Vriendelijke Data opgehaald uit de Windows-10 Mei 2019 Update

0
53

door Martin Brinkmann op Mei 03, 2019 in Windows – 5 reacties

Microsoft heeft een nieuwe build voor de volgende release van Windows 10, Windows 20H1. De nieuwe release brengt de preview-versie te bouwen 18890 en terwijl het toch echt niet van invloed op de Windows-10 versie 1903, het doet er in dit geval.

Microsoft bleek dat de Vriendelijke Data niet zal maken in de Mei 2019 Update voor Windows 10. De functie zal worden verwijderd van de Insider bouwt en voor iedereen met een Insider bouwen moeten zien verdwijnen spoedig.

Vriendelijke Data, ook wel bekend als data in conversatie-formaat, werd het toegevoegd aan de preview-versies van Windows-10 versie 1903 in December 2018.

file explorer conversation format

File Explorer, Windows Explorer in Windows 10, geeft de datum en tijd van een bestand wanneer u het opent een map in de file manager.

Het formaat is DD/MM/YYYY HH:MM; het geldt voor alle kolommen datum, inclusief de datum gewijzigd of gemaakt.

Opmerking: U kunt toevoegen en verwijderen van de kop van de File Explorer voor het weergeven van extra kolommen datum of verwijderen van bestaande.

Vriendelijke Data veranderd in een datum als 02/12/2018 09:30-December 2, 2018, of zelfs gewoon “gisteren om 09:30, of “maar nu”.

Vriendelijke data zijn ontworpen ter verbetering van de leesbaarheid van de tijd op basis van informatie in de Verkenner; dit lijkt te hebben misliepen als Microsoft trok de functie.

Een van de kwestie die gebruikers ervaren met vriendelijke data was dat de nieuwe indelingen zijn verschillend. In plaats van vast te houden aan een enkel formaat, Datum en Tijd, vriendelijke data zou gebruiken verschillende formaten zoals “4 uur geleden”, gisteren om 09:04″, November 29, of 29 November 2018. Sorteren zoals verwacht werkte wel.

Microsoft heeft niet laten zien waarom hij besloten zich terug te trekken vriendelijke data van Windows-10 versie 1903. Het is ook onduidelijk of de functie terug te komen op een later punt in de tijd.

Ik denk dat het is onwaarschijnlijk dat dit gaat gebeuren gezien het feit dat het bedrijf verwijderd van de functie van de Windows-10 versie 2003 Insider Bouwt. Als het wilde vertraging een release zou hebben gehouden van de functie in de preview bouwt en gewoon verwijderen van de aankomende Mei 2019 Update.

Vriendelijke Data is de tweede functie die Microsoft niet los van elk moment snel. Sets, een functie combineren van meerdere toepassingsvensters in een container niet worden uitgebracht in het Windows-10 versie 1903.

Nu U: Wat is uw mening over de Vriendelijke Data?