F1 draait om AWS het ontwikkelen van ‘next-gen’ race auto

0
15

Asha Barbaschow

Door Asha Barbaschow

| December 2, 2019 — 22:35 GMT (22:35 GMT)

| Thema: Innovatie

Hoe Haas F1 maakt gebruik van een gelaagde beveiliging strategie te zorgen dat de gegevens veilig zijn
Haas F1 maakt gebruik van lagen van bescherming te geven van de Formule 1-team van een competitief voordeel.

Formula One Group heeft aangekondigd de voltooiing van een Computational Fluid Dynamics (CFD) – project dat draait om de aerodynamica van de auto ‘ s tijdens het racen.

De organisatie samen met Amazon Web Services (AWS) uit te voeren simulaties die het zegt heeft geresulteerd in het auto-ontwerp voor het 2021 races van het seizoen.

De CFD project is gebruik gemaakt van meer dan 1.150 compute cores draaien gedetailleerde simulaties bestaat uit meer dan 550 miljoen punten dat model de impact van een auto van de aerodynamische wakker op een ander.

Zie ook: Sensor zou enterprise: IoT, ML, en big data (ZDNet speciale rapport) | Download het rapport als PDF (TechRepublic)

Het maken van de aankondiging op de AWS re:Uitvinden op maandag in Las Vegas, de Formule 1 zei dat het in staat was om het terugdringen van de gemiddelde looptijd van de simulaties met 70% op de cloud giant ‘ s platform-van 60 uur naar 18 jaar.

Het project duurde zes maanden en maakt gebruik van Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2) c5n exemplaren. De bedrijven tout dat het spel heeft een prestatie geleverd die gelijkwaardig is aan die van een supercomputer.

“Dit project met AWS was één van de meest vooruitstrevende in de geschiedenis van de Formule 1 aerodynamica,” F1 technisch directeur Pat Symonds zei.

“Niemand ontwerpen van een auto te komen in de tweede, maar voor deze CFD project waren we aan het kijken hoe auto’ s uit te voeren in het kielzog van een ander, in tegenstelling tot hardlopen in schone lucht.

“We zijn in staat geweest om gebruik AWS technologieën te begrijpen van de ongelooflijke aerodynamische de moeilijkheden die de multi-auto simulaties, en zijn blij dat de resultaten tonen aan dat we gemaakt hebben uitstekende vooruitgang in de richting van onze doelstellingen dichterbij te racen.”

Volgens F1, de neerwaartse kracht die gegenereerd wordt door de aerodynamica van de auto is de grootste prestaties differentiator-het helpen van een auto sneller door de bochten te zijn.

De huidige generatie auto ‘s een verlies lijden van de neerwaartse kracht wanneer ze actief zijn dicht bij elkaar, waardoor een stuurprogramma’ s vermogen om te ondersteunen close racing en het verhogen van de moeilijkheidsgraad van het inhalen, de Formule 1 is uitgelegd. Momenteel, een auto die een auto lengte achter elkaar verliest tot 50% van de neerwaartse kracht.

Om dit te verminderen downforce verlies, F1 gebruikt AWS om nauw samen te kijken naar hoe de aerodynamica van de auto ‘ s communiceren tijdens het racen in de nabijheid. Deze simulaties gekeken naar auto ‘ s in voorkomende situaties racen en de resultaten zijn gedreven om de wijzigingen in de voorgestelde 2021 auto-ontwerp.

Formule 1 zei de inzichten verworven uit de simulaties hebben het mogelijk om een auto met slechts 15% downforce verlies op hetzelfde, een auto lengte afstand.

“De resulterende auto wordt voorzien van een nieuwe carrosserie-ontwerp met een nieuwe vorm van de vleugel, vereenvoudigd schorsing, nieuwe achterkant layout, ondergrondse tunnels, wiel wake controle-apparaten, en zal draaien op 18-inch wielen met laag profiel banden voor de eerste keer,” Symonds zei.

Zie ook: Cybersecurity: Hoe een gelaagde aanpak houdt dit F1-team gegevens zijn beveiligd

AWS uitgelegd dat de CFD simulatie van de impact van een vloeistof of gas op een object en vereist uitgebreide berekenen van de capaciteit voor het uitvoeren van de soort simulatie van Formule 1 naar op zoek is. Maar in plaats van te investeren in de lokale high performance computing kit, de cloud reus aangeprezen dat zij gekozen voor het huidige platform is het voldoende uitvoeren van HPC-toepassingen.

“Met een vrijwel onbeperkte capaciteit, ingenieurs en onderzoekers kunnen innoveren buiten de grenzen van de lokale HPC-infrastructuur,” AWS zei.

“Klanten zijn met AWS voor CFD projecten om alles van het vliegtuig naar de medische apparaten, dus het is spannend om nu deel uit van het ontwerp van de volgende generatie van race-auto’ s,” AWS vice-president van het berekenen van diensten Matt Garman toegevoegd.

“Het werk van de Formule 1 is bezig met een CFD op de voorste rand van de cloud gebruik en we zijn altijd verbaasd over de fascinerende manier waarop ze worden gebruik te maken van onze technologie om de prestaties van hun sport en de ervaring die zij geven fans. Als CFD ‘ s werken met de Formule 1 blijft, we kijken uit naar het zien van de resulterende auto en zijn verheugd om te zien dat op de baan in 2021.”

F1 gebruikt AWS ParallelCluster op Amazon EC2 voor het uitvoeren van de OpenFOAM CFD kader, en Amazon Simple Storage Service (Amazon S3) voor de opslag van gegevens.

F1 heeft plannen om uit te breiden de aanvraag verder, tot 2.300 kernen, te introduceren en te AWS Machine Learning tools, zoals Amazon SageMaker, want het ziet er naar verdere optimalisatie van de prestaties van de auto.

Asha Barbaschow gereisd om opnieuw:Ontwikkel een gast van AWS.

VERWANTE DEKKING

Formule 1: Hoe sneller toegang tot data is het geven van dit team de edgeHow big data helpt om de kracht van Mercedes F1 de heerlijkheid McLaren autosport gegevens lessen zijn het stimuleren van innovatie in de gezondheidszorg Basketball Hall of Fame veranderen van het spel met de fan-gericht technologyWhy sport is een van de meest verstoorde industriesHow draagbare sensoren hielp de AMERIKAANSE Olympische team te winnen 121 medailles in Rio (TechRepublic)Sport, betrokkenheid en tech bedrijf gebrek thereofCrunching IoT gegevens voor praktische insightsLive uit de F1-fantasieën met Pirelli ‘ s Hot Laps ervaring (CNET)

Verwante Onderwerpen:

Amazon

CXO

Digitale Transformatie

Tech Industrie

Smart Cities

Cloud

Asha Barbaschow

Door Asha Barbaschow

| December 2, 2019 — 22:35 GMT (22:35 GMT)

| Thema: Innovatie