Chrome 76 blokken sites van het opsporen van de Incognitomodus

0
47

door Martin Brinkmann op 14 juni, 2019 in Google Chrome – Geen reacties

Google Chrome 76, de volgende stabiele versie van de webbrowser van Google, zal blokkeren websites van het opsporen of Incognito-Modus is ingeschakeld in de browser.

Het duurde allemaal voor websites tot nu toe was gebruik te maken van een code, zoals deze hier, om te bepalen of de Incognito-Modus is ingeschakeld in Google Chrome. Dezelfde detectie werkte in verschillende andere browsers, zoals Opera en Safari.

Sites gebruiken de informatie om gebruikers te blokkeren van de toegang tot content. Wanneer u een artikel pagina op de Boston Globe website wordt u begroet met een “U gebruikt een browser is ingesteld om privé-of incognito-modus. Om verder te lezen de artikelen in deze modus kunt u zich aanmelden bij uw Globe account”.

chrome incognito mode private browsing detection

In andere woorden: de site voorkomen Incognitomodus van de gebruikers van het lezen van de artikelen op alle tenzij zij zou hebben van een account en meld je aan.

Incognito-Modus of de Private Browsing-Modus is het een populaire optie voor het lezen van artikelen op de krant websites, vooral die met een gratis artikel lees grenzen. Gegevens zoals cookies niet lokaal opgeslagen in de mode, dus die sites kunnen cookies gebruiken om bij te houden van het lezen van de artikelen.

Er zijn andere methoden om de bypass paywalls, bijvoorbeeld door zich als Google Bot, het veranderen van de verwijzer, of het gebruik van browser-extensies (die komen en gaan meestal snel).

Vanaf Chrome 76, binnenkort, sites kan niet detecteren of de browser is in de normale modus of de Incognitomodus. Terwijl dat geen garantie dat sites niet andere obstakels in de weg van gebruikers die ze bezoeken de Incognitomodus te gebruiken, het op zijn minst bezig met de eenvoudige detectie van de private browsing-modus.

Sites kunnen verzoeken de gebruikers om je aan te melden, ongeacht de modus voor ze zijn, maar zij kunnen niet één-gebruikers die gebruik maken van de Incognitomodus meer.

Chrome 76 Stabiel wordt verwacht op 30 juli 2019. De nieuwe browser zal de invoering van andere wijzigingen, waaronder een die maakt Flash gebruiken nog vervelender in de browser.

Nu U: Wat is uw mening over de verandering?