Att kasta bort en gammal kabel slutade att vara ett dyrt misstag

0
74

Efter USB-C-och-Lightning-kablar blev det normala sättet att ladda en iPhone, jag hastigt, och något obetänksamt bestämde sig för att bli av med min vanliga gamla USB-ETT-och-Lightning-kablar. Stort misstag. Och en något dyr en.

Måste läsa: iOS 13: Säkerhet och sekretess inställningar du behöver för att justera och kontrollera

Problemet som hände när jag hyrde en bil som presenterade Apple CarPlay. Men att använda CarPlay jag behövde en USB-a-till-Lightning-kabel. Jag hade bara en USB-C-och-Lightning-kabel (i själva verket hade jag tre, av någon anledning-förmodligen tillfredsställa min inre hoarder).

Usch.

Inga problem, tänkte jag. Jag ska koppla upp min Android smartphone och använder Android Auto.

Men jag hade bara USB-C-till-USB-C kablar med mig.

Dubbel usch.

Så, jag begav mig ut i jakt på en kabel, och kom över en på en bensinstation drog jag över till att använda den vila på rummet. Jag hastigt, hungrigt tog tag i det och tog det till i kassan.

“$35,” kassan sa (ja, det var faktiskt £29.99, eftersom jag bor i STORBRITANNIEN, men det är nära nog $25.

Jag blinkade.

“$35, bara för kabel -,” frågade jag, undrar om det kanske hade varit ett misstag.

“Ja,” svarade kassörskan.

“Det är löjligt,” jag protesterade, fångat något utanför-guard.

“Jag vet,” sade kassan, då lutar i conspiratorially att lägga, “det är karaktären av dessa stationer. Dra av saker som folk har glömt eller tappat bort.

Jag nickade instämmande, och betalat in. När jag lämnade, jag var muttrade under min andedräkt något om highway rån.

Så, jag har betalat stora pengar för en kabel som jag skulle ägde fram till för några veckor sedan, och kunde, med före eftertanke, plockade upp en ersättare för att stänga av internet för några tior.

Sensmoralen i historien är denna; håll dina gamla kablar. Du vet aldrig när de kan komma till hands. I själva verket gör vad som nördar gör, och lägga dem i en låda märkt “random kablar,” och kryssa i rutan bort någonstans bekvämt.

Och när någon frågar dig varför du har en box av gamla kablar, se dem rakt i ögonen och säger, “en dag de kommer att komma i användbart.”

Se också:

iOS 13: Nya funktioner du kan ha missediOS 13 batteritid dåligt? Top tips för att fixa batteriet laddas ur issuesStudy visar att majoriteten av begagnade hårddiskar innehåller tidigare ägarens dataMust-har produktiviteten appar och tillbehör för iPad ProBest iOS-appar (September 2019 edition)Gör iPhone-11 har en dold funktion som väntar på att aktiveras?När du är Android-10 som kommer till min telefon?iPhone 11, iPhone 11 Pro och iPhone-11 Pro Max: Vad är skillnaden?

Relaterade Ämnen:

St

Servrar

Förvaring

Nätverk

Datacenter