Opera 64 lancerer med indbygget tracker-blokering

0
38

af Martin Brinkmann oktober 09, 2019 i Opera – Sidste Opdatering: oktober 09, 2019 – 3 kommentarer

Opera Software udgivet Opera 64 Stabilt, at det offentlige i denne uge; den nye browser byder på flere forbedringer, herunder en ny tracker-funktion, der blokerer.

Virksomheden integreret native ad-blokering funktionalitet i Opera 37 som det udgivet i 2016. Den nye tracker-blokeringsfunktionen udvider funktionaliteten; det virker på samme måde for tracker beskyttelse af Firefox web browser, men bygger på EasyPrivacy Tracking Protection liste.

Opera 64 bør tilbydes til eksisterende brugere automatisk, men en manuel kontrol kan fremskynde opgradering. Du skal bare vælge Opera Menu > Opdater & Recovery til at køre en manuel check for opdateringer. Den nye version skal være hentet og installeret automatisk.

Opera 64: type blokering

privacy protection

Tracker-blokering funktionalitet er ikke aktiveret som standard i Opera 64. Her er hvad du skal gøre for at aktivere og konfigurere det:

  1. Læg opera://indstillinger/ i browserens adresselinje, eller vælg Opera Menu > Indstillinger.
  2. Beskyttelse af privatlivets fred bør være den første gruppe af indstillinger på den side, der åbnes. Find Blokere for trackere, og funktionen aktiveres med et klik.

Opera vil blokere for trackere fra det øjeblik. Opera Software antyder, at det kan fremskynde indlæsningen af siderne med op til 20% når den er aktiveret i standard konfiguration. Hvis den indbyggede adblocker er så godt bruges, side lastning hastighed kan forbedres med op til 76% i henhold til virksomheden.

To indstillingsmuligheder er forudsat, at:

  • Administrer undtagelser giver dig mulighed for at tilføje websteder til listen over undtagelser. Dette kan være nødvendigt, hvis et websted ikke fungerer korrekt længere efter aktivering af funktionen.
  • Administrer lister viser alle tilgængelige lister og en mulighed for at tilføje brugerdefinerede lister. Du er nødt til at angive URL ‘ en for en brugerdefineret liste til at integrere det i browseren.

En privacy-beskyttelse, vises ikonet i browserens adresselinje, når du aktivere sporing funktionalitet. Et klik viser antallet af annoncer og trackers blokeret, og muligheder for at dreje af ad-blokering eller tracker blokering på webstedet.

Andre ændringer

snapshot tool

Opera 64 indeholder en række andre ændringer. Browsing engine er blevet opdateret med Chrom 77.0.3865.90. Operas indbyggede screenshot værktøj er blevet forbedret i den nye version. Du kan aktivere det med tastaturgenvejen Shift-Ctrl-2 eller ved at klikke på billede ikonet i browserens adresselinje.

Du kan bruge den til at fange hel side eller en del af det ved at trække en firkant omkring den del, som du vil gemme som et billede. På valg for at gemme det valgte som en PDF-fil og åbne den i den indbyggede editor til rådighed.

Redaktør kommer med en ny mulighed for at tilføje tekst ved hjælp af tre forskellige skrifttyper og forbedringer til udviskning og tegneværktøj. Tegneværktøj tyder på, at glatte former, når det registrerer, at du ønsker at markere noget på en beskårne billede. Der er også et nyt højdepunkt mulighed for at fremhæve bestemte elementer.

Tjek hele vores changelog her for en komplet liste over ændringer.