ACCC oproepen voor Privacy Act wijzigingen te beschermen loyaliteitsprogramma klanten

0
20

Aimee Chanthadavong

Door Aimee Chanthadavong

| 3 December 2019 — 03:37 GMT (03:37 GMT)

| Onderwerp: Security

De Australische Competition and Consumer Commission (ACCC) heeft aanbevolen voor de loyaliteitsprogramma ‘s draaien door de wil van Telstra en de vier grote banken te verbeteren praktijken in het definitieve rapport naar de klant loyaliteitsprogramma’ s.

In bellen voor een bredere veranderingen in consumenten-en privacy wetten, de ACCC het definitieve rapport [PDF] heeft aangevoerd dat de vijf belangrijkste aanbevelingen voor de aanpak van de zorgen rond hoe de bestaande loyaliteitsprogramma ‘ s niet aanwezig zijn de voorwaarden en privacy-beleid, op een manier kan de consument gemakkelijk te begrijpen; en zijn het verzamelen, gebruik en vrijgeven van data van de consument op manieren die niet in lijn zijn met de voorkeuren van de consument, met inbegrip van het verstrekken van beperkte inzicht en controle over het delen van hun gegevens met onbekende derden.

Een andere grote zorg beschreven in het rapport werd rond hoe loyaliteitsprogramma ‘ s worden automatisch koppelen van de leden van de betaling van de kaarten om hun loyaliteit regeling profielen bijhouden van de aankoop van gedrag, zelfs als de leden niet actief scannen van hun klantenkaart.

“Veel consumenten zijn in toenemende mate bezorgd over het ontvangen van gerichte reclame, in sommige gevallen van de bedrijven die ze hebben nooit te maken gehad met vroeger”, ACCC chair Rod Sims zei.

“Er is ook een opkomende risico van de consument een echte kwaad als individuele consumenten in rekening worden gebracht hoge prijzen op basis van profilering afgeleid van hun gegevens. Bijvoorbeeld, als een persoon het frequent flyer gegevens of online zoeken in de geschiedenis geeft ze kunnen alleen reizen op bepaalde data, of anderszins op basis van hun inkomen, geografische locatie of andere informatie die wordt verzameld via het loyaliteitsprogramma zij kunnen extra in rekening worden gebracht.”

Zie ook: de 3 dingen die bedrijven nodig hebben om te weten over de privacy van de klant-verwachtingen (TechRepublic)

De ACCC wil zien updates gedaan worden naar de Wet op de Privacy. Deze omvatten aanpassing van de definitie van “persoonlijke informatie”; de versterking van de toestemmingsvereisten en instellingen voor aanvullende gegevensverzameling worden voorgeselecteerd op “off”; en vereisen entiteiten voor het wissen van een consument persoonlijke informatie “onverwijld” wanneer ze het hebben ontvangen van een vereist van een consument.

Bovendien, de ACCC heeft aanbevolen voor de loyaliteitsprogramma ‘ s voor het verbeteren van de duidelijkheid, toegankelijkheid, overzichtelijkheid en leesbaarheid van de privacy van het beleid; overzicht duidelijk met welke entiteiten data van de consument wordt gedeeld en voor welke doeleinden; en het bekend maken aan de consument de bronnen van advertenties van derden.

De ACCC echter erkend dat sommige loyaliteitsprogramma ‘ s-operatoren wijzigingen hebt aangebracht sinds de consumer watchdog begon de review en het uitbrengen van een concept-rapport in September. Ondanks dit, de ACCC zei: het is nog steeds bezorgd over “bepaalde gedragingen” en de oproep voor het loyaliteitsprogramma operators op “review en rekening houden met hun praktijken in het kader van het Australische consumentenrecht”.

De aanbevelingen van de ACCC in het definitieve rapport versterken soortgelijke aanbevelingen die werden gedaan door de ACCC in de Digitale Platforms Onderzoek het Definitieve Rapport, waaruit bleek hoe de Australiërs zijn nog steeds in het duister als het gaat om de omvang van de verzameling en het gebruik van hun gegevens door bedrijven zoals Facebook.

De release van het eindverslag is bovendien in overeenstemming met de ACCC de beslissing om juridische stappen te ondernemen tegen bedrijven zoals HealthEngine en Google, inhoudende de bedrijven hebben misleid en misbruikt data van de consument.

Verwante Dekking

Google labels ACCC de locatie van de data privacy claims als ‘out of context’ACCC zegt dat het bijna klaar voor de Data van de Consument Recht op 1 februari deadlineOptus te betalen AU$6.4 miljoen euro voor misleidende NBN ontkoppeling claimsOAIC wil feedback op ontwerp-CDR privacy safeguard guidelinesAustralians gemaakt van ruim 3.000 klachten over privacy op het laatst yearData Normen Lichaam voorziet van Energie Raadgevend Comité vooruit Data van de Consument Recht mandaat

Verwante Onderwerpen:

Australië

Beveiliging TV

Data Management

CXO

Datacenters

Aimee Chanthadavong

Door Aimee Chanthadavong

| 3 December 2019 — 03:37 GMT (03:37 GMT)

| Onderwerp: Security