Vodafone NZ preps netwerk voor 5G

0
49

Nul

Vodafone Nieuw Zeeland heeft aangekondigd de samenwerking met Ciena voor het upgraden van het mobiele netwerk inschakelen van de ondersteuning in 5G, Internet of Things (IoT), en voor ultra high-definition video.

Door het toevoegen van programmeerbare mogelijkheden om zijn netwerk, Vodafone Nieuw Zeeland zei het zal ook een betere ondersteuning voor zakelijke klanten, die nu gebruik kunnen maken van een digitale gebruikersinterface voor het aanvragen van meer capaciteit in het netwerk.

De upgrade betrokken toevoegen van Ciena ‘ s Blauwe Planeet Beheren, te controleren en te Plannen (MCP) Domeincontroller en Vloeibare Spectrum.

“Gebruik te maken van technologieën van Ciena, Vodafone Nieuw Zeeland is de onthulling van een flexibel en wendbaar netwerk dat kan reageren in real-time om haar klanten de veranderende eisen van,” Vodafone NZ zei.

“Met een adaptief netwerk, Vodafone bieden betere ondersteuning voor een groeiende onderneming klantenbestand dat vereist een hoge-capaciteit-connectiviteit als zakelijke toepassingen en workloads steeds vaker verplaatsen naar de publieke cloud diensten (SaaS/IaaS) en cloud-datacenters, zowel lokaal als internationaal.”

De upgrade gevolgd Vodafone NZ eerder dit jaar het inschakelen van 400Gbps snelheden op haar glasvezelnetwerk na de implementatie van Ciena ‘ s WaveLogic Ai samenhangend optiek, met Ciena vorig jaar het vertellen van ZDNet dat het helpen van telecombedrijven voor te bereiden op 5G door het rijden de veerkracht en de prestaties via het netwerk functie virtualisatie (NFV) en software-defined networking (SDN).

Vodafone NZ had in Maart kondigde een 5G proef met Nokia, met de twee bedrijven de presentatie van use cases en implementaties in Auckland.

De bedrijven geëxperimenteerd met een 5G-verbinding van Vodafone NZ ‘ s Innov8 Auckland hoofdkantoor aan de overkant van de millimeter-wave (mmWave) spectrum, met uitgaande Vodafone NZ CEO Russell Stanners op tijd zeggen ze zou volgende experiment met 5G over 3.5 GHz spectrum.

Nokia gaf de AirScale en Casco platforms voor de 5G proef met het systeem is verbonden met een apparaat van derden gebruiken chipsets.

“Als een toonaangevende, wereldwijde mobiele speler, Vodafone actief betrokken geweest in het leiden van en het vormgeven van de 5G evolutie vanaf het begin, met proeven en samenwerkingsverbanden in het kader van way over de hele wereld,” Stanners zei op het moment.

“Vodafone zal blijven in de voorhoede van de ontwikkeling van 5G, en met onze Kiwi vernuft we werken hard om onze klanten de nieuwste ontwikkelingen in 5G zodra ze beschikbaar zijn.”

Stanners zei de 5G tentoonstelling was “over waaruit blijkt hoe kunnen we gemakkelijk mee onze bestaande 4G en de 4G+ netwerken 5G”.

“Als 5G is een incrementele upgrade van onze bestaande mobiele netwerk, worden deze diensten zullen worden ingezet in Nieuw-Zeeland in zowel stedelijke en landelijke instellingen-opent een wereld van mogelijkheden voor digitale innovatie overal,” zei hij.

Vodafone NZ is ook bezig met het implementeren van een smalband IoT (NB-IoT) netwerk in Nieuw-Zeeland na het uitproberen van de technologie met Nokia terug in 2016.

De telco in September onthuld over het hele jaar een winst daling van NZ$7,7 miljoen euro omlaag tot NZ$39 miljoen, ondanks de stijgende inkomsten, de toewijzing van het resultaat van een “zeer competitieve markt”.

De omzet werd door NZ$5.1 miljoen tot NZ$2 miljard uit de achterkant van het verhogen van de mobiele klant nummers. Vodafone NZ zei dat het toegevoegd 92,000 klanten over de laatste 12 maanden, terwijl rivalen Vonk kreeg van 58.000 en 2graden verloren 27.000 klanten.

Kogan.com zal ook de lancering van de mobiele aanbiedingen in Nieuw-Zeeland uit de achterkant van de Vodafone NZ netwerk voor de dekking na ondertekening van een overeenkomst met de telco in juni.

Rivaal Nieuw-Zeeland vervoerder Vonk in augustus aangekondigd dat het van plan is in te zetten als een 5G-netwerk om te gaan wonen in 2020.

“We zijn onderneming gedetailleerde planning op ‘kaart’ verwacht 5G mobiele site dichtheden in Nieuw-Zeeland en, als gevolg van deze plannen en de lessen die we hebben overgenomen van onze 5G testen, we vormen een goed begrip van hoe veel nieuwe sites die we nodig zullen hebben voor 5G, en waar,” Spark-directeur Simon Moutter zei.

“We zijn al begonnen met het bouwen van een programma om het aantal mobiele sites in onze bestaande mobiele netwerk — die ons in staat zal stellen om te voldoen aan de korte termijn vraag naar capaciteit alsmede het leggen van een basis voor het netwerk te verdichten vereist voor 5G.

“We bouwen aan Nieuw-Zeeland’ s beste 5G netwerk en we zijn al begonnen met het leggen van de basis voor het netwerk zo dat zodra 5G spectrum beschikbaar wordt gesteld, zijn we in de positie om ons te bouwen netwerk en start 5G diensten in korte tijd.”

De New Zealand Commerce Commissie in September kondigde zijn besluit om de kracht te regelen binnenlandse mobiele roaming, onder vermelding van 5G als een van de belangrijkste reden.

“Een nieuwkomer zou kunnen vereisen een NR [nationale roaming] regeling voor de uitrol van 5G,” zei de commissie.

Verwante Dekking

Telstra partners met Vodafone NZ op securityVodafone NZ winst daalt tot NZ$39mVodafone NZ demo ‘s 5G met Nokia5G netwerk uitgaven voor infrastructuur te sputteren door 2022, zegt IDCOptus te starten 5G over Canberra en Brisbane in JanuaryNokia borden €2b deals met Chinese luchtvaartmaatschappijen vooruit 5GA kijkje achter AT&T’ s 5G debuut en $700 miljoen besteed in Kentucky (TechRepublic)het Overwinnen van uitdagingen te installeren 5G op Governors Island in new YORK (TechRepublic)CommScope koopt ARRIS voor $7.4 billionThree VERZENDING investeren meer dan € 2 miljard in nieuwe 5G infrastructureMobile apparaat beveiliging: Een gids voor business leaders

Verwante Onderwerpen:

Cloud

0