iOS 13 vertelt u wanneer apps stiekem volgen je

0
15

Apple heeft toegevoegd een aantal geweldige en broodnodige privacy functies op iOS 13 en een van de beste is de manier waarop het besturingssysteem informeert u over apps die bijhouden van uw bewegingen.

Hoe werkt dit? Via een pop-up, zoals deze:

iOS 13 location tracking popup

iOS-13-locatie-tracking popup

Moet lezen: iOS 13: de Veiligheid en de privacy-instellingen aanpassen en controleren

Dit geeft u de optie van een van beide waardoor tracking op de achtergrond wilt voortzetten, of om alleen volgen wanneer je het gebruik van de app.

Dit is een zeer handige functie privacy, en drijven aan de oppervlakte en de apps die u hebt misschien vergeten, maar die nog niet vergeten over u!

Het enige nadeel van pop-ups als dit, als dat u te maken hebben met het daar en toen, en er is geen optie om te vragen om u eraan te herinneren nogmaals, dat zou een leuke functie.

Een andere nieuwe, en eye-opening privacy-functie in iOS 13 is hoe het operating systeem informeert u over apps die gebruik maken van Bluetooth voor een verscheidenheid van dingen die zijn afzonderlijk audio streaming om een hoofdtelefoon of luidsprekers aan. In het bijzonder, Bluetooth wordt gebruikt door bedrijven om gebruikers te volgen via Bluetooth bakens.

iOS 13 Bluetooth popup

iOS 13 Bluetooth-popup

Het is de moeite waard op te merken dat als u weigeren van een app uit met Bluetooth toegang hebben, dit niet zal voorkomen, audio streaming, als dit een aparte functie.

Zie ook:

iOS 13: Nieuwe functies die u zou kunnen hebben missediOS 13 levensduur van de batterij slecht? Top tips op te lossen batterij drain issuesStudy toont aan dat de meerderheid van de tweedehands harde schijven bevatten de vorige eigenaar dataMust-productiviteit apps en accessoires voor de iPad ProBest iOS apps (September 2019 edition)Biedt de iPhone-11 hebben een verborgen functie te wachten om geactiveerd te worden?Wanneer is een Android-10 komt naar mijn telefoon?iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max: Wat zijn de verschillen?

Verwante Onderwerpen:

Apple

Beveiliging TV

Data Management

CXO

Datacenters