Undersøgelse: Google sætter logget ud brugere i et filter bubble, for

0
19

af Martin Brinkmann December 06, 2018 i Google – Sidste Opdatering: December 06, 2018 – 12 kommentarer

Søgemaskine DuckDuckGo offentliggjort resultaterne af et eksperiment, at det gennemførte tidligere i år på selskabets Sprede Personlige hjemmeside.

Virksomheden ønskede at for at afgøre, om Google, verdens største søgemaskine, der anvendes filter bobler til undertegnede ud brugere samt.

Filter bubble refererer til visning af resultater til søgere, der er baseret på kendte oplysninger om dem. Oplysninger kan omfatte den placering, enhed og software, tidligere søgninger, aktivitet, eller køb.

Filter bobler sætte søgninger i et ekkorum, da den leverer resultater til dem, at de kan se mere positivt på. Bortset fra at det meget let at manipulere med vores brugere, det er også skadeligt, når det kommer til dannelsen af en udtalelse om et bestemt emne.

DuckDuckGo spurgte deltagerne i eksperimentet at gennemføre en række søgninger på samme tid og rækkefølge, du er logget ud, i privat browsing-tilstand og i normal (er logget ud), browsing-tilstand, fra Usa. Deltagerne blev bedt om at søge efter “gun control”, “indvandring”, og “vaccinationer” på Google-Søgning i Usa.

serp-variants-2

Top resultater:

  • De fleste af deltagerne så unikke resultater.
  • Layout af resultaterne var ofte forskellige, fx med nyheder moduler eller video-resultater.
  • Folk, hvor der er vist forskellige nyheder og video kilder.
  • Privat browsing-tilstand) ikke vises på at reducere filter bubble af en masse, hvis overhovedet.

Unikke resultater blev vist til 68%, 57% og 92% af alle deltagere i privat browsing-tilstand, og for 59%, 63% og 92% i normal browsing-tilstand.

Man kunne argumentere for, at variation er forårsaget af brugernes placering i Usa. DuckDuckGo tegnede sig for tid og sted for den søgning. For tid, ved at lade alle deltagere søgning på samme tid, og for placering, ved at samle alle lokale resultater sammen som en enkelt Lokal Kilde resultat.

Forskerne opdagede, at Privat Browsing-Tilstand og bliver logget ud, ikke reducere filter bubble betydeligt. Et gennemsnit af 3 domæne ændringer, hvor det påvises, når to tilfældige private mode resultaterne blev sammenlignet.

Forbehold

Undersøgelsen tyder på, at Google-Søgning viser et andet sæt af resultater til brugerne, hvilket gør det mere vanskeligt for brugerne at danne uddannet meninger om et emne, og åbner døren for manipulation. Med andre ord: Google filter bubble er reel, selv for undertegnede ud af brugerne, og incognito brugere.

Undersøgelsen blev udført ved blot 87 deltagere i Usa. Det er et lavt tal, og det er muligt, at resultaterne ville være anderledes, hvis tusindvis af brugere skulle til at køre søgninger på samme tid.

Bortset fra det, er der stadig den mulighed, at Google er test resultaterne stærkt ved at trykke på forskellige sæt af resultater og funktioner til brugerne.

Virksomheden kan benytte sig af sted, fx by eller region, browser, platform, og andre faktorer til at give resultater. Et eksempel: de forskellige nyhedskilder, der vises til brugerne kan være baseret på en liste over foretrukne nyhedskilder af regionen.

Tilbage i 2011, Eli Pariser afholdt en TED Talk, hvor han erklærede, at Google var ved hjælp af 57 forskellige signaler alene til brugere der ikke er logget på Google. Disse signaler til at spille en rolle i at levere resultater til brugere og kan forklare forskelle i det mindste delvist.

Afsluttende Ord

Det ville have været interessant, hvis deltagerne ville have vægtet individuelle resultater at afgøre, om Google ‘ s algoritme picks resultater, der har den højeste chance for at blive den mest gunstige for søgeren.

Privacy-fokuseret søgemaskiner som Startpage eller DuckDuckGo lover, at de ikke kan bruge filteret bobler. Tjek disse tips, dette og disse, for Startpage søg.

Nu kan Du: Hvad er dit take på studiet? Som søgemaskinen bruger du primært?