La Trobe University och Cisco går samman på alla saker för sakernas internet

0
15

Melbourne La Trobe University och Cisco har tecknat ett avtal om att samarbeta på alla saker som är relaterade till Internet, Internet of Things (IoT) — från kompetens till forskning och teknisk utveckling.

Som en del av avtalet, Cisco har skapat en ny roll, ordförande för Internet of Things, som kommer att ansvara för undervisningen av sakernas internet för att studenter och forskarstuderande, samt leda forskning som kan informera om utvecklingen av sakernas internet lösningar för att lösa verkliga problem.

Även om det är oklart exakt vem som kommer att ta upp den roll, La Trobe sa att det kommer att vara en “internationellt erkänd ledare inom undervisning och forskning”.

Se även: Cisco Live 2019: Schneider Electric arbetar med Cisco hyperflex ‘ s Edge för nya micro data center alternativ (TechRepublic)

Dessutom, Cisco kommer att upprätta en Co-Innovation Centre närvaro på universitetets campus.

Cisco räknar med det utrymme som kommer att fungera som en plats för forskare, och i Viktoriansk utifrån små-och medelstora företag och stora företag för att utveckla lösningar inom områden som jordbruk teknik, smarta städer, och sakernas internet.

Inrättandet av centrum vid La Trobe expanderar Cisco ‘ s Co-Innovation Centre fotavtryck. Den har för närvarande platser i Sydney och Perth.

Partnerskapet erbjuder även La Trobe åtkomst till Cisco: s program, såsom dess Networking Academy moduler med sakernas internet, it-säkerhet, och entreprenörskap, förutom tillgång till företagets Digitala Skolor Nätverk som gör att lärare och elever på deltagande skolor runt om i världen för att dela resurser.

“Detta spännande samarbete stöder kompetensutveckling av studenter inom tekniska områden som behövs nu, och avgörande för Australien s konkurrenskraft på lång sikt,” Cisco Australien och Nya Zeeland vice ordförande Ken Boal sagt.

Cisco har nyligen stärkt sin IoT företag med förvärvet av industrial IoT företaget Sentryo.

På den tiden, sade företaget Sentryo plattform tar upp de utmaningar företag ställs inför när du installerar IoT projekt, i form av skalning för att produktion och hantera och säkra infrastruktur. Målet är att slå samman Sentryo med Cisco ‘ s intent-baserade nätverk-teknik, som Cisco har varit att integrera över sitt företag tillgång portfölj för att hjälpa kunder att hantera fler användare och enheter.

Tidigare i år har Cisco satsat AU$20 miljoner i en Sydney-baserade Webex datacenter som kommer att tjäna cirka 2,5 miljoner användare som kör Cisco Cloud Ringer plattformar.

Relaterade Täckning

NAB och La Trobe partner för att lyfta Australien cyber capabilitiessECU står upp Digital Futures institutet prep för utmaningar av en online worldUniversity av Melbourne övergångar i “smart” campusAWS och La Trobe som erbjuder tillämpad moln kandidatexamen

Relaterade Ämnen:

Australien

CXO

Digital Omvandling

Tech-Industrin

Smarta Städer

Cloud