Logz.io beweegt in de richting van toepassing observability in de cloud, roept vragen op over open source

0
953

George Anadiotis

Door George Anadiotis

voor Grote op Gegevens

| 3 December 2019 — 15:00 GMT (15:00 GMT)

| Onderwerp: Data Management

Top manieren om het beheer van cloud complexiteit
Tonya Hall spreken met David Linthicum, chief cloud strategy officer bij Deloitte Consulting, om precies te leren wat cloud complexiteit, de bedreigingen eromheen, en wat bedrijven kunnen doen om de uitvoering van de beste cloud complexiteit praktijken.

Logz.io is een interessante leverancier. Opgericht in 2014, het heeft weten te verhogen van ongeveer $100 miljoen en het bouwen van een team van 250 mensen, op de vooronderstelling van het aanbieden van een open-source gebaseerde oplossing voor het log management.

Vandaag AWS opnieuw uit te vinden, Logz.io aangekondigd, de nieuwste toevoeging aan het portfolio: een wolk observability platform, dat correleert statistieken en logs om de snelheid van het onderzoekswerk en de oplostijd. Het platform is gebaseerd op Grafana en is momenteel beschikbaar in Beta.

ZDNet sprak met Logz.io CEO, Robert Levy, om te praten over het nieuwe platform, business strategie, en open source.

Logz.io beweegt in de richting van toepassing observability in de cloud

Logz.io roept de cloud observability platform het hoogtepunt van de drie producten. Het is het eerste product was Log Management. Het idee was om de ELANDEN Stapel (Elastisch-Logstash-Kibana) als een volledig beheerde dienst en verbeteren met geavanceerde data-analytics-functies om de productiviteit van ontwikkelaars verhogen en verlagen van de oplostijd.

Van daar, het bedrijf ging op aan te bieden Cloud SIEM (Security Information & Event Management). Cloud SIEM streeft naar een eenvoudige DevOps-native bedreiging detectie en analyses gebouwd oplossing, opnieuw gebouwd op de ELANDEN Stapel. In andere woorden, Logz.io ging het bieden van een platform voor het aanbieden van een domein-specifieke oplossing op dat platform.

Vandaag gaat een stap verder in het platform richting. Zo ver, Logz.io was in staat in te nemen en het aanbieden van diensten op basis van gegevens opgeslagen in de logs. Het Monitoren van de infrastructuur voegt gegevens aan de mix.

Levy ‘ s stelling is dat observability is gelaagd op 3 pijlers: monitoring, oplossen van problemen, en veiligheid. Logz.io nam een progressieve aanpak om deze pijlers. Het begon met het bouwen van de infrastructuur om ELK als een managed service. Dan toegevoegd integratie mogelijkheden om het innemen van gegevens uit verschillende bronnen, zoals databases en servers.

Vervolgens zijn de analysemogelijkheden zijn ontwikkeld, waaronder de machine learning. Dan een SIEM oplossing is gebouwd op dit fundament – wezen, verfijnde patroon, het integreren van gegevens uit verschillende bronnen. Nu, afgezien van de logs, de aanvraag gegevens zijn toegevoegd.

Logz.io zegt dit biedt volledig inzicht in Kubernetes en gedistribueerde cloud workloads. Een van de kenmerken Heffing benadrukt werd analyse van de onderliggende oorzaak. Hoewel Logz.io niet bieden dit aan als een out of the box functionaliteit, Levy zei het biedt zinvolle waarschuwingen aan gebruikers, zodat ze het verband tussen de gegevens over de raad van bestuur en onderzoeken.

Gebaseerd op open-source beste van het ras

Het nieuwe platform maakt gebruik van Grafana, die is interessant om verschillende redenen. Als engineering teams bouwen en schip code sneller, ze maken gebruik van technologieën zoals Kubernetes en serverloze, wat resulteert in een applicatie stacks die worden gedistribueerd, abstracte en moeilijk te controleren.

Als een resultaat, het bereiken van observability in de moderne IT-omgevingen geworden omslachtig en tijdrovend. Om dit op te lossen probleem, ingenieurs voorkeur met open source tools, omdat ze zijn toegankelijk, gemakkelijk in te stellen, community-gedreven, en speciaal voor dat doel gebouwd. Ook zijn ze een cloud-native en eenvoudig te integreren met moderne infrastructuur.

Het bovenstaande is een buurt-verbatim uittreksel van Logz.io ‘ s persbericht, maar weinig mensen zullen het niet eens met dat. We hebben steeds weer verwezen naar het feit dat het open source is steeds de nieuwe normaal, ook in de enterprise software. Logz.io koos ervoor om te bouwen op ELK en Grafana, niet alleen omdat ze beschikbaar waren, maar ook omdat het wilde profiteren van hen.

logz-io-cloudobservability-3.png

Een van Logz.io dashboards voor bewaking van de toepassing, gebouwd op Grafana

Levy zei dat mensen vinden Logz.io gemakkelijk te gebruiken omdat het is gebouwd op de platforms die ze al mee bekend bent. Vaste platforms met levendige gemeenschappen. Voor ons smeekte de vraag: Is Logz.io concurreren met Elastiek en Grafana Labs, de leveranciers die het bouwen van ELANDEN en Grafana? Is Logz.io geeft iets terug aan de gemeenschap, of moet het, en hoe?

Zo ver als de concurrentie een deel is betrokken, Levy ‘ s antwoord was eenvoudig. Hij gaf toe dat er een soort van competitie, maar zijn standpunt is dat zowel ELANDEN en Grafana zijn de horizontale -, domein-onafhankelijke oplossingen, en geen van die staat genoeg in zichzelf. Door contrast, Levy zei, Logz.io is een verticale, domein-specifieke best-of-breed oplossing.

Zo ver terug gaat, Levy zei Logz.io is (volgens de raming) de nummer een bijdrage te leveren ELK in termen van inhoud. Levy zei Logz.io mensen een bijdrage leveren in termen van dingen zoals handleidingen, documentatie en dergelijke.

We moeten praten over open source-licenties en het genereren van inkomsten

Zeker, Logz.io is een interessante oplossing. Het bedrijf toont een gezonde groei, en het platform zinvol is. Maar de strategie roept ook een aantal vragen. Veel mensen, onszelf inbegrepen, hebben uitgewerkt over hoe cloud leveranciers nemen van open source software en deze aan te bieden als beheerde service zijn in feite concurreren met de leveranciers die het bouwen van de software.

Is wat Logz.io heeft veel verschillende? Elastische, bijvoorbeeld, is ook het aanbieden van een SIEM oplossing, onlangs gedekt door collega-ZDNet medewerker Tony Baer. Grafana Labs onlangs beveiligde financiering voor de ontwikkeling van een platform langs de lijnen van de ene Logz.io vandaag onthuld. En het klinkt als zelfs de technische architectuur gedeeltelijk overlapt, bijvoorbeeld in het gebruik van Jaeger, die Grafana in haar “grote tent” aanpak.

grafanabigtent.jpg

Grafana Labs is het bouwen van een platform langs de lijnen van wat Logz.io vandaag onthuld

Waar trek de lijn tussen concurreren in dezelfde markt, of overlappende markten, en oneerlijke concurrentie? Is het bijdragen van inhoud genoeg om het allemaal? Zou Elastisch en Grafana Labs, of anderen die zich in hun schoenen staan, worden gerechtvaardigd om te reageren door het veranderen van hun licenties te verbieden wat de Logz.io van de wereld doen? Wat zou er dan gebeuren?

We hebben niet de antwoorden op die vragen. Wat we zien van de opkomende hier, echter, is een reden tot bezorgdheid. Sommige verkopers zich richten op het bouwen van open source infrastructuur, terwijl anderen deze infrastructuur en het bieden van services met toegevoegde waarde op de top van het. Voor hen worden de kosten van de bouw van deze infrastructuur is een externe factor die hen in staat stelt om te concurreren efficiënt.

Er is niets mis met het bouwen van services met toegevoegde waarde. Maar wat gebeurt er als de bouwers niet gewoon overslaan terug te geven aan de infrastructuur, maar ook concurreren tegen? Zou Logz.io, bijvoorbeeld blij zijn over te nemen (een deel van) de engineering en R&D kosten voor ELK en Grafana, of wat is gebouwd op de top van? Het antwoord lijkt te zijn: “nee”.

De vraag is dan, is dit duurzaam? Als iedereen dit doet, de infrastructuur is ofwel gaat instorten of uiteindelijk worden toegerekend. Als dit is iets wat we niet willen zien, we moeten praten over open source-licenties en het genereren van inkomsten.

Big Data

Hoofd nep: MIT werk blijkt nep nieuws detectie is niet heel er nog

Databricks introduceert MLflow Model Register, brengt Delta Lake te Linux Foundation

Unifying-cloud-opslag en data warehouses: Delta Lake project gehost door de Linux Foundation

Het draaien van de NASA gegevens in video ‘s, kaarten en foto’ s (ZDNet YouTube)

Aftellen: De 10 belangrijkste tech trends van het afgelopen decennium (CNET)

Het onderhouden van uw big data analytics software (TechRepublic)

Verwante Onderwerpen:

Big Data Analytics

Innovatie

CXO

Kunstmatige Intelligentie

Enterprise Software

Opslag

George Anadiotis

Door George Anadiotis

voor Grote op Gegevens

| 3 December 2019 — 15:00 GMT (15:00 GMT)

| Onderwerp: Data Management