Nieuwe Microsoft Rand: Vertaling en spellingscontrole komt

0
190

door Martin Brinkmann op Mei 01, 2019 in Internet Explorer – 4 reacties

Een van de kenmerken dat ik heel wat gemist toen ik de nieuwe Microsoft-Chroom-gebaseerde Microsoft Rand van de browser om de test was de ondersteuning voor vertalingen en spellingscontrole.

De nieuwe Microsoft Edge is beschikbaar als een development build momenteel alleen, en het is logisch dat sommige functies ontbreken. Ik had de hoop dat Microsoft zou leveren van het ontbrekende onderdelen voor de release, en het bedrijf deed dat met de release van een nieuwe Canarische kanaals versie van Microsoft Rand.

De functie Vertalen is build-in, maar het moet geactiveerd worden op dit punt in de tijd. Het is waarschijnlijk dat Microsoft mag dit voor nu, maar zal het inschakelen van de functie native voor alle Edge-installaties zodra de browser bereikt een stabiel op te bouwen.

Opmerking: U moet het inschakelen van de Microsoft Rand Vertalen op de rand://vlaggen eerste op dit punt voor de vertaling functionaliteit beschikbaar is.

Zodra het aangezet is, de Rand van de vertaal functie werkt op dezelfde manier als u de vertaalfunctie van Chrome. De browser detecteert een vreemde taal en geeft een aanwijzing voor het vertalen van de pagina naar de gebruiker.

microsoft edge translate

Die prompt verdwijnt als u op de of iets anders doen, maar je kan openen met een klik op het vertalen pictogram in de Rand van de adresbalk.

Een taal selecteert die u wilt dat de inhoud te vertalen naar en druk op de knop vertalen om de Rand van het vertalen. U kunt ook kiezen voor “nu niet” tot het ontslag van de aanwijzing, of kijk op de “altijd te vertalen pagina ‘s van” vak om het proces te automatiseren verder. Als je dat doet, Edge zal vertalen van pagina ‘ s die in de taal automatisch in de geselecteerde taal.

Microsoft Rand vertaalt de inhoud van de vliegen en toont deze op de pagina meteen. Microsoft maakt gebruik van zijn eigen vertaaldienst voor dat en niet het Google Translate; dit moet niet als een verrassing komen maar.

edge translated

Taal ondersteuning is goed en u kunt elk ondersteund taal uit de lijst als je niet wilt dat de inhoud worden vertaald in de voorgestelde taal.

Spellingcontrole ondersteuning is geïntegreerd, ten minste voor sommige gebruikers. Het werkt alleen in tekst velden, en is niet beschikbaar voor alle gebruikers op het moment van schrijven.

Slotwoord

De spellingcontrole is een van de kernwaarden van de functie van een browser, en de vertaling functionaliteit is een leuk om te hebben voorzien, vooral voor gebruikers die verder kijken dan het regionale aanbod.

Nu Jullie: Heb je geprobeerd de nieuwe Edge? Wat is uw indruk?