AWS Graviton2: Wat het betekent om Arm in het datacenter, cloud, enterprise, AWS

0
2298

Larry Dignan

Door Larry Dignan

voor Tussen de Lijnen

| 3 December 2019 — 16:39 GMT (16:39 GMT)

| Thema: Cloud

In andere woorden, AWS’ Graviton2 starten en kan aangeven dat de Arm in het datacenter wordt steeds meer een realiteit na jaren van valse starts, vertragingen en hoop.

AWS diensten zoals Amazon Elastic Load Balancing, Amazon ElastiCache, en Amazon Elastic Kaart Verminderen hebben getest de AWS Graviton2 gevallen en zijn van plan om ze te verplaatsen in de productie in 2020.

aws-gravitron-4.png

AWS

“Ik denk dat AWS maat gebouwd voor haar infrastructuur met plannen om het mainstream”, legt Patrick Moorhead, het principe van de Moor Inzichten en Strategie. “Mensen bewegen een bos van werklasten over, maar het duurt jaren en jaren. AWS wil multi-vendor en het is niet anti-AMD of anti-Intel, maar wil dat de gezonde concurrentie. De andere boodschap hier is dat AWS is niet van plan tot gemeengoed te maken IaaS. AWS is het nemen van het naar het volgende niveau.”

Hoe Graviton2 kwam samen

De big splash van Graviton2 staat in contrast met vorig jaar bijna ingetogen start van de eerste Graviton exemplaren, die werden ontworpen voor een beperkte set van workloads zoals berichten en serverloze AWS Lambda-functies. Blijkt de oorspronkelijke Graviton was meer een poging om het uit te werken vraagstukken, het bouwen van een ontwikkelaar ecosysteem en de basis te leggen voor Graviton2. “We wilden niet oversell het. Graviton was aanvankelijk een smalle single product,” zei Pai.

Ja, de eerste Graviton A1 gevallen heeft het land een paar klanten zoals Smugmug en Afkomst, maar 2e Horloge opgemerkt dat enkele klanten met behulp van deze exemplaren. Flexera de RightScale niet (A1 aanleg gebruikers in het klantenbestand van beide. Op de eerste Graviton-chip gebaseerde exemplaren, Jassy zei: “we zijn aangenaam verrast” met de adoptie.

AWS zeker niet oversell de eerste Graviton. Wat de eerste Graviton moeite deed, is het toestaan van een software-ecosysteem te ontwikkelen. De nieuwe Graviton2 gevallen worden ondersteund door een aantal open-source software distributies en diensten. Hier is de lijst van ondersteuning voor Graviton2 gevallen:

Amazon Linux 2, Ubuntu 16.04, 18.04 en hoger, Red Hat Enterprise Linux en 7,6 en 8,0, SUSE, Fedora, Debian, FreeBSD, NetBSD Linux operating systemen, alsmede de Amazone de Juiste verdeling van OpenJDK.Docker Desktop, Amazon ECS, en Amazon EKS voor containers.Amazon CloudWatch, AWS Systems Manager, AWS CodeCommit, Cloud9, CodePipeline, en Amazon Inspecteur voor de gereedschappen.

Simpel gezegd, Graviton2 heeft meer kracht achter het uit de poort, maar niets van dit alles zou mogelijk zijn zonder Nitro, een AWS platform dat abstracts van de onderliggende hardware via een dun hypervisor. Nitro heeft er al jaren, maar AWS heeft rearchitectuur de infrastructuur, die is gebaseerd op het. Het resultaat is dat AWS kunnen verplaatsen van workloads naar een architectuur en de processor.

Moet lezen:

Kan AWS worden gevangen? Hier is hoe de cloud computing rivalen kunt het verbeteren van hun kansen Amazon AWS: Complete business guide to the world ‘ s grootste aanbieder van cloud-diensten Wat is cloud computing? Alles wat u moet weten van public en private cloud software as a service

Pai uitgelegd dat Nitro is fundamenteel voor het Graviton zowel inspanning als AWS in het algemeen.

aws-gravitron-2.png

AWS

“Nitro is hoe we zijn met het gebruik van virtualisatie en het optimaliseren van de stapel over hardware en software”, zegt Pai. “Nitro stelt ons in staat om eenvoudiger opnieuw en het bouwen van nieuwe platforms gemakkelijker. ASICs nemen functies uit van de core hardware en geoptimaliseerd zijn voor taken.”

Nitro bevat ook een serie kaarten die de zorg van de verschillende functies. In een notendop, Nitro is de hypervisor gemaakt voor AWS en ook kan de cloud provider te wisselen processors en architecturen meer gemakkelijk. “Er is geen aanpassing nodig is op de hypervisor niveau,” zei hij.

Een enkele core feiten:

Nitro gelanceerd in November 2017.Begon de ontwikkeling in 2013.De Nitro hypervisor is gebouwd voor AWS. Nitro kaarten dekking van networking, storage, system controllers.Een Nitro beveiligings-chip is geïntegreerd in het moederbord. Nitro hypervisor bare-metal-achtige prestaties. Nitro kreeg een boost (net als Graviton) van Amazon ‘ s aankoop van chip designer Annapurna Labs in 2016.

In het einde, AWS’ verplaatsen om volledig te omarmen Arm was meer software dan silicium, maar de tooling, developer platforms en toepassingen zijn meer ontwikkeld dan ooit. Ja, klanten te creëren, multi architectuur nadert met hun toepassingen, maar AWS en haar klanten zijn waarschijnlijk te bewegen die richting.

Prestaties en Arm

Verwante Onderwerpen:

Amazon

Digitale Transformatie

Datacenters

CXO

Innovatie

Opslag

Larry Dignan

Door Larry Dignan

voor Tussen de Lijnen

| 3 December 2019 — 16:39 GMT (16:39 GMT)

| Thema: Cloud