Kodi 19 mei breken sommige add-ons

0
126

door Martin Brinkmann op 19 November 2019 in de Muziek-en Video –
4 reacties

De ontwikkeling van het team achter de media speler software Kodi hebben uitgebracht, de eerste Nightly build van Kodi 19, codename Matrix, onlangs. De nieuwe versie van de toepassing wordt geleverd met een verandering die kan breken add-ons die beschikbaar zijn voor de oplossing.

De huidige versies van Kodi bieden add-ons met toegang tot de Python 2-interpreter. Python is ongeveer 2 tot het einde van het leven (op 1 januari 2020) en het team heeft gewerkt aan de migratie naar de Python 3 tolk.

Probleem is: de migratie kan breken bepaalde add-ons die afhankelijk van Python 2 functionaliteit of zijn niet compatibel met Python 3 om andere redenen.

kodi 19

Ontwikkelaars worden aangemoedigd om hun Kodi add-ons met de Nightly builds om ervoor te zorgen dat ze goed werken. Terwijl actieve ontwikkelaars update add-ons, zodat ze kunnen worden uitgevoerd op Kodi 19 en toekomstige versies van de media player add-ons die niet in actieve ontwikkeling meer niet compatibel automatisch.

De ontwikkeling van het team wil op het betrekken van de gemeenschap bij het proces van het krijgen van inactieve add-ons klaar voor Kodi 19. Gebruikers kunnen rapporteren add-ons die niet werken met Kodi 19 momenteel en ontwikkelaars met Python vaardigheden worden gestimuleerd om een handje te helpen bij het verkrijgen van deze add-ons klaar voor de nieuwe release.

Afgezien van dat het belangrijkste probleem, er zijn anderen aan te pakken door het team voor de release van Kodi 19:

Er zijn ook problemen die moeten core developer kennis te lossen. Sinds de overgang naar Python 3 er zijn een aantal problemen op alle Windows-platforms in het bijzonder. De versie van Kodi voor UWP (Xbox) niet compileren, en iemand nodig om kampioen het. Er zijn ook problemen met bepaalde bibliotheken bijv. Kussen, PyCryptodome, cTypes enz., vermiste of incompatibele versies, dus die add-ons die van hen afhankelijk zijn niet worden uitgevoerd en kunnen niet worden getest op Windows.

Kodi 18.5 is de officiële stabiele versie die is gisteren vrijgegeven. De release maakt gebruik van Python 2 voor add-ons en Kodi gebruikers kunnen upgraden naar het zonder te breken, eventueel geïnstalleerde add-ons.

Kodi gebruikers die willen om uit te proberen Kodi 19 kunt dit doen door het downloaden van de nieuwste Nightly build via de officiële Download pagina op de Kodi website. Klik gewoon op download, selecteer het besturingssysteem dat u wilt downloaden Kodi voor, en over te schakelen naar de “Ontwikkeling Bouwt” sectie in de overlay die de weg opent.

Hoe vele add-ons die niet compatibel is met Kodi 19 wanneer de nieuwe versie uitkomt? Het is onduidelijk op dit punt in de tijd, maar het lijkt erop dat sommige invoegtoepassingen worden niet compatibel met de nieuwe versie wanneer komt het eerst uit.

Nu U: maakt u gebruik van Kodi en add-ons? Wat is uw mening over de ontwikkeling?