F1 vänder sig till AWS att utveckla “nästa-generations” – race bil

0
144

Asha Barbaschow

Av Asha Barbaschow

| 2 December 2019 — 22:35 GMT (22:35 GMT)

| Tema: Innovation

Hur Haas F1 använder en säkerhetsstrategi för att hålla data säkra
Haas F1 använder lager av skydd för att bidra till att ge Formel 1 racing team en konkurrensfördel.

Formula One Group har meddelat att slutförandet av en CFD (Computational Fluid Dynamics) – projekt som simulerar aerodynamik bilar medan racing.

Organisationen samarbetar med Amazon Web Services (AWS) att utföra simuleringar som det står har resulterat i bilen design för 2021 racing säsong.

CFD-projektet används över 1,150 beräkna kärnor för att köra detaljerade simuleringar som består av över 550 miljoner datapunkter att modellera effekten av en bilens aerodynamiska vakna på en annan.

Se även: Sensor skulle enterprise: IoT, ML, big data och (ZDNet särskild rapport) | Ladda ner rapporten som en PDF-fil (TechRepublic)

Tillkännagivande på AWS re:Invent på måndag i Las Vegas, Formel 1 sa att det kunde minska den genomsnittliga körning av simuleringar med 70% på moln giant ‘ s plattform — från 60 timmar till 18.

Projektet pågick i sex månader och använder Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2) c5n fall. De företag som tout att spela har levererat resultat som motsvarar det som en superdator.

“Det här projektet med AWS var en av de mest revolutionerande i historien om Formel 1 aerodynamik,” F1 teknikchef Pat Symonds sagt.

“Ingen design en bil för att komma i andra, men för CFD projekt där vi tittar på hur bilar utföra i spåren av en annan, i motsats till att köra i ren luft.

“Vi har kunnat använda AWS tekniker för att förstå den otroliga aerodynamiska komplikationer i samband med multi-bil simuleringar, och är glad över att resultaten tyder på att vi har gjort utmärkta framsteg mot våra mål för närmare racing.”

Enligt F1, den downforce som genereras av aerodynamiken på bilen är den enskilt största prestanda konkurrensfördel-att hjälpa en bil färdas snabbare genom hörnen.

Den nuvarande generationen av bilar drabbas av en förlust av downforce när de kör nära varandra, minska förarnas förmåga att upprätthålla nära racing och ökar svårigheten för omkörning, Formel 1 förklaras. För närvarande, en bil som kör en bil med en längd bakom en annan förlorar upp till 50% av sin downforce.

För att minska denna downforce förlust, F1 används AWS att titta närmare på hur aerodynamiken av bilar interagera när racing i närheten. Dessa simuleringar tittade på bilar i gemensamma racing situationer och resultaten har drivit på förändringar för att den föreslagna 2021 bil design.

Formel 1 sa de insikter som vunnits från de simuleringar som har gjort det möjligt att utforma en bil med endast 15% downforce förlust på samma, en bil längd avstånd.

“Den resulterande kommer bilen har en helt ny kaross design med en ny främre vinge, förenklad fjädring, ny bakre änden layout, golvvärme tunnlar, hjul vakna styra enheter och kommer att köras på 18-tums hjul med låg profil däck för första gången,” Symonds sagt.

Se även: It: Hur ett lager tillvägagångssätt håller detta F1-team säkra uppgifter

AWS förklarade att CFD simulerar effekterna av en vätska eller gas på ett objekt och kräver omfattande beräkna kapacitet att utföra denna typ av simulering av Formel 1 är ute efter. Men snarare än att investera i lokaler, high performance computing kit, molnet jätte tippad att det är valt för den aktuella plattformen som det är tillräckligt i kör HPC-applikationer.

“Med i stort sett obegränsad kapacitet, ingenjörer och forskare kan förnya sig bortom begränsningarna på lokaler för HPC-infrastruktur,” AWS sagt.

“Kunderna använder AWS för CFD-projekt för att utforma allt från flygplan till medicintekniska produkter, så det är spännande att nu vara en del av utformningen av nästa generation av tävlingsbilar,” AWS vice ordförande beräkna tjänster Matt Garman läggas till.

“Arbetet med Formel 1 är att göra med CFD är i framkant av moln användning och vi är alltid förvånad över den fascinerande sätt att de är att använda vår teknik för att öka prestanda för sin sport och de erfarenheter de ger fans. Som CFD arbete med Formel 1 fortsätter, vi ser fram emot att se den resulterande bil och är glada att se den på banan i och med 2021.”

F1 används AWS ParallelCluster på Amazon EC2 att köra OpenFOAM CFD ram, och Amazon Simple Storage Service (Amazon S3) för lagring av data.

F1 har planer på att utöka programmet ytterligare, upp till cirka 2 300 kärnor, och att införa AWS Maskin verktyg för Lärande, såsom Amazon SageMaker, som det ser ut att ytterligare optimera prestandan på bilen.

Asha Barbaschow reste till re:Invent som gäst på AWS.

RELATERADE TÄCKNING

Formel 1: Hur snabbare tillgång till data är att ge denna grupp edgeHow big data hjälper till makten Mercedes F1 ära Mclarens motorsport data lärdomar är att driva på innovation i hälso-och Basketball Hall of Fame förändra spelet med fläkt-fokuserad technologyWhy idrott är en av de mest störda industriesHow bärbara sensorer hjälpt den AMERIKANSKA Os-laget att vinna 121 medaljer i Rio (TechRepublic)Sport, engagemang, och tech företag saknar thereofCrunching IoT data för praktiska insightsLive ut din F1 fantasier med Pirelli som är Hett Varv erfarenhet (CNET)

Relaterade Ämnen:

Amazon

CXO

Digital Omvandling

Tech-Industrin

Smarta Städer

Cloud

Asha Barbaschow

Av Asha Barbaschow

| 2 December 2019 — 22:35 GMT (22:35 GMT)

| Tema: Innovation