Optus öppnar integritet kan av maskar med programmerbara röst spela

0
27

Asha Barbaschow

Av Asha Barbaschow

| 22 November 2019 — 05:48 GMT (05:48 GMT)

| Ämne: Säkerhet

Australiska telco Optus infört ett internt live-transkription service som fångar telefonsamtal interaktion mellan kunder och ett call centre officer.

Seow Ok Kong, Optus vice ordförande för DET, har märkt att den funktion som bistår den mänskliga anteckningar från telefonsamtal. Den mänskliga fortfarande har för att bekräfta anteckningar är korrekt, dock, men Seow sa att det sparar officer runt fem minuter att inte behöva ta sina egna anteckningar.

“Vid slutet av dagen [det] är en sammanfattning av vad som är att följa upp de åtgärder som krävs … i huvudsak en assistent för att hjälpa dem att ta anteckningar,” sade han, tala med media om de har under senaste månaden har Red Hat Forum i Melbourne.

Optus var inte exakt att lösa ett företags problem när man införde den här funktionen, snarare var det intresserade av att bestämma hur det skulle kunna ringa röst-som är programmerbar.

Enligt Seow, telco är att titta på hur det kan få funktion i ett-till-ett samtal mellan kunden och en annan individ.

“I kraft av det egentligen handlar om-hur gör vi sexig röst,” Seow berättade ZDNet.

“Det började med ett helt annat problem som vi försöker lösa det, som är hur vi gör rösten något som folk kommer fortfarande att använda och värde, snarare än bara meddelanden.”

Han sade Optus tittade på assistenter som Alexa, Siri, och OK Google för att avgöra hur denna förmåga kan komma att tillämpas under pågående samtal.

“I en konversation med en vän och du vill kontrollera om ett visst hot restaurang är tillgängliga för bokning att du bara kan aktivera som agent … vi kunde göra en reservation för en viss restaurang vid 7pm och det skulle då använda API-anrop [som] finns i alla olika tredje part plattformar och tillbaka för att säga” Japp, det är är tillgänglig, vill du att jag ska göra en bokning?”,” förklarade han.

“Det är ett riktigt bra koncept från en konsumenttjänst perspektiv.”

Denna typ av funktionalitet skulle innebära att en kund konversation är att vara passivt lyssnade till av assistent väntar på avtryckaren ord.

Se även: Apple, Google: Vi har slutat att lyssna på din egen Siri, Biträdande chat, för nu

Seow frågade om han hade någon som helst oro för att Optus skulle vara att bygga en massa övervakning i att införa en sådan möjlighet.

Frågan påpekat problemen användare redan har med Alexa, Siri, och OK Google att lyssna på, efter att det avslöjades att entreprenörer för Apple regelbundet höra Siri inspelningar som innehåller känslig information. På samma sätt som Google-anställda är “att systematiskt lyssna” till audio-filer som spelats in av Google Hem smart högtalare och Google Assistent på Android smartphones.

“Så jag tror att det är där utmaningen är, när du börjar använda den teknik som detta till en konsumenttjänst, där mellan två parter om att du hade en konversation, och självklart behöver du för att lyssna i att lyssna på avtryckaren”, sade han. “Och det är återigen en utmaning som vi måste övervinna innan vi kan införa det som en tjänst, vilket är-vi är inte där ännu-vilket är anledningen till att vi tittar på ett företagsprogram med kundens samtycke.”

Seow tillfrågades särskilt om risken för att samtal kan avlyssnas med införandet av en bro funktionalitet, och även ytterligare frågor om en tredje part får åtkomst till en inspelning av ännu en snutt av ett känsligt samtal.

“Jag tror att det har att baseras på företagets grund … jag ska vara väldigt ärlig, det är en situation som innebär att vi nu söker till vår egen kontakt centrum … idag gör vi en inspelning, gör vi informera kunder att denna uppmaning kommer att registreras. All bearbetning sker inom landet, vi har en mycket strikt reglering självklart att se till att allt hålls inom Australien,” sade han som svar.

“Det finns stora utmaningar som vi måste lösa innan vi kan få detta att hända. Vilket är varför, även om det är intressant, vi har inte riktigt kommit in i ett läge där hur vi tillämpar det till en bredare — särskilt en konsument service eller gör det som en enterprise service som vi säljer till företag.”

Att röra vidare på oro, Pehr Johansson, ingenjör på Optus, sa bara hur det verkligen kommer att fungera är genom en kund aktivt välja på.

“Saker att tampas med är den icke-tekniska saker innan detta kan bli en tjänst,” sade han

Asha Barbaschow reste till Red Hat Forum som gäst på Red Hat.

RELATERADE TÄCKNING

Optus stänger Mitt Konto webbplats efter användare klagar på integritet breachDutton icke-förnekande bränslen rädsla för inhemska ASD cyber spyingAuditor etiketter Australiens Biometrisk Identifiering Service ” bristfälligt’Australia tum närmare övertygande tillgång till OSS data i MOLNET ActAustralians gjort över 3 000 klagomål sista yearHome Frågor flottar som gör telekombolag behålla MAC-adress och port numbersWhy Australien är snabbt utvecklar en teknik-baserade human rights problem (TechRepublic)

Relaterade Ämnen:

Australien

Säkerhet-TV

Hantering Av Data

CXO

Datacenter

Asha Barbaschow

Av Asha Barbaschow

| 22 November 2019 — 05:48 GMT (05:48 GMT)

| Ämne: Säkerhet