Denna gigantiska datacenter säger en hel del om utsikterna för den BRITTISKA tech industry

0
189

Daphne Leprince-Ringuet

Av Daphne Leprince-Ringuet

| 3 December 2019 — 11:06 GMT (11:06 GMT)

| Ämne: Data Centers

Equinix öppnar 11 Tokyo data centrum, den största i Japan
Ny anläggning finns för närvarande 950 skåp och erbjuder colocation utrymme för 39,800 kvadratmeter stort och växande 3,500 skåp och 153,800 square avgift när den är helt klar, vilket gör det Equinix största datacenter i Japan där det är verksamt 13 platser.

Hitta tomma platser bredvid upptagen hubbar där du kan bygga stora datacenter är outtalade-av gold rush av det 21: a århundradet – och trots den politiska oron, London fortfarande rankas som en premium plats för de största aktörerna i branschen.

NTT är närvarande på att slutföra uppbyggnaden av den “BRITTISKA London 1 Data Center” campus i Dagenham, på den östra sidan av staden, mindre än 15 km från London Docklands.

“Det kommer att vara Londons största enskilda campus i termer av tillgänglighet,” sade John Eland, chief strategy officer för telekommunikation företaget NTT: s globala data center division.

SE: Cloud v. data center beslut (ZDNet särskild rapport) | Ladda ner rapporten som en PDF (TechRepublic)

Ett projekt i stor skala, därför – så stora att NTT fordringar London 1 står för den enskilt största BRITTISKA investeringar i infrastruktur av ett internationellt företag sedan Brexit folkomröstning.

London 1 kommer att ha två datacenter stödja en kombination 60MW av DEN belastning på över 24 000 kvm av DET utrymme, Eland sade att företaget prognoser stark efterfrågan för att skala upp i framtiden, och att webbplatsen har utrymme för fysisk expansion.

ntt-london-data-center.jpg

London 1 kommer att ha två datacenter stödja en kombination 60MW av DEN belastning på över 24 000 kvm av DET utrymmet.

Bild: NTT

“Att hitta en premie plats med massor av fysisk kapacitet är tufft, eftersom dessa webbplatser tenderar att vara belägen i tätbefolkade områden,” sade Eland. “I vår bransch, som alla är ute efter för sådana platser. Och det finns mycket få av dem.”

“Så, när vi hittade den Dagenham läge, som har massor av utrymme, ström kapacitet, fiber-anslutning, och är nära en knutpunkt som London – vi var ganska nöjda.”

Trots att NTT inte uppge den exakta mängden pengar som investeras, Eland pekade på de nummer som lagts fram av Dagenham rådet som en referenspunkt, vilket tyder på en total investering på £1,5 miljarder euro.

Som jämförelse kan nämnas att en av NTT: s största konkurrenter Equinix har hällt strax under £1 miljard euro för att utöka sin närvaro i London-området. Equinix åttonde data center, LD7, öppnade i April förra året i Slough, ca 30 km från huvudstaden, och beräknas ha kostat £90 miljoner kronor.

Eland förklarade att STORBRITANNIEN är fortfarande en viktig marknad för NTT, som flyttade sitt huvudkontor från Tokyo till London i sommar efter sammanslagning 28 av sina bolag i en £8,7 miljarder verksamhet.

“Data centre marknaden globalt är att uppleva en fantastisk tillväxt, och det har varit efterfrågan på stora utrymme i London,” sade Eland. “Vi har investerat och byggt spekulativt, men på grund av vetskapen om att vi har en stark kundefterfrågan för infrastruktur här.”

Den BRITTISKA tech-scen har gått på högvarv, med 14 procent tillväxt i antalet nya teknik-startups förra året. Och med hög tillväxt följer större efterfrågan på digital infrastruktur – även inom ramen för den politiska osäkerhet som orsakas av Brexit.

Men Eland har sagt att politiska överväganden inte påverka NTT: s beslut att bygga en webbplats i den BRITTISKA huvudstaden.

“STORBRITANNIENS digitala ekonomin blomstrar, och oavsett vad som händer politiskt kommer inte att ändra på det,” menade han. “Data center och mer allmänt den digitala marknaden kommer att vara i stort sett opåverkad av politiken.”

För honom, datacenter bör snarare ses som en global gemenskap som inte är bundna till ett visst lands gränser.

Han förklarade att London 1 kommer att ansluta till ett nätverk av 150 anläggningar i hela världen: en gränsöverskridande plattform”, sade han, att alla företag som använder NTT infrastruktur kan komma åt.

SE: Microsoft, Google och VW i högen, så vad som finns bakom Norges data center boom?

Till exempel, företaget har experimenterat med ett program som heter Teknik Experience Lab, som är en “prova innan du köper” testanläggning inom data center för potentiella kunder till rättegång nya idéer i en live-data-center-miljö innan de förbinder sig till ett kontrakt.

Bolaget planerar att ansluta samtliga laboratorier i framtiden för att skapa en innovation hub över sina anläggningar.

“Det kommer att bli en digital techie lekplats, en virtuell arena för utvecklare att komma in och testa nya lösningar,” sade Eland. “När vi ansluta dem alla upp, de kan utbyta idéer att växa R&D.”

I STORBRITANNIEN, NTT har långsiktiga åtaganden, London 1 är den tredje anläggningen företaget förvaltar i landet. “Och vi kommer inte att gå när som helst snart, sa Eland.

CXO

Tidigare Twitter CISO delar med sig av sina råd för IT-säkerhet anställa och it-säkerhet

Salesforce: Varför vi övergav Python för Googles Gå språket i Einstein Analytics

Vad är en CIO? Allt du behöver veta om Chief Information Officer förklarade

IT-säkerhet-och sjukvårdspersonal är rädda för sina toaletter (ZDNet YouTube)

Facebook är “beroendeframkallande, det är dåligt för oss,” säger Salesforce VD (CNET)

Topp 5 dos och inte bör göra i tech etikett på jobbet (TechRepublic)

Relaterade Ämnen:

CXO

Hårdvara

Servrar

Nätverk

Förvaring

Cloud

Daphne Leprince-Ringuet

Av Daphne Leprince-Ringuet

| 3 December 2019 — 11:06 GMT (11:06 GMT)

| Ämne: Data Centers