De Windows 7 Extended Security Update programma is nu beschikbaar

0
550

door Martin Brinkmann op December 02, 2019 in Windows – Laatste Update: 02 December, in 2019, –
2 reacties

Microsoft zal eind ondersteuning voor het Windows 7-besturingssysteem op januari 14, 2020, op dezelfde dag dat security updates worden beschikbaar gemaakt voor de laatste keer voor het besturingssysteem.

Hoewel er geen officiële opties voor thuis gebruikers van Windows 7 uit te breiden ondersteuning, betaald of onbetaald, bedrijven en organisaties kunnen betalen Microsoft de ondersteuning uitbreiden door maximaal drie jaar. Beveiligingsbedrijf 0Patch plannen geopenbaard om de vrijlating van (sommige) beveiligingsupdates voor Windows 7 voor gratis na Microsoft beëindigt de ondersteuning.

Microsoft heeft het programma voor Enterprise klanten in 2018 en voor niet-zakelijke bedrijven in 2019.

Enterprise-klanten kunnen Microsoft betaalt $50, $100 of $200 per jaar en door de gebruiker uit te breiden Windows 7 Pro of Enterprise support. Het is onduidelijk op het moment als Windows 7 Ultimate apparaten kunnen ook in aanmerking komen voor uitgebreide ondersteuning of, indien de steun is voorbehouden aan de Pro-en Enterprise-edities exclusief.

Kleine bedrijven kunnen ook Microsoft betaalt voor de uitgebreide ondersteuning voor de Pro-en Enterprise-edities, maar deze bedrijven betalen per apparaat en niet op de gebruiker. De kosten van het uitbreiden van de ondersteuning voor Windows 7 Pro machines is hetzelfde dat Enterprise klanten betalen per gebruiker overwegende dat de helft van die voor Enterprise-computers.

Klanten die beschikken over actieve subscription licenties voor Windows 10 Enterprise E5, Microsoft 365 E5, Microsoft 365 E5-Beveiliging of Windows VDA E5 ontvangt het eerste jaar van Windows 7 ESU ondersteuning als een voordeel volgens Microsoft (alleen beschikbaar voor klanten met een volumelicentie).

Enterprise-klanten kunnen lid worden van de Extended Security Update is een programma dat in April 2019 al, terwijl de Kleine Zakelijke klanten moesten wachten tot December om het programma te sluiten.

extended security updates windows 7

Microsoft heeft een update die controleert of Windows 7 SP1 of Server 2008 R2 SP1 apparaten kunt de Extended Security Updates. De update is een test pakket is alleen beschikbaar via de Microsoft Update-Catalogus website (of WSUS) op het moment van schrijven.

De volgende voorwaarden wordt voldaan:

  1. 4474419 SHA-2 code-ondertekening ondersteuning update voor Windows Server 2008 R2, Windows 7 en Windows Server 2008: September 23, 2019
  2. 4490628 Servicing stack-update voor Windows 7 SP1 en Windows Server 2008 R2 SP1: 12 Maart 2019
  3. 4516655 Servicing stack-update voor Windows 7 SP1 en Server 2008 R2 SP1: 10 September 2019
  4. 4519976 8 oktober 2019—KB4519976 (Maandelijkse Rollup)
  5. Het installeren en activeren van de ESU-toets. Zie dit artikel voor instructies. Kleine ondernemingen moeten kopen Ezus van Cloud Solution Providers.

Transacties genereren van unieke sleutels.

Elke transactie voor Windows 7 ESU licenties zal het genereren van een unieke MAK key. Als een klant koopt Windows 7 Ezus op verschillende punten in de tijd, CSP partners in staat zal zijn om de volledige lijst van transacties in de Partner Center voor die klant. De klant zal ook de MAK-toetsen en de bijbehorende licenties in hun Microsoft 365 Admin Center.

Slotwoord

De informatie die Microsoft biedt, is verspreid over meerdere websites van het bedrijf en eigenschappen, en het is heel moeilijk een duidelijk beeld te krijgen van de eisen en instructies. Dingen zoals het ontbreken van informatie over Windows 7 Ultimate maken het nog gecompliceerder. De vraag of Microsoft erin slaagt om dingen makkelijker te maken voor de klanten nog te bezien.

Nu Jullie: Heb je nog steeds het uitvoeren van apparaten met Windows 7? Wat gaat u doen na 14 januari 2020? (via Geboren)