Mozilla udelader CPU arkitektur oplysninger fra Firefox user-agent

0
51

af Martin Brinkmann på juni 22, 2019 i Firefox – 1 kommentar

Mozilla har planer om at udelade CPU arkitektur oplysninger fra Firefox user-agent og flere understøttede Api ‘ er til at mindske den digitale fingeraftryk af Firefox-brugere.

Web-browsere afsløre oplysninger automatisk til hjemmesider, at brugerne åbner i applikationer. User agent afslører oplysninger om den browser og version, operativsystem, og, indtil for nylig, også CPU arkitektur.

Fingeraftryk scripts bruger agent oplysninger og andre oplysninger, fx sprog og din placering, til at skabe digitale fingeraftryk. Nøjagtigheden af fingeraftryk stiger med antallet af unikke data punkter.

Firefox ikke vil afsløre en af de oplysninger, bits til scripts og steder længere går fremad. Den ændring, der er gennemført allerede i de seneste Firefox Nightly 69 bygger, udelader CPU arkitektur oplysninger fra brugeren agent.

Firefox bruges til at skelne mellem følgende CPU-arkitekturer:

  1. 32-bit Firefox på 32-bit operativsystemer.
  2. 32-bit Firefox på 64-bit operativsystemer.
  3. 64-bit Firefox på 64-bit operativsystemer.

Firefox-brugere, der kører Firefox 69 vil bemærke, at scripts at vende tilbage user agent vil ikke skelne mellem den information længere. En enkelt Google-søgning, til at kontrollere brugerens agent afslører, at, som det ses på skærmbilledet nedenfor.

firefox cpu architecture information user agent

Den nuværende Natlige version af Firefox køre på en test, der returnerer følgende user-agent:

Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:69.0) Gecko/20100101 Firefox/69.0

Ændringen påvirker 32-bit Firefox installationer, der kører på 64-bit versioner af Windows-eller Linux-system. Disse versioner vil bruge den følgende bruger agent, som af Firefox 69:

  • Linux: Linux-x86_64 i stedet Linux-i686 på x86_64
  • Windows: Win64 i stedet for WOW64

Ændringen gælder for brugerens agent og Api ‘ navigator.userAgent, navigator.platform, og navigator.oscpu.

At ændre bruger agent oplysninger på denne måde, er en lav risiko ændres i henhold til Mozilla, der skal ikke nogen betydning for funktionaliteten eller kompatibilitet.

Mozilla-plugin-finder-service, der anvendes oplysninger fra en bruger agent til at dirigere brugere til den korrekte Flash Player hent. Adobe Flash er den sidste plugin, der understøtter Firefox, men installatøren er universel, så en differentiering er ikke længere nødvendigt. Flash, derudover, vil være gået på pension i slutningen af 2020.

Ændringen er første skridt i en mere omfattende omskrivning proces, der vil fjerne CPU arkitektur information helt fra Firefox brugerens agent og relevante Api ‘ er. Den største ændring kræver omfattende test, da det har en højere sandsynlighed for at forårsage web kompatibilitetsproblemer på steder, der gennemfører user agent snuse teknikker.

Afsluttende Ord

Firefox udelader CPU arkitektur oplysninger, der kommer frem, og vil endda skjule oplysninger om arkitektur helt i den nærmeste fremtid; det er et godt skridt i den rigtige retning. Det kan føre til uoverensstemmelser, men på steder, der snuse bruger agenter.

Nu kan Du: Hvad er dit bud på forandring? (via Søren Hentzschel)