Trump tekenen cain ONS telco ‘ s van het kopen of gebruiken van buitenlandse gear

0
19

Huawei: Indiase regering de ‘open en gastvrij’ op 5G
Ondanks berichten van het tegendeel, Huawei zegt dat het is blijven werken op 5G tests met Indiase luchtvaartmaatschappijen, terwijl de Indiase regering blijft open en gastvrij ten opzichte van netwerk oplossingen.

resident Donald Trump ondertekende vandaag een executive order te verklaren van een nationale noodtoestand en het verbod AMERIKAANSE bedrijven te kopen, te installeren of te gebruiken, buitenlandse telecommunicatie-apparatuur, onder vermelding van cyber-spionage angsten.

“Om te gaan met deze bedreiging nog meer stappen nodig om de beveiliging, integriteit en betrouwbaarheid van de informatie en communicatie technologie en dienstverlening en gebruikt in de Verenigde Staten,” President Trump zei in een executive order waarbij een nationale noodsituatie van vandaag.

De volgorde in de tekst specifiek melding gemaakt van apparatuur van bedrijven “in eigendom van, staat onder zeggenschap van of onderworpen aan de jurisdictie of de richting van de buitenlandse tegenstanders’, wat betekent dat telecommunicatie versnelling in de EU of andere geallieerde staten niet valt onder zijn bevoegdheid.

Het verbod is in feite gericht op Chinese leveranciers van apparaten, en in het bijzonder Huawei, hoewel er geen namen werden genoemd in de exective om de tekst.

AMERIKAANSE functionarissen hebben lang gesuggereerd dat het bedrijf werkt nauw samen met de Chinese overheid om de Chinese intelligence gebruik te maken van de apparatuur om te spioneren op de communicatie van vreemde landen en hun burgers.

Bovendien, het Chinese bedrijf heeft ook vergaard bijna de helft van de 5G van de markt voor uitrusting, het verplaatsen van het centrum van de macht weg van westerse bedrijven naar China, en vonken vrees dat de meeste 5G verkeer zal uitvoeren voert de boventoon door Huawei toestel, en zet China in een betere positie te onderscheppen en de spion op de volgende stap in de evolutie van de belangrijkste protocol voor mobiele telecommunicatie.

De VS heeft geprobeerd om een verbod Huawei en collega-bedrijf ZTE voor, in het begin 2018, en eindelijk geslaagd na geslaagd voor de National Defense Authorization Act (NDAA) afgelopen augustus — voor die Huawei heeft aangeklaagd in de Verenigde Staten in een geval dat nog gaande is.

De AMERIKAANSE regering heeft ook een toeslag van Huawei met het overtreden van ONS sancties door zaken te doen in Iran, en voor het stelen van bedrijfsgeheimen van T-Mobile, Huawei pleit niet schuldig in beide gevallen.

De VS heeft ook geprobeerd invloed uit te oefenen op andere landen in een verbod op de Huawei uit het verstrekken van 5G apparatuur voor de bouw van de nationale 5G-netwerken. Sommige landen, zoals Australië en Nieuw-Zeeland, hebben uitgevaardigd verbod, terwijl sommige, zoals het verenigd koninkrijk, hebben genegeerd, het ONS’ waarschuwingen.

Huawei waarschuwde vorig jaar dat een verbod op de 5G apparatuur in de VS zou stijgen prijzen en zetten de ONS achter in de 5G race. Huawei niet terug van een verzoek om een aanvullende reactie vandaag.

Verwante regering dekking:

ONS kosten een van de Anthem hackersRussian gemeentelijke websites lek het paspoort en persoonlijke gegevens 2,25 miljoen usersTurkey boetes Facebook voor December 2018 API bugHMRC te verwijderen vijf miljoen biometrische voice records
Software-update crasht de politie enkel monitoren in de NetherlandsIn een eerste, Israël reageert op Hamas hackers met een air-strike
Hoe Estland werd een e-overheid powerhouse TechRepublicSri Lanka blokken van sociale media na de dodelijke Pasen explosies CNET

Verwante Onderwerpen:

China

CXO

Veiligheid

Innovatie

Smart Cities