitte föreslår också att tillverkare kan ha nytta av på plats intelligens tillhandahålls av AI, oavsett om det är på fabriksgolvet eller genom kameror och drönare på byggarbetsplatser.

CNET: Google DeepMind AI kan upptäcka över 50 syn-hotande ögat

Verktyg kan också göra användning av genomgripande AI i kanten genom att skapa nätverk av sensorer i kombination med beslutsfattande AI-system, kunna övervaka produktion, villkor och energi flöde för att göra beräkningar i realtid, vilket också skulle förbättra byggnaders utgångar och agera som väktare för att förebyggande underhåll.

“Det kommer att ta flera år innan den genomgripande intelligens utveckling har en betydande makroekonomiska konsekvenser för de flesta branscher,” Schatsky säger.” Men […] effekter kan på sikt vara betydande. Enheter med inbyggd intelligens, kommer så småningom att bli allmänt förekommande i kommersiella inställningar och konsumenternas liv, vilket möjliggör helt nya nivåer av prestanda och effektivitet.”

“Företag ska börja nu till spelet den potentiella inverkan av inträngande upplysningar om sin verksamhet och bransch för att positionera sig för att skörda frukterna,” executive läggas till.

Tidigare och relaterade täckning

Polisen är nu med hjälp av artificiell intelligens för att upptäcka falska rån hävdar Intel lanserar nya Xeon-chips, Kaskad Sjön AP och Xeon E-2100 Hyundai satsar på Allegro.ai för att få djup inlärning till våra bilar

Relaterade Ämnen:

Sakernas Internet

CXO

Digital Omvandling

Tech-Industrin

Smarta Städer

Cloud

0