Langzame breedband? BT belooft een verbetering van de snelheid voor 700.000 klanten door de volgende zomer

0
53

Daphne Leprince-Ringuet

Door Daphne Leprince-Ringuet

| 9 oktober 2019 — 14:01 GMT (15:01 UUR)

| Thema: Netwerken

Gigabit-breedband voor het gehele verenigd koninkrijk door 2025? Makkelijker gezegd dan gedaan, beweren experts
De regering beloofde te besteden £5 miljard op het ondersteunen gigabit breedband. Maar geld is niet het enige probleem dat moet worden aangepakt.

BT heeft gezegd dat het zal een upgrade van de 700.000 klanten die nog gebruik maakt van ADSL breedband tot supersnel breedband juni 2020 zonder extra kosten.

Dit betekent dat de huishoudens en de bedrijven die momenteel worstelen door op gemiddelde snelheden van 10 mbps kunnen snel 50Mpbs of meer breedband, zonder betaling van extra kosten vooraf of het zien van hun maandelijkse factuur verhogen.

Het is een onderdeel van BT ‘ s verder weg van koper regel-gebaseerde netwerken en in de richting van glasvezelnetwerken, zoals supersnel breedband kan worden geleverd door middel van Glasvezel in De Kast (FTTC) technologie of zelfs sneller full-glasvezel, ook wel Fiber Tot De stelling (FTTP).

“BT zal stoppen met de verkoop van standaard breedband verbindingen op de erfenis BT koperen netwerk tot 90% van het verenigd koninkrijk. Voor de 10% die niet voor supersnelle verbindingen van vandaag, zal BT gebruik maken van alle beschikbare technologieën bieden de snelste verbindingen mogelijk met inbegrip van 4G en 5G breedband, en vol vezels,” aldus het bedrijf.

BT heeft ook beloofd te brengen vol vezels vier miljoen pand Maart 2021, een deel van haar doelstelling van het bereiken van de 15 miljoen huishoudens en bedrijven door het midden van 2020.

Gerry McQuade, Enterprise CEO van BT, vertelde ZDNet dat dit zal zijn van belang voor de BRITSE ondernemingen: “Het is van essentieel belang voor kleine en middelgrote ondernemingen (Kmo’ s), meer dan van iemand anders te beschikken over betrouwbare verbinding. De meeste Kmo ‘ s, als ze verliezen op connectiviteit, uiteindelijk verliest op de productiviteit.”

BT zei dat het zal stoppen met de verkoop van breedband verbindingen met de oude koperen netwerk helemaal, waardoor alleen glasvezel breedband beschikbaar om te kopen voor klanten. IS het Voorbeeld van reeds opgemerkt in de laatste maand dat oudere, zuiver koper lijn ADSL en ADSL2+ breedband verwijderd was van BT ‘ s catalogus.

Voor de 90% van het land waar de supersnelle infrastructuur beschikbaar is, het vooruitzicht van sneller internet, zonder extra kosten zal komen als goed nieuws. Maar hoe zit het met de 10% meest afgelegen gebieden is dat nog niet klaar is voor de upgrade?

BT ‘ s antwoord op die vraag is in wezen “andere technologieën”. “In koper alleen gebieden zullen we kijken naar andere opties, zoals 4G en 5G,” zei McQuade.

Maar dat wil niet zeggen dat 5G, noch zijn voorganger 4G, in staat zal zijn om alle mensen te bereiken van de ADSL-verbinding van de gebieden in het VK, en zelfs als ze waren, het zou kunnen komen bij een grote kosten.

“Het is duur om 100% dekking met glasvezel diensten en terrestrische 5G,” Zhili Zon, hoogleraar communicatie netwerken aan de Universiteit van Surrey, vertelde ZDNet. Hij wijst in de richting van andere, meer economisch, oplossingen, zoals satelliet-in die gebieden.

Verwante Onderwerpen:

CXO

Cloud

Het Internet van Dingen

Veiligheid

Datacenters

Daphne Leprince-Ringuet

Door Daphne Leprince-Ringuet

| 9 oktober 2019 — 14:01 GMT (15:01 UUR)

| Thema: Netwerken