Uber hit met de rechtszaak van de voormalige voedsel levering stuurprogramma ‘ s

0
31
twu-national-secretary-michael-kaine-announces-case-against-uber.jpg

TWU nationaal secretaris Michael Kamp kondigt zaak tegen Uber.

Afbeelding: TWU

Uber heeft zich bij de wil van Foodora en Deliveroo in steeds problemen met rechtszaken door de Australische voedsel levering stuurprogramma ‘ s.

Op maandag, twee voormalige UberEats stuurprogramma ‘ s van Adelaide aangekondigd dat ze een rechtszaak aangespannen tegen de ride-sharing reus voor naar verluidt ontslagen oneerlijk en geëxploiteerd.

De rechtszaak is een beroep op een besluit van het Eerlijke Werk van de Commissie de afgelopen maand, waarin de chauffeurs waren niet de werknemers en dus geen recht onrechtmatig ontslag vorderingen.

“Uber verwelkomde de Eerlijke Commissie besluit over deze zaak, wat weerspiegeld levering partners vertellen ons, dat ze waarde hechten aan de vrijheid en flexibiliteit van de Uber app biedt,” een Uber woordvoerder vertelde ZDNet.

Een van de voedsel levering drivers, Amita Gupta, naar verluidt wachtte 96 uur ontvangen bestellingen met een UberEats bestuurder en werd betaald ongeveer AU$300 voor haar diensten — waarvan het bedrag lager is dan AU$4 per uur. De Australische minimumloon is AU$18.93.

De rechtszaak is ondersteund door de Transport Workers’ Union (TWU), die eerder voorstander van een soortgelijke rechtszaak tegen voedsel levering bedrijf Foodora en is momenteel het maken van back ander tegen Deliveroo.

Als aangeraakt door TWU nationaal secretaris Michael Kamp tijdens een persconferentie op maandag, net als in eerdere gevallen, deze rechtszaak, de uitkomst zal afhangen van hoeveel controle Uber heeft over het voedsel van chauffeurs en of ze worden geclassificeerd als werknemers of onafhankelijke contractanten.

Terwijl Foodora de renners werden uiteindelijk gevonden te worden medewerkers door het Eerlijke Werk van de Commissie, de Eerlijke Ombudsman (FWO) in juni vond dat Uber-Australië de relatie met de stuurprogramma ‘ s werden niet in een arbeidsverhouding volgende op die van haar onderzoek naar het bedrijf praktijken.

“Voor [werkgelegenheid] relatie te bestaan, heeft de rechter bepaald dat er moet minimaal een verplichting voor de werknemer tot het verrichten van werkzaamheden wanneer dit wordt gevraagd door de werkgever,” de Eerlijke Ombudsman Sandra Parker zei.

Kamp zei dat het FWO de beslissing was in verband met “gebrekkig” wetten en dat de overheid nodig heeft om een werkgroep tot wijziging van de wetgeving en de bescherming van gig-economie werknemers tegen uitbuiting.

“De Ombudsman zijn altijd gaat er om de wet te handhaven, maar de huidige wet is gebrekkig … wat we nodig hebben is een lichaam, een lichaam dat kan wat de juiste rechten moeten worden voor deze werknemers recht tegenover een klasse, een lichaam dat kan bestaan als een gatekeeper, zodat deze nieuwe technologie vehemists niet kunnen komen en alleen een manier vinden om deze wetten,” Kaine zei.

Moet lezen: niet misleiden weer: Optreden economie tweede golf begint te breken

Uber ‘s stuurprogramma’ s in Australië zijn momenteel geen recht op een minimum loon of uitkeringen, zoals ouderdomspensioen, ziek voordelen, of aandelenopties zoals ze zijn onafhankelijke contractanten.

Rechtszaken van stuurprogramma ‘ s zijn opgedoken over de hele wereld, met een Uber-stuurprogramma besturingssysteem in Californië het indienen van een rechtszaak vorige week tegen het bedrijf over de vraag of ze zijn onderaannemers of werknemers.

Dit was het gevolg van de wetgevers in Californië het passeren van een wetsvoorstel vorige week, dat zou kunnen maken gig-economie bedrijven herindelen van hun medewerkers. Te midden van de veranderingen in de wetgeving, Uber bleef volhouden dat de stuurprogramma ‘ s zijn geen werknemers, maar onafhankelijke contractanten.

“Een aantal eerdere uitspraken gevonden die drivers’ werken buiten de gebruikelijke gang van Uber is business, die dienen als een platform voor verschillende types van digitale marktplaatsen,” zei Tony West, Uber de chief legal officer.

Apart, Uber wordt ook geconfronteerd met een klasse actie van meer dan 6.000 taxichauffeurs in Australië, waardoor het een van de grootste class actions in de geschiedenis van het land. De class action beweert dat Uber bediend illegaal vanaf 1 April 2014 tot 31 juli 2017, als de stuurprogramma ‘ s niet over de juiste vergunningen of accreditatie, wat resulteert in een financiële verliezen voor taxichauffeurs.

Verwante Dekking

De plannen voor het hart van Melbourne vliegende taxi service serieus als Uber Air hoofd benoemd

Het bedrijf lijkt naar voren te duwen met de lancering van de Uber Lucht in Melbourne volgend jaar.

Deliveroo gezichten rechtszaak voor naar verluidt underpaying voedsel levering renners

De voedsel levering ruiter naar verluidt alleen verdiende iets meer dan de helft van de Australische minimumloon.

Foodora backpays AU$3m deel van de renners voor onbetaalde super en lonen

Terwijl de 3.800 levering renners die geld tegoed ontvangt een nihil bedrag.

De australische Beurs Werken Ombudsman de Uber-stuurprogramma ‘ s zijn niet de werknemers

Uber Australië niet verplichten werkzaamheden te verrichten op een bepaalde tijden en dit was een belangrijke factor in de beoordeling.

Hoe het optreden economie zal veranderen in 2019 (TechRepublic)

De gig-economie zal blijven groeien in 2019, en komt met het aantal nieuwe ontwikkelingen. Hier is wat te verwachten.

Verwante Onderwerpen:

Australië

CXO

Overheid

Veiligheid