Queensland REIQ genomför blockchain för hyresavtal

0
54

Gartner har 7 tips för att undvika en misslyckad blockchain projekt
Gartner har gett råd om hur man undviker en misslyckad blockchain projektet, med analysföretaget säga att medan intresset i tech fortsätter att vara hög, det finns fortfarande en stor klyfta mellan hype och marknaden verkligheten.

Fastigheter Institute of Queensland (REIQ) har meddelat att samarbeta med lokala start Igloo för att utveckla en blockchain-baserade hyresavtal plattform.

Partnerskapet kommer att se bostads-hyres avtal som digital smart kontrakt i Queensland i slutet av detta år.

I ett uttalande, REIQ chef Josh Callaghan sade att den nya smarta kontrakt skulle använda blockchain teknik för att skapa en enkel och säker transaktion för varje hyresavtal för att “utnyttja fördelarna med tekniken som ett ovedersägligt källa av sanning”.

“Alla parter kommer att ha synlighet över kontraktet som helst från handflatan. Genom att köra som en smart avtal, är vi också kunna bygga ut funktionalitet för att hantera betalningar av bond och hyra, samt underlätta för andra aktiviteter med anknytning till fastigheter såsom rutininspektioner och underhåll” (Callaghan sade.

Se även: Är FOMO göra företag i onödan hoppa in blockchain?

“Sedan starten av smarta kontrakt, i sin ansökan till fastigheter kontrakt var uppenbart för mig. Vi var väldigt lyckligt lottade att upptäcka en Australisk-baserad start som också delade denna vision.”

Callaghan förväntar sig att produkten kommer att göra att hyra en fastighet lättare och mer transparent för hyresgästerna.

“Den här lösningen har utformats för att minska den manuella hanteringen av kontrakt från fastighetsförvaltaren-sida, samtidigt som en effektivisering av processen för hyresgäster och ge båda parter mycket bättre sikt över avtalet,” sade han.

REIQ anser att erbjudandet kommer att slutligen skapa en real-tid se på statens hyresmarknaden.

“Instant ett arrende avtal undertecknas, kommer vi att veta hur mycket en fastighet som var hyrd för, hur länge avtalet är till för, hur lång tid det var lediga och så vidare, vilket kommer att ge REIQ aldrig tidigare skådad inblick i hyra på marknaden trender när det händer,” Callaghan fortsatte.

Organisationen sade att dess teknik har “långtgående program” för fastighetssektorn.

Måste läsa: Blockchain: En lathund (TechRepublic)

New South Wales i oktober sa att det var ute efter att göra egendom överlåtelsehandlingar till en elektronisk process, för att övergå till distribueras ledger teknik som ett medel för att göra praktik billigare, mer tillförlitliga och mer säker.

NSW Land Registry-Tjänster startade en proof of concept med Stockholms-baserade ChromaWay, som kommer att byggas på start-open source-teknik.

“Snabb och långtgående tekniska utvecklingen påverkar traditionella metoder för land i förhållande registrering och allmän verksamhet runt om i världen. NSW Land Registry-Tjänster är att omfamna det här nya världen med att genomföra en rad riktade experiment med globalt erkända teknik för företag,” Land Registry-Tjänster VD Adam Bennett sade på den tiden.

Den Australiska regeringen Digitala Omvandling Agency (DTA) har nyligen gav råd till dig som är vilse i pulsen av blockchain.

“Det är DTA’ s nuvarande position som blockchain är en ny teknik värdig pågående observation. Dock, utan standardisering och extra arbete, för många användningar av blockchain, det finns för närvarande annan gammal teknik som kan vara mer lämpliga för omedelbar användning,” är myndighetens officiella ståndpunkt.

Ta itu med Senaten Uppskattningar i oktober, DTA chief digital officer Peter Alexander doppas, använda, lägga till ovanstående att “för varje användning av blockchain du skulle tänka på idag, det är en bättre teknik — alternativa databaser, säkra anslutningar, standardiserade API engagemang”.

“Blockchain: Intressant teknik, men tidigt i sin utveckling, det är typ av på toppen av en hype cycle”, sade han.

Regeringen enheten har även publicerat en enkät för organisationer att utvärdera innan besvära sig med något som bara kan lagras i en säker databas.

MER BLOCKCHAIN I AUSTRALIEN

Commonwealth Bank till rättegång blockchain ‘BioTokens” för biologisk mångfald investmentCannabis på en blockchain: Säkerhet filer patent för växt-trackingASX nya blockchain-baserade SCHACK system: Ett maraton och inte en sprintANZ, CBA, Westpac partner IBM för Lygon blockchain bankgaranti pilotAustrac att testa blockchain att automatisera överföring av medel instructionsHome Frågor anser blockchain för Australien handel supply chain visibility Commonwealth Bank spåra mandel supply chain via blockchain Från gård till tallrik via blockchain: Lösa jordbrukets problem i försörjningskedjan ett korn i taget IP-Australien testa blockchain för mat härkomst

Relaterade Ämnen:

Australien

CXO

Digital Omvandling

Tech-Industrin

Smarta Städer

Cloud